2009-06-06

Piratjägaren med krokodiltårar

Henrik Pontén från Antipiratbyrån gråter ut i Aftonbladet med anledning av att någon skickat in en ansökan till Skatteverket om ett namnbyte till Pirate Pontén :)
Visst kan man se humorn i det hela, och naturligtvis även att Pirate/Henrik blir lite sur.
Men, i Aftonbladets artikel så skuldbelägger han hela Piratrörelsen, vilket såklart är helt fel att göra. Med den logiken så kan man säga att om du är sosse så är du en Tobleronefifflare eller att alla moderater smiter från att betala TV-licensen.
Alltså totalt galet...

Att journalistiken i sig är att mer se som ett beställningsjobb så här dagen innan ett val, råder det väl inget tvivel om för mig. Är det därför som Aftonbladet raderar kommentarer som påpekar just detta, eller som har med filmsekvensen nedan?

Sen är det ju så att Pontén visat att han gillar sin nyfunna maktposition, och skyr inga medel för att med hot och en helt egen påhittad makt skrämma folk till lydnad.
Läs följande citat, och kika sen på filmsnutten....
"– Som jag ser det pågår det en kampanj mot alla som säger emot Piratrörelsen. Man försöker begränsa vår yttrandefrihet. Tidigare har man försökt med hot, nu försöker man med andra metoder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar