2010-05-30

Mer makt åt makten..

Det finns fortfarande en stor del av folket som tror att vi har en riktig demokrati.
Tyvärr måste jag meddela att det är bara för det officiella spelet man påstår detta, egentligen har vi en regering och riksdag som bara är knähundar åt de som innehar den riktiga makten, vilka till störst del består av det internationella ganngsterväldet som går under namn där alla förgreningar innehåller ordet "bank"...

Representanterna för denna skendemokrati vill nu försämra ytterligare för individen och för Sverige.
Fria Tider har en artikel om vad de som säger sig vara folkvalda skall snart bestämma för försämringar i grundlagen.

- Till exempel så krävs det nu att 5% av de röstberättigade i en kommun önskar en folkomröstning om något, låt säga en grotesk vindpark eller ett stort vägbygge. Detta vill man ändra till 10%.. Är det enbart för att försvåra folkets inflytande och makt?
Kanske inte, eftersom alla folkomröstningar även fortsättningsvis är enbart rådgivande.
Som sagt, knappast en deokrati om det folket vill inte är det man ska följa..

- Man vill även ändra så att offentlighetsprincipen urholkas...

- Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur och samfundsliv ska främjas.

- EU-medlemskapet blir grundlag...

- Sen vill man att vår egen militär skall kunna sättas in mot svenskarna.
"Den lagändring försvarsmakten motsätter sig medger tolkningsutrymme och godtycklighet som i extrema fall innebär att politikerna med vapenmakt kan använda militären – och inte polisen som idag – för att skydda sig själva från medborgarna"

Den massiva tystnad om detta från alla våra mediakanaler kan bara tyda på en sak, att de fått order om att hålla käften om det. Att deras sk politiska reportar/avdelningar unisont skulle missa det de har att bevaka (enl vad de säger iaf) finner jag för absurt och på tok för orealistiskt.
Samma tendenser var det innan FRA-lagen skulle klubbas igenom, men de var till slut tvugna att meddela om den med, eftersom opinionen var för stor och för stark.

Läs även om detta hos Stan och Byfånen.
Ett tack till Linda som tipsade om artikeln.

3 kommentarer:

 1. Hej,
  roligt att du skrev om ämnet, det i sig är ju mindre roligt förstås.

  De har ngt i kikaren, ngt som komma skall, det är då jag säker på.

  / Linda

  SvaraRadera
 2. Ett lite sent inlägg från mig här: Jag är nog faktiskt lite chockerad över hur illa det är ställt med demokratin i Sverige. Om dessa lagförändringar träder i kraft så är det nog början till slutet för det här landet. Håller för övrigt med Linda; makteliten förbereder sig för något, de är rädda för konsekvenserna av en övergripande och omvälvande händelse som de tydligen vet ska äga rum inom en snar framtid.

  SvaraRadera
 3. Då är det bara att lista ut vad de har på gång de inhumana girigbukarna. Eller så är det något ofrånkomligt, något de vet kommer ske som kommer förstöra det vi kalalr vår värld.
  Eftersom de i topparna är girighet och narcissism i sin renaste form personifierad, så är det enbart för egen vinning de gör något.

  SvaraRadera