2011-10-23

Trött på dubbelmoral. Bland annat..

Från att ha varit en mycket flitig läsare och tittare utav de massmediala sagoversionerna av allehanda händelser och personer som vevats ut, så är jag för tillfället fullständigt "off" på den punkten..

Ser på sin höjd rubrikerna man kastar fram till oss i fårskocken för att föra oss i den riktning "de" vill ha oss. In i fållorna är det uppenbara målet som alltid, men är det de traditionella kontrollfållorna eller ämnar de föra oss till ännu mer fängslande hålor?

Media är enbart ett spektakel, en show. Men tyvärr så finns det ännu för många som tror denna show bär likhetstecken med sanning, verklighet, godhet, logik och medmänsklighet.
Ungefär som det finns de som dyrkar aktörerna i "amerikansk wrestling" och där tror allt är på riktigt när Hulk Hogan & Co drabbar samman.
Som i wrestling är media en regisserad föreställning med tyngdpunkt på att chocka och blända tittaren/läsaren.
Men som i wrestling, så kan showen bli verklighet. Hogan kan få en riktig smäll och bli skadad på riktigt, och vi kan i media ibland få läsa friska sanningar och riktiga avslöjanden.
Men de är det svåra att urskilja i föreställningen, vilket som är riktigt och vilket som är en del i en regisserad sagoverklighet..

Ta bara en sak som totalt dominerade media innan Khaddaffi mördades.
Juholt, ledaren av Socialdemokraterna och den som skall föras fram som en kandidat till statsministerposten i vårt land, åker dit så det viner om det.
Girighet, dumhet och/eller nonchalans ligger bakom hans "affärer" för att tillskansa sig ännu mer av våra pengar. Vi snackar inte om en Toblerone, utan tonvis med Toblerone..
Vad sker??
Jo, vi ska förlåta honom. Han betalar ju tillbaka, allt är därmed bra. Han ångrar sig, vilket är en stor gest. Han skall möta folket och förklara sig, vilket vi ska se som en ynnest...

Hur skulle det se ut om du eller jag girigt tog pengar från en arbetsgivare? Fifflade med papper så man tjänade 130 000:-?
Eller Försäkringskassan alternativt Skatteverket?
Betalar man tillbaka, ber om ursäkt och säger att det aldrig skall ske igen, så är allt bara finfint och inga påföljder sker och man får samtidigt lovord från kollegorna att man är absolut mest lämpade person till ett uppdrag som handlar om trovärdighet och förstoende?
Hahahaha... Att det skulle ske är så dumt så man bli banne mig generad!!
Nä, sparken är det första som sker från arbetsgivaren, troligen följt av en polisanmälan som inte skulle läggas ner för att "reglerna är snåriga".
Myndigheterna skulle jaga livet ur dig även om du betalar tillbaka allt. Man skulle granska allt man gjort under tio års tid, och det skulle vara med ypperlig noggrannhet de tittade igenom deklarationer, anmälan om vård av barn, föräldraledighet osv osv..

Orsaken är vidrig, men ändå så indoktrinerat naturlig för de flesta av oss idag så det är inget någon reagerar över.
Den vanliga människan är så väldigt mycket mindre värd än de i sfären som Juholt och anhang befinner sig i.
Med viktighet följer förmåner. Ju mindre man är värd, desto mindre förmåner har man, och vice versa.
Samma regler gäller inte, och det är allmänt godtaget som ett normaltillstånd. Trots att det ta mig fan alltid är vi som har de hårdaste och mest integritetskränkande reglerna att följa.

Vi ska vara glada för att vi får sola oss i deras glans istället. Lyckliga över att det finns övermänniskor som vill leda oss stackare, som inte skulle klara sig utan ledsagande profitörer med enbart egenintresse framför dollarstinna grisögon...

Tror det kan vara att jag är sjukt och innerligt less på denna tvingande dyrkan som gör att jag tillfälligt skärmat mig från alla intryck.
Jag är inte sämre än de som tror sig stå över mig i någon imbecill och tvingande hierarki, särskilt när de inte gjort ett dugg för att ens förtjäna respekt från mig.

De skulle inte existera utan dig och mig, och det vill de inte att vi ska veta och förstå..
Där tror jag en förändring är till stånd. Det känns så..

