2012-08-03

Hejda lögnerna, går det?

Utan att förmedla massor av olika bevis och exempel, så är det bara att kort konstatera att media av idag inte har den minsta ambition att förmedla all sanning. Ofta inte ens halva sanningen och alltför frekvent så för de istället fram rena lögner med sanningsflagg. Samt allt de "missar" att rapportera naturligtvis..
Kruxet är hur man protesterar mot detta på ett vis som har någon verkan och om vi kan hejda spridandet av lögner och vinklad propaganda som har fjättrat så många i falska mentala bojor..

Ett första steg är enligt mig att inte betala licensavgiften som föder och göder mer än 4000 personer inom SVT och SR. Jag hade mer än gärna betalat den avgiften om man fick det man betalade för:
SVT:s sändningstillstånd säger att företaget bland annat ska utöva sändningsrätten "opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda".
De är vare sig opartiska eller sakliga, vilket främst handlar om de viktiga nyhetsprogrammen samt dokumentärer och undersökande program.
Att något larvigt allsångsfjantprogram skulle behöva lyda under de reglerna är väl att begära i överkant..:)
Det är enkelt att göra din protest. Ring till radiotjänst och säg att din TV är trasig, såld eller utkastad. Här anser jag det vara ok att, som "civil olydnad", ljuga för att protestera och kanske, kanske skapa förändring:
"Statens Offentliga Utredningar, SOU 1999:101 Olydiga medborgare, utreder civil olydnad. Utredningen kommer fram till att civil olydnad "kan bidra till att stärka såväl välfärdsstaten som demokratin"

Knepigare är att påverka TV4, som är den av reklamkanalerna som är mest lik SVT vad gäller nyhetsrapportering och dokumentärer.
Det finns några vägar att gå dock.. Du kan fråga företag om de har reklam i TV4 (främst lokala stationerna), och har de det inte så säger du att det är bra. Har de det, beklaga då att det hindrar dig från att handla av dem..
Ett annat alternativ är att meddela de företag som annonserar att reklamen i den kanalen är orsaken till att du inte kommer bli deras kund!
Samma tycker jag man absolut kan göra med de företag som har reklam i SVT (sponsring av OS mm mm)..
Hjälper detta då? Absolut, om nog många inte är passiva utan gör en liten aktivitet som detta.. Annonsörerna är all medias akilleshäl, men de blir (nästan) aldrig påverkade direkt av allmänheten. Vi går istället nu mer på de ansvariga, som de som kallar sig journalister, chefredaktörer m.fl.
Kan vi påverka medias inkomstkällor så är det där vi kan "komma åt dem", via att förhoppningsvis minska intäktsflödet..
MTG ser jag bara som det larviga alternativet, som med TV3 i spetsen inte alls kan ses som en seriös aktör vad gäller att påverka folkets kunskap. Nyhetsrapportering finns inte alls i TV3 exempelvis..

Sen har vi kanske de värsta syndarna kvar. Pressen med Aftonbladet, Expressen och DN i frontlinjen.
Punkt 1 A är ju att inte köpa deras pappersalster.
Sen gäller det att när man är inne på deras hemsidor så har man något sorts annonsblockeringsprogram installerat, exempelvis AdBlocker. Finns sådana program för alla webläsare och det är väldigt mycket trevligare att surfa utan annonser överallt som stör..
Jag antar att de vet om hur många som surfar på det viset, men det håller de internt för att inte jaga bort annonsörer.. Dock ser man att de med olika medel arbetar för att ha annonser som inte blir "censurerade", förklädda som artiklar. Klicka dig inte in på dem..
Köp heller inte Plus eller andra extratjänster.
Om du vill surfa icke reklamfritt, ja då kan du använda samma taktik som mot SVT/TV4..

Lokalt media (förutom TV4) kan även missköta sig, men de har i regel inte lika stort inflytande som de rikstäckande kollegorna. Men du gör som du vill naturligtvis, påverka de som påverkas bör..

Fler förslag mottages gärna..:)

6 kommentarer:

 1. Helt rätt. Vi bör uppmana till civil olydnad där olydnaden slår hårdast.

  Ser fram emot att du publicerar fler förslag.

