2012-05-28

Bilderbergkonferens 2012

UPPDATERAT 2012-06-01:
Snart är det dags igen för den årliga inofficiella sammankomsten för väldigt många "högdjur" från en stor variation av länder och befattningar. Politiker, ministrar, kungligheter och företagsledare i en salig blandning som, i en normal värld, skulle fått vartenda mediabolag att springa benen av sig för att få bästa bilden eller häftigaste intervjun..
I en normal värld alltså. Nu kommer det även detta år med största sannolikhet tystas ned och inte rapporteras alls från något massmediabolag i Europa och USA iaf. Kanske några asiatiska eller sydamerikanska tidningar skriver lite, men det lär inte få någon större inverkan.

31/5 - 3/6 går nästa Bilderbergkonferens av stapeln i Chantilly, Virginia, USA. Samma plats som det var 2008 förresten. Vilka som kommer närvara finner jag inga officiella uppgifter om på Bilderberg-gruppens officiella hemsida, men det finns en lista som florerar på nätet som jag inte kan säga om den stämmer eller ej. På den listan är de svenska deltagarna iaf:
SWE Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
SWE Renström, Lars President & CEO, Alfa Laval
Uppdatering 2012-06-01:
Den officiella listan finns att beskåda på den officiella hemsidan numera, vilket gör att listan ovan verkar vara helt åt skogen fel... Anmärkningsvärt är att den tidigare påläggskalven Carl Bildt inte är med på den (men kan ändå komma dit så klart, även om han säger sig vara upptagen). Kanske, kanske får han inte leka med de stora pojkarna och flickorna då han har fingrarna i för många bloddränkta syltburkar? Är han på väg att offras? Ett "offer" jag gärna ser får stå till svars för sina gärningar i så fall..
På mötet är det officiellt från Sverige:
Bonnier, Jonas. President and CEO, Bonnier AB
Carlsson, Gunilla. Minister for International Development Cooperation
Wallenberg, Jacob. Chairman, Investor AB
På mötet ska de fnittra, mingla och kallprata om "....political, economic and societal issues like Transatlantic Relations, Evolution of the Political Landscape in Europe and the US, Austerity and Growth in Developed Economies, Cyber Security, Energy Challenges, the Future of Democracy, Russia, China and the Middle East."

Och ännu finner jag inte en rad eller mening som rapporterar om detta möte i media.. 
(slut uppdatering 2012-06-01)

Fundera lite på detta som vissa förnekare påstår, att det är omöjligt att hålla en hemlighet hemlig om det är många som vet om hemligheten. Det är bland annat det argumentet de stöder sig mot vad gäller att det skulle vara omöjligt att 9/11 genomfördes på annat sätt än vad den officiella teorin säger. Samma om det jag med flera säger om media, att det är styrt om vad/när/hur/vad de rapporterar om...
Om vi nu återgår till dessa Bilderberg-konferenser, så är det ingen av de som närvarit som berättar vad som är sagt och eventuellt bestämt på dessa möten.
De vill bara få det till att det är en inofficiell liten sammankomst som kan liknas med en tebjudning med kompisarna. Trist nog så tror de flesta på detta, trots att det kan vara samma mun som berättar det som tidigare fört fram massor av lögner..

Fundera även på om det verkligen är rätt att våra sk "ledare" får influenser, information och eventuellt även order bakom stängda dörrar och ska sedan sitta och besluta om saker som berör oss alla utan att vi vet ett skvatt om vad de baserar sin "linje" på..

På den här sidan kan man se vad de icke-diskuterat men ändå pratat om såpass så det är förbjudet att föra vidare vad som sagts..
Till exempel så diskuterade de 2009 "A New Order: The United States and the World", trots att detta med en ny världsordning bara är hjärnspöken hos oss foliehattsbärare. Stackars "världsledare" å vara i samma fack som oss stollar..;);)..
Nämen vänta.. 2007 så var en punkt på agendan "The New World Order: Uni-Polar or Non-Polar?".. Ojojoj, vart får de allt dumt ifrån? Ny världsordning, snömos i kubik. Jisses...
2007 så hann de tydligen diskutera "Information Technology: Globalising or Tribalising Force?" och "Current Affairs: Capital Markets: Risks and Opportunities of Private Equity and Hedge Funds" mellan scones-tuggorna.
2006 var en punkt "American Power and the Battle for Arab Reform". Känns olustigt nu när Libyen sex år senare är våldtaget, misshandlat och rånat.. Även "Economic Patriotism: A Real Threat?" var på whiteboarden. Hur är ekonomisk patriotism ett hot?
Botanisera gärna själv och se vad de diskuterat, men ändå inte pratat så mycket om, men ändå nog mycket så det inte förs protokoll eller anteckningar och alla deltagande fått munkavle om vad som sagts trots att det inte är beslutande eller påverkande på något vis...
Finns kanske en å annan punkt som du också skulle veta vad som sagt och av vem...

Håll ögonen öppna och titta på SVT om de rapporterar om detta möte. Eller TV4, Aftonbladet, Expressen, DN, SVD eller vad som..
Jag menar, de kan ha gigantiska live-bevakningar från ett musikjippo i Azerbadjan som har absolut noll betydelse för de allra flesta av oss, men de kommer inte spendera en arbetsminut på att meddela oss att vår utrikesminister är på ett hemligt möte tillsammans med flera hundra andra mer eller mindre hemliga gäster.
Snälla, tro inte att vi lever i en demokrati!! Det är en tämligen fet lögn tyvärr...

4 kommentarer:

 1. Har du mailat MSM och frågat hur de ska bevaka mötet?
  Vad har du fått för svar?

  SvaraRadera
 2. kompis_en:
  Inte mejlat. Eventuellt tar jag det efteråt och frågar varför de inte bevakade. Skickade dem samma typ av frågor 2010 men fick noll svar...
  De får göra sitt jobb utan hjälp av mig, för informationen är ju inte så där jättesvår att få fram om man säger så ;)..

  SvaraRadera
 3. Detta har jag hittat som svensk MSM rapporterat om Bilderbergmötet 2012:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14926771.ab - Får det att låta som JPT har en foliehatt av modell gigantisk. Typ "Nothing to see here folks, move along..." Gick ej att kommentera.

  Häxpressen - inget

  SVD - inget. En kort notis om 2009, http://www.svd.se/naringsliv/hit-fick-reinfeldt-lift-av-wallenberg_3787597.svd

  DN - inget.

  Di.se - inget

  Så en eloge till Aftonslasken som iaf nämner årets Svenska deltagare! Funderar på att skicka en tårta för deras heroiska insats...

  /Dan

  PS. Intressant blogg du har HCA. Gillar skarpt!

  SvaraRadera
 4. Dan:
  Tackar, tackar..:)
  Visst är det mer än märkligt hur de så mangrant kan "missa" en sådan nyhet som ett hemligt toppmöte?
  Anser att Aftonslasken artikel inte är journalistisk, utan mer en förminskning som jag skrivit i inlägget efter detta.
  Det är en av flera saker som för mig visar tydligt att media är en styrd enhet utan egna identiteter. Olika kostymer bara som är till för att få folket att tro att det finns olikheter. Som i politiken, där de stora är samma skräp under olika färger och blommor, med vissa små nyansskillnader för att hålla showen om valfrihet och demokrati vid liv...

  SvaraRadera