11 kommentarer:

 1. Bra liknelse, att jämföra media med amerikansk wrestling! Jag tror vi börjar närma oss en "kritisk punkt", ett tillstånd där statliga, politiska och massmediala aktörer kommit så långt bort från verkligheten att lögnerna plötsligt slår oss i ansiktet. Vi förstår då att de inte har vårt bästa för ögonen och att de inte längre kan förvänta sig vår lojalitet och vårt förtroende. De har helt enkelt inte något mandat längre och därför behöver vi inte följa deras direktiv.

  Det som amerikansk underättelsetjänst startat upp som en "falsk revolution" världen över kan mycket väl slå om till en genuin revolution, på ett sätt de inte alls väntat sig. Tanken var att misshagliga ledare skulle störtas men det kan i själva verket bli etablissemanget, den korrupta staten, som till slut får stryka på foten för sann folklig makt. Ett styre utan auktoriteter, utan experter och utan organisationer.

  SvaraRadera
 2. Joakim:
  Tackar :).. Fler och fler ser det verkliga och inte det lull-lull som man med allt större frenesi strör över verkligheten med i allt tjockare lager.
  Det verkar som vi kommit till den punkt där media, politiker m.fl. sitter fasttejpade i det hörn de målat in sig i, och eftersom de inte har förmågan att ge upp så fortsätter de på samma patetiska sätt som förut fast med större kraft, och än mer tejp viras runt dem.. Moment 22, för dem.

  Sann folklig makt vore mumma för oss alla, hoppas bara det finns nog många som är villiga att initialt göra de uppoffringar som krävs. Då menar jag Svenssons, inte de som redan står på olika barrikader och har slängt eventuella karriärer på sophögen mm.
  Vi får hoppas att det inte blir ett WW3 innan bara, för det är "deras" slutliga vapen mot oss.

  SvaraRadera
 3. Först sann folklig vanmakt, därefter sann folklig makt, kanske?

  Inte alls orimligt att "färgrevolutionerna" kapas av det genuint folkliga...

  SvaraRadera
 4. Nils:
  Det vore underbart om vi kunde komma tillbaka till det historiska, att makten var rädd för folket istället för tvärtom som det är nu..

  Frågan är när vanmakten övergår till ursinne, och ursinnet blir till folkmakt.
  Sen får vi hoppas att "de" inte hellre utrotar oss istället för att abdikera, och det är väl där jag ser största hotet.
  Vi har att göra med de absolut värsta narcissisterna som troligen skådats.

  SvaraRadera
 5. Jo, dessa tar nog stora absurditetspriset genom tiderna. Det har kanske alltid rört sig om samma härskarglädje men den världsomspännande tillämpade ambitionen är sannolikt unik genom tiderna ;-)

  Raseri bör vara vad denna liga söker. De lever av vårt raseri, vår rädsla och vanmakt. Bättre att bara ignorera dem. Då försvinner de av sig själva vad det lider.

  Har träffa några av dem, tror jag. De skyr mänsklig värme som pesten. Om du skrattar eller försöker ge dem en kram spricker de nästan av skräck...

  SvaraRadera
 6. När det gäller tex Juholt så är det kanske bättre att läsa på om fakta än att kritisera någon sort överordnad retorik som media har. Att tex bara säga att det handlar om tonvis om Toblerone är det som är mest skrämmande för mig, för då har man i överhuvudtaget inte förstått vad det handlar om. Ersättning som ges för bostad eller flyg är något som väldigt många rikdsagsmän utnyttjar. Sen är ersättning av en arbetsgivare staten inte samma sak som bidrag. Jag har mig veterligen aldrig hört att man delat på bostadskostnaden när arbetsgivaren stått för den. Det fanns inga regler gällande detta inte ens en tydlig praxis. Utöver det så lämnade Juholt in kvitton där han och hans sambo stod med. Om det sen räknas som fusk då lever du på någon annan planet och förstår inte mycket om ekonomi. Det som är skrämmande är inte någon jämförelse med wrestling utan att media har gjort en riktig mediaanka och är medvetna om det, men sådana som du förstår inte vad som har hänt och baserar sina omdömen därefter.

