2010-07-14

En vaken soldat

Ett tal från en soldat i USA, som med brutal ärlighet prickar in sanningen helt och hållet..(från Tecken I Skyn)

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag tycker du har en jätteintressant blogg! en av de bättre jag någonsin läst.. Kul att se personer som kan skriva om obekväma sanningar (syftar främst på den ekonomiskt kritiska biten)
  Det är få som vet alla dessa sanningar om underskott i finanserna och jag är överraskad över att till och med ekonomer förnekar vissa saker. Du har hur som helst bevisat att det går att sprida dessa budskap. Utan för den sakens skull behöva vara 16 revolutionär eller extrem-aktivist. Din blogg är den första och kanske enda blogg jag lagt till som favoritblogg på min bloggspot eN Alternativ Värld. För att sprida och stötta dessa så enormt viktiga budskap måste man verkligen hålla ihop som den lilla skaran människor vi faktiskt är. (som insett att "vi som inte är eliten, sitter i skiten".

  Mycket spännande info. Gillar ufo teorier och var galen i detta som ung. Nu har jag främst fokus på ekonomi och försöka att bevisa för folk svagheterna i dagens patetiska försök till ekonomi och demokrati.
  En stor del ligger även i försök att stoppa fattigdom, på ett mer seriöst sätt än FN's urvattnade milleniummål, eller världsbankens bluff.

  jag är fotograf och författare och hoppas kunna använda mig av det för att med tummar och pekfingrar kunna öppna ögonen på folk.

  Såg även att du länkat till en del bloggar. Du får jättegärna lägga till min blogg där också. De handlar i princip om helt identiska saker och är båda mycket intressanta. Detta är inte för att öka trafik till min blogg, det intresserar egentligen inte, men att sprida de goda budskapen och försöka att hålla ihop. De är få bloggar och lite info om sådana här viktiga saker, det är därför jag säger det.

  Tack igen för en mycket trevlig lässtund! Bloggen kommer besökas om och om igen!

  Mvh Emil Gustavsson

  SvaraRadera
 2. Emil, stort tack för de snälla orden, de värmer..

  Att föra fram den smutsiga sanningen om pengarna är både den viktigaste och svåraste saken att göra.
  Svårt för att man inte på ett enkelt sätt beskriva den gigantiska stöld som pågår, och viktigt för att det är via att skapa ett motstånd som man kan få till en positiv förändring.

  Bloggen är ett "vapen", ett annat är den personliga kontakten. Via personliga kontakter med vänner, släkt, bekanta, kollegor osv så kan man få mer gjort och förhoppningsvis få fler att ta kontakt med sina bekanta, släkt osv..
  Media och politiker är bortvalda som "språkrör" för sanningen, men det är bra att ha koll på dem för att veta vad "de" vill att vi ska veta, tycka och tro.

  Fattigdom skulle kunna vara borta inom något år. Enbart den miljard som Röda Korset har undanstoppat i aktier mm skulle kunna ge vatten för miljoner familjer.
  De ca 40 miljarder som man ska satsa på galenskapsprojektet med 1101 vindkraftverk i Piteå skulle kunna rädda ännu fler.
  Men, utan fattiga inga rika, och det är de rika som styr. Därmed så har vi detta heövete..

  Kämpa på med din egen blogg, den kan mycket väl hamna i i min högerspalt..:)

  SvaraRadera