2011-10-20

Motståndarförnedring...

Vad är det med dessa ledare och att de vid ett tillfångatagande "förnedrar" sig?
Saddam tog de när han gömde sig i en grop, och nu så säger man att Khaddaffi gömde sig i ett betongrör...

Det känns väldigt mycket propaganda.
Ett säkert grepp för att få anhängarna att tappa tron är ju att visa deras ledare som fegisar när gömmer sig likt råttor. Samma med att visa upp bilder av dessa ledare i allehanda situationer, levande som döda.
Det "läckte" bilder på Saddam när de visiterade honom och han fick hålla munnen öppen.
Samma med hans hängning, där "läckte" det bilder från också.
Nu är det en död och blodig Khaddaffi som visas upp...

En annan person som det visades lite olika bilder på var Bin Laden. Att han inte var samma person från gång till gång kvittade, för sa myndigheterna att det var den onde Usama så var det den onde Usama. Punkt.
Att skägg- och hårfäste var annorlunda och att han blev yngre ju nyare bilderna var ansågs inte konstigt. Att vissa stand-ins för den riktiga (troligen redan döde) Bin Laden inte ens hade nått en finalplats i en look-a-like-tävling kvittade så klart. Myndigheterna sa ju att det var Usama..

När Obama sa att Usama var funnen och dödad och att han kastats i havet, så "svalde" media det fullt och helt. Som vanligt..
Men, från denna händelse som i officiella sammanhang har kallats det största "gripandet" någonsin så läckte det inte ut en enda bild på den döde Usama.
Inte en enda soldat eller annan person fipplade då fram en mobilkamera för att ta en grynig bild som lätt skulle kunna bli värd flera miljoner. I dollar räknat.
Inga läckta övervakningsfilmer eller liknande heller, som jag antar det finns en uppsjö utav både från soldaterna som sades döda honom och på hangarfartyget där de sägs ha haft en ceremoni innan de hivade ner honom i plurret..

För mycket är för tillrättalagt och faller in i olika propagandamallar.
Som tur är så är det för varje dag färre och färre som går på dessa halvsanningar och hellögner som vi matas med..
Men det ger oss tyvärr också bilden av att de som vill, och för den egna delen måste, hålla oss rädda, förslavade och förslappade nu hela tiden ökar sina insatser för att kväsa oss.

Frågan är är när de beslutar sig för en "grande finale".
Inte om, om vi inte sätter stopp tillsammans innan dess..

5 kommentarer:

 1. Back to the source20 oktober 2011 20:25

  Bilden på som mainstream-media har som "bevis" är med stor sannolikhet falsk.
  Se här:
  http://maverablogg.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Vet inte riktigt om man ska tro på att han är död...man får väl vänta o se.

  SvaraRadera
 3. Bilderna av Gaddafi är äkta till skillnad från bilderna av Osama bin Laden som är en helt fiktiv figur med botten i någon som faktiskt burit det namnet.

  SvaraRadera
 4. Back to the source:
  Nja, det verkade mer som det var det som sägs vara originalet som är den fejkade där..
  Men, det går inte att lita på bilder idag tyvärr, åt något håll sas..

  SvaraRadera
 5. Bara vill säga att din artikel som är tonishing. Den tydlighet i ditt inlägg är helt enkelt fantastisk och jag kan anta att du är expert på detta ämne. Bra med ditt tillstånd tillåter mig att ta tag i ditt RSS-flöde för att hålla dig uppdaterad med kommande inlägg. Tusen tack och fortsätt med glädjande arbete.

  SvaraRadera