2009-06-11

Nytt "Projekt".

Tänkte berätta lite om ett nytt "projekt" som jag och några till håller på att fila på.
Tycker du att detta är något som verkligen behövs och kan du tänka dig att bidra på något sätt, kontakta mig i så fall: severkligheten@gmail.com

Projketet är en hemsida som ska vara motpolen mot det media vi har idag.
Dagligen läser vi i tidningar, hör på radion eller ser på TV'n nyheter som vi med säkerhet vet är allt från rena lögner till kraftiga vinklingar.
Oavsett orsaken till varför detta sker, så är hemsidans syfte att med fakta och bevis påvisa alla bristerna i vad massmedia rapporterar. Vi ska även rapportera om sådant som media av någon anledning "missar" att rapportera om, som t.ex. det Bilderberg-möte som var för en månad sedan.

Vi vill främst nå ut till den "vanlige Svensson", så att de ska kunna få korrekt information.
Därför är det viktigt att det som påstås på hemsidan via granskningar och/eller artiklar ska backas upp av just fakta och bevis.
Det är även viktigt att man inte hamnar i ett fack där andra sidor finns (inkl. denna bloggen), man kan kalla dom för olika "teoretiska sidor".
Grundbulten i denna nya sajt är då att vi just ska bevisa våra påståenden, och inte föra fram olika teorier eller möjliga "varför"-scenarion. Sådana sidor finns det så det räcker sedan tidigare.

Det handlar även om att inte skrämma bort läsarna. Det är ett av de största skälen till varför kraven ska vara höga på det som skrivs. Dock så innebär detta även att sidan kan hjälpa många att ta det första steget till att öppna ögonen vad det gäller just vad media rapporterar. Förhoppningen är att det ska få fler att själva söka reda på fakta, bevis och även andra teorier på vägen...
Det handlar om att dra ner brallorna på media, och visa på alla de fel de gör och allt de utelämnar och förvränger....
Det handlar om att göra detta på ett sätt som inger trovärdighet...

Vad säger du? Låter det intressant?
Oavsett vad du kan, vill och orkar bidra med så är det mycket välkommet.
Det kan vara allt möjligt:
Kanske hjälpa till att marknadsföra sidan när den går "live"? Tipsa om nyheter? Hjälp med hemsidan? Skriva egna artiklar? Bistå med expertkunskap inom ett specifikt ämne?

Och nej, jag har inte glömt att ange någon adress till sidan än..:)
Ni får hållas till tåls ett tag, det finns saker ännu som behöver fixas med innan vi går ut mer publikt med adressen....

6 kommentarer:

 1. Jag tvivlar inte på att intensionerna till projekt av det här slaget är de allra bästa. Skulle bara vilja framföra mina vanliga farhågor som handlar om att det är olämpligt att lägga alla ägg i samma korg. Alla större uppstickare, som utmanar det etablerade, löper en uppenbar risk att infiltreras av personer vars enda syfte är att bryta ner verksamheten. Dessa personer är kunniga och driftiga, de gör sig snabbt oumbärliga och vinner stort inflytande. Sedan etablerar de nästan omärkligt falanger och läger, det uppstår konflikter i verksamheten och den bryts till slut sönder. Många men genuint oberoende aktörer, det ser jag som enda vägen att, på sikt, rubba storebror.

  Vad är för övrigt fakta och bevis? Begreppet är lika luddigt som det värsta inom New Age. Att föra ett sakligt, logiskt och sammanhängande resonemang i en fråga är det viktigaste om man vill vara trovärdig. Glöm inte att även våra vetenskapliga grundvalar bygger på hypoteser, vilka är så etablerade att vi kallar dem "fakta".

  SvaraRadera
 2. Jag är helt enig med dig Joakim inför farhågorna. Att "infiltratörer" e.d. skulle antingen nu eller i ett senare skeende komma smygande förutsätter jag, må vara att jag tolkas som paranoid eller nåt :). För att stå emot detta så ska det finnas några motverkande styrningsmedel som jag anser bör fungera. Mer om det i ett senare läge.

  Fakta och bevis är t.ex. att Bildt skriver på sin blogg att han ska på Bilderberg-konferens, men media "missar" det totalt.
  Det kan vara att DN skriver att temperaturen stiger i en kraftigt accelererande fart, när den bevisligen sjunkit med 0,15 gr på de senaste fem åren.
  Men det kan också vara det faktum att Aftonbladet raderar kommentarer som inte bryter mot deras regler...
  Vi kan även ta och ifrågasätta deras ovilja att rapportera om Niels Harrit, då hans m.fl. upptäckt i ett normalt läge borde ha gett gigantiska ekon världen över.
  De fakta som vi helst ser är de som är lika starka som att 1+1=2.

  Sen är sidan även till för att granska granskarna, dvs journalisterna, ägarstruktur, chefredaktörer mm. Mig veterligen finns det ingen som gör det idag...

  SvaraRadera
 3. Hej på er !

  Sajten uppdaterats med ovanliga avvikelser på Cecilia som Statens Kriminaltekniska Laboratorium SKL och deras handstilsexperter överhuvudtaget inte alls kunde se…hmmmm…fast dom haft allt materialet och handstilsprover i original..hmm.. RÄTTSRÖTA kallas visst sånt här.

  http://www.totalskandal.se/sida3.html

  Micke Håkansson

  SvaraRadera
 4. Kanske är jag obefogat skeptisk till möjligheten att bilda en alternativ nyhetssajt. Hoppas projektet går riktigt bra. Jag kanske även kan bidra med något litet inom något specialområde.

  SvaraRadera
 5. Intressant, ska följa projektet och visst, kanske bidra med något framöver om så önskas. :)

  SvaraRadera