2011-06-02

Motbjudande så kallad "fri press"..

Nu försöker Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet, få det att se ut som att de håller på med journalistik.
I en artikel försvarar han rapporteringen av kungen och de senaste skandalerna kring honom:
"Den granskande journalistiken kan mycket väl behöva ta sig igenom osmakligheter, skandaler och förefalla motbjudande. Sådan är den fria pressens roll i en demokrati och bör också vara det i en modern monarki.
Lyckas vi blir vi hjältar för modet att gräva fram sanningen ur dyngan. Misslyckas vi anklagas vi för att vara dyngspridare. Törs vi inte gräva bör vi byta jobb.


Många läsare reagerar
starkt emot granskningen av kungen. Jag kan förstå det på ett känslomässigt plan. Ilskna läsare som tycker om sin kung vill inte se honom dragen i denna smuts. Det är känslor och sådana bör man respektera, men också vara medveten om att de kan förblinda.
Det ger oss i denna granskning en svår balansgång att gå. Om vi i media klarar den eller inte bör också debatteras. Så sker nu och det är bra. Också det journalistiska arbetet stärks av kritik och granskning."

Då så, där har vi alltså Jan Helins avskedsansökan samt att han ger ett flertal (de flesta) av sina s.k. journalister sparken.
Ifall han nu skulle antas ha menat ett enda ord av det han skriver det vill säga..
Som man ser så är det enbart larvigt ordbajseri av Helin, då det är bevisat flera gånger om att de inte alls bryr sig om att "gräva fram sanningen ur dyngan".
Även om det inte är ett bevis i någon form, men denna artikel kan man inte kommentera vilket Länkär nästan lite sött eftersom Jan anser att de ska klara av "kritik och granskning".
Alla bloggar som kan tänkas länka till denna artikeln syns inte heller som annars görs i de flesta artiklar. Helin kanske inte vill att kritiska och granskande bloggar får utrymme ;);)..
Sanningen är att massmedia inte klarar av kritik eller granskning, vilket om och om igen blir bevisat av dem själva.
Radera kommentarer styckvis eller helt sonika ta bort alla kommentarer samt blockera att vissa bloggar syns via deras artiklar kan inte med den bästa vilja i världen ses som att de vill "stärkas av kritik och granskning".

Att massmedia för vidare lögner, hjälper till att förvanska sanningar/teorier, inte gräver inom vissa områden och "missar" mycket stora nyheter är är allt annat än "fri press"!

1 kommentar:

  1. Det ger oss i denna granskning en svår balansgång att gå. Om vi i media klarar den eller inte bör också debatteras. Så sker nu och det är bra. Också det journalistiska arbetet stärks av kritik och granskning."

    SvaraRadera