  Jag kan inte facebook eller twitter men vad jag förstår så kan man där bilda grupper som bojkottar företeelser som går tvärt emot folkopinion och folkets vilja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så jag tänker, att "attackera" plånboken är det som känns mest och "de" är mest rädda för..
   Det finns många vägar att gå, och jag är för de allra flesta som inte skadar någon annan eller är rent farlig i övrigt.
   **Till exempel att sluta betala av på lånen om man har några. Det slår dock otroligt hårt mot den enskilde där statens egen Hells Angels-avdelning (aka Kronofogden) kommer hem till dig.. Fast det slår hårt mot banken och huspriserna om nog många tar det steget..
   **Länsa alla konton å ha kontanter (kanske inte olydnad egentligen, men slår hårt mot banksterna).
   **Har man en egen rörelse, ge rabatt till de som betalar kontant, eftersom det inte är tillåtet att ta ut högre pris/avgifter för de som betalar med kort så kommer man förbi det enkelt och utan att eg vara olydig..:).
   **Betala ALDRIG räkningar i tid! Betala dem även kontant om så är möjligt..
   **Gör massvis med avdrag på deklarationen, det kan bara bli avslag alt att du får betala i efterhand..
   **Mjölkbönderna borde tex samla sig och med traktorer blockera trafiken i Stockholm en dag. Den mjölk de fraktat å som surnat ska de sedan dumpa så centralt som möjligt..

   Finns mer säkert..:)

   Är lite trött på Facebook-grupper, för det är alltid ett stort antal som klampar in och stökar till det och flyttar fokus från sakfrågan. Kvittar vilket ämne också, även om det skulle vara något oskyldigt som "Mer tygnallar till barnen", så banne mig skulle företrädare för plast- och plåtnallar trilla in å slå split i diskussionerna.:):)

   Radera
 2. Sven Donaldsson5 augusti 2012 12:54

  Viktigt ! Alarmerande och samtidigt bekräftande att himlen besprutas ovan vår huvuden att det är inte "kondensstrimmor" eller "konspirationsteorier" och att geoengineering/vädermanipulation pågår för fullt sedan flera år tillbaks.

  Det är nu dags att agera och kräva grundliga utredningar och att skyldiga fälls till ansvar för dumpningarna av giftiga ämnen via "chemtrails" i atmosfären.

  http://chemtrails-sverige.blogspot.se/2012/08/prov-av-svenskt-regnvatten-visar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska ta upp det, tack för tipset Sven..
   "Bra" att det finns med handfasta bevis också, även om det så klart är djupt tragiskt och bedrövligt att vi utsätts för detta. Men för att kunna få de sovande medmänniskorna att regera så har det ju inte hittills räckt med att visa på alla "strimmor" som blir till dis för att sedan ibland bli till ett molntäcke. De tror att det är normalt, för media och politiker har ju inte sagt något annat å då måste det ju vara normalt..

   Radera
 3. SVT har trots allt övergett sina maffialiknande metoder som gick ut på att aktivt söka upp och bestraffa de som inte betalade Tv-licensen. Nu tycks de mer syssla med någon slags rövslickeri i det att de upphöjer licensbetalaren till någon slags hjälte och ett samhällsideal som medborgarna bör se upp till. Men fortfarande lever storebrorsmentaliteten kvar lokalt. Jag hör att välbärgade bostadsområden sällan eller aldrig blir besvärade av dörrknackande pejlare. Ute i förorterna lär det däremot vara ett betydligt hårdare klimat där boende ständigt måste se upp med rätt aggressiva licensindrivare. Tv-licensen är givetvis en föråldrad dinosarie som omedelbart borde skrotas. Jag menar; skall man behöva BETALA för att bli fullproppad med lögnaktig statlig propaganda, skulle inte tro det!

  Mvh,
  Televinken

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV-licensen är och har alltid varit något som jag avskytt, bara genom principen att jag tvingas betala för något jag inte vill ha. Tycker jag gör det nog genom skattemedel redan..
   När dessa medel dessutom används för att, som du skriver, bekosta propagandalögner för att hålla folket i schack gör ju inte saken bättre precis.
   Jag tycker att man borde direkt avskaffa licensavgiften, eftersom SVT och SR inte är oberoende i sin bevakning öht. Alla som vill ha kanalerna får betala för det, alt så blir det rena reklamkanaler och slipper vara smygreklamkanaler. Om de vill åtnjuta en form av licenspeng i framtiden (ser dock hellre att det blir via skattsedeln i ett sådant scenario), så måste SVT å SR bevisa under två år e.d. att de verkligen ÄR oberoende och verkligt granskande.. Att de är på folkets sida helt enkelt..
   Det kommer så klart inte ske, men då vet folket att vi inte har något oberoende media i Sverige och slipper bli förda bakom ljuset.
   Redan nu skulle jag faktiskt vilja ha en "åsiktsregistrering" på de som arbetar inom SVT/SR, vilket kan ses fel eftersom jag är emot all sådan registrering i övrigt.
   Men, eftersom just de som styr och rapporterar inom SVT/SR har en makt som kan jämföras med politikernas så bör vi veta hur de olika politiska åsikterna är fördelade inom denna maktboning. Kontroversiellt jag vet, men ändå något som känns viktigt..
   Kanske låta det vara en frivillig jävsdeklaration till att börja med, och även att den är anonym...?

   Radera