  SvaraRadera
 7. Anonym 8 november 2011 11:15...
  Oj, har jag trampat på en röd liten tå?

  Till att börja med, läs om det jag skrivit. Långsamt.

  Sen kan du fundera på varför Juholt nu gjort alla dessa avböner och en patetisk "förlåt mig-turne".. Om allt varit klockrent rätt och riktigt utefter praxis, varför be om ursäkt???
  Hur reglerna är och hur de ska eller inte ska tolkas är faktiskt inte relevant i sammanhanget.
  Juholt har ju rätt så tydligt erkänt sas, å betalar tillbaka..

  Faktum är att OM nu Juholt haft helt rätt hela tiden, beroende på regelverk mm, så är det väl ännu jävligare om han viker sig för mediadrevet eller hur man ska tolka det..
  Vem vill ha en ledare som viker sig dubbel när det blåser småsnålt??
  Tyvärr så viker sig alla höga politiker av idag inför de som viftar med nog mycket stålar, förmåner eller har samma sjuka ideal som de som verkligen styr det hela. Alla. Undantagslöst.

  Sen får du gärna vara en av de som med nästan våt blick ser på olika ledare som övermänniskor eller liknande. Det är ditt fria val att vara en i slavflocken, likväl som det borde vara min rättighet och frihet att stå utanför samma flock..

  SvaraRadera
 8. Tittar i skrivande stund på ett program på svt2 som handlar om rasta faris, du vet Bob Marley, Etiopiens kung osv...

  Saken är att de helt sonika kallar televisionen för "tell-lie-vision".

  Hur jävla rätt har dem?

  SvaraRadera
 9. Totalt osakligt svar, nåja då vet jag din nivå. Fortsätt du med dina wrestlingliknelser, jag skulle rekommendera studier istället men vi har väl alla våra sätt att dra paralleller.

  SvaraRadera
 10. Anonym 17 november 2011 12:48

  Osakligt svar?
  Ok...
  Du snöade ju fullständigt in på Juholt och att jag var fel ute med att han haft/gjort fel.
  Min respons var då att ifrågasätta varför i hela friden han gör en patetisk förlåt-mig-turné (vilket inte är mina egna ord, sök "juholt förlåt mig turné" så får du se själv).
  Säger det igen, så läs extra sakta så du inte missar det:
  Om allt Juholt gjort varit helt korrekt å lagligt osv, då skulle han inte behöva ha en turné. Då menar jag även moraliskt korrekt, eftersom han ändå ska ses som en förebild..
  Kontentan blir att han antingen gjort fel och behöver be om ursäkt, eller att han är otroligt feg, flat och ryggradslös så han inte vågar stå upp för att han gjort rätt mot media. Vilket är det?
  Oavsett så blir resultatet att han är en svag ledare, vilket troligen är orsaken till att hans anhängare vill skyffla skiten under den buckliga mattan, ifall liknelsen godtas..
  Jag har vänner som säger att det är dags att sätta punkt å gå vidare, han har ju sagt förlåt!
  Det är det jag menar är vidrigt, för det skulle ofantligt sällan funka för den "vanliga Svensson", där mina liknelser kommer in..

  Jag studerar. Otroligt mycket faktiskt. Men inte den styrda och politiskt korrekta och tillrättalagda "litteraturen" utan ser mycket mer på verkligheten.
  Verkligheten är inte som det du lär dig, och definitivt inte det som media matar oss med.

  Om min liknelse med wrestling är så fel, vilken liknelse skulle du vilja göra gällande media istället?
  Om du är sosse, så tycker jag uppriktigt synd om dig/er som har antingen en fifflare eller en otroligt feg och ryggradslös ledare.
  Personligen så har jag lyft mig från positionen att vara lurad in i olika politiska fack/partier, eftersom skillnaderna dem emellan är närmast obefintliga, och den gemensamma nämnaren att vara folkfientliga är inte riktigt "my cup of tea"...

  SvaraRadera
 11. Tack och letar efter mer inlägg. Jag är verkligen nöjd med detta inlägg att ni har gett oss. Detta är verkligen en häpnadsväckande arbete av dig.
  Tack för denna påminnelse .. det är njutning alltid att gå igenom dina blogginlägg

  SvaraRadera