2010-04-15

Kaosaska..

Nu är det riktigt illa, tänk att det skulle bli så illa av ett vulkanutbrott!
Kungaparet hann inte fram till festen!!!! Åååå nej!!..:/

Ja, som att det ens är värt att skriva om i detta läget...suck..
Askan från vulkanen Eyjafjallajökull har ju minst sagt orsakat kaos i vår bekväma tillvaro, när flygmaskinerna inte funkar så bra med aska i motorer och som kan förstöra oljeledningar mm.

Se det som en liten smakbit på hur ofantligt lite vi kan påverka naturen och hur vi än mindre kan egentligen skydda oss i vår nuvarande, inbäddade tillvaro när naturen typ släpper en liten fis som det är nu.
Lite aska tenderar att få rubriksättarna att gå i total toppspinn, där de gärna vill överglänsa andra och sig själva med smaskiga domedagsrubriker. Igen..

Att få reda på annat än att det är kaos, synd om semesterresenärer och parasiterande kungligheter och andra faktiskt mindre problem, så får man kika till väster för att få lite mer nyheter (som det fortfarande kallas)..
På vg.no så står det att vulkanen Katla tidigare har härmat Eyjafjallajökull:
"De siste tre gangene Eyjafjallajökull har hatt utbrudd, har nemlig Katla hatt utbrudