2011-12-01

Klena dumheten åter på frammarsch

Media vädrar bitter klimathotsluft igen, nu när vintern inte riktigt vill sätta kylans tänder i oss.
Förra året vid denna tiden var det iaf här i Värmland snö och kallt från 1/11, och då var det klent med undergångsartiklar..
Men nu drar de igång igen, och vi kan enligt Aftonbladets klimatjournalist(?) Joachim Kerpner troligen se fram mot:
"Total kollaps av den mänskliga civilisationen, vilket kräver nya styrelsesätt, troligen odemokratiska."
"Troligen kommer miljarder människor att dö, när planeten inte längre kan föda alla människor."

"Den mänskliga rasen kan överleva sex graders temperaturhöjning — men det är långt ifrån säkert. Senast det var sex grader varmare än jämförelseåret 1750 — för 251 miljoner år sedan — dog nästan allt liv på Jorden ut."

(Detta är endast ett litet axplock av gissade effekter.)

Tidigare har Fredrik Rundkvist skrivit om vad "klimatdebattören" Mark Lynas anser vi kan göra för klimatet....:
* Minska överkonsumtionen.
* Ställ bilen och ta cykeln eller bussen till jobbet.
* Isolera bostaden och byt till energisnåla värmesystem.
* Byt till energisnåla hushållsapparater och lågenergilampor.
* Koldioxidkompensera resor.
* Käka klimatsmart, handla närodlat, minska köttkonsumtionen och ät säsongsvaror.
"Tipsen" ovan är så pinsamt dumma så jag tycker faktiskt synd om Mark (om det är hans lista) för att han har sådan infernalisk otur när han tänker..
Eller så är det frukten av indoktrinerad propaganda vi ser, där effekten är att man till slut inte ser skogen för alla jävla träd som står i vägen.
Nåja, ifall någon inte förstår varför jag tänder till gällande dessa "tipsen" så ska jag förklara..

Minska överkonsumtionen är alltid bra.
Det finns enbart egoistiska och oftast totalt onödiga värden i att ha prylar och t.ex. onödigt vräkiga hus, bilar osv..
Men att som första tips sätta det som ett stort "måste" (känns det som), och på de nästa raderna nästan enbart komma med tips som innebär en STOR överkonsumtion är ju bara så dumt.
Men det kanske är "klimatsmart" att bygga ett nytt kylskåp exempelvis, för att det drar mindre el än det gamla men fungerande man har?
Jag tror inte det, och jag tror heller inte att ett nytt kylskåp (eller annan valfri apparat) inte ens under sin livstid "vinner igen" all den energi, alla de råvaror mm som det inneburit att bygga den, och absolut inte om man enbart räknar på skillnaden mot en äldre men fungerande apparat och dennes förbrukning.

Samma totala dumhet verkar råda nu som när vi skulle köpa "miljöbilar" som man tankade med mat så svälten skulle öka (etanol)..
Där gav staten ett bidrag sa dom, på 20 000:- till alla som köpte en sådan NY bil.
Bondfångeri och hyckleri i den högre skolan säger jag....
Om bilen kostar låt säga 220 000:-, så betalade man efter "bidraget" 200 000:-.
Här glömmer folk en sådan liten(??) sak som momsen, och inser inte att det är en intäkt för staten...
Staten får därmed en intäkt på denna bilen på 44 000:- (momsen är på hela köpesumman, 220 000:-), och räknar man då bort 20 000:- från 44 000:- så har de ändå sopat in en nätt liten vinst på 24 000:-.. Bondfångeri i den högre skolan alltså!!
Hyckleriet består i att staten kunde bara ha momsbefriat alla dessa "miljöbilar" och helt enkelt avstått vinsten/intäkten på dessa bilar till förmån för klimatet, jorden och alla människors framtid.
Istället ville de få oss att köpa NYA bilar som i sin tillverkning kostat enorma mängder energi och råvaror??!!
Varför inte istället hosta upp stålar så alla som ville kunde konvertera sina befintliga bilar till etanoldrift? Enkelt och inte särdeles dyrt har jag hört.
Här kunde de exempelvis ha använt momspengarna från nybilsförsäljningen (ej "miljöbilar" alltså) för att finansiera det hela, och hade inte det räckt så finns det några moms och skattemiljarder från bensinintäkterna att ta av för att rädda jorden..

Eftersom de som gapat högst om åtgärder osv för att stävja jordens temperatur inte är det minsta villiga att släppa sina vinster för att hjälpa till, så varför ska man tro på dem?
Istället så har de fått ännu fler incitament till att ÖKA sina intäkter, då till priset av vår egen planets överlevnad om man ska tro på vad de själva säger att de tror på..

Men det mest skrämmande är kanske ändå att folk inte kan se dessa saker som hånfullt och girigt flinar dem i ansiktet hela tiden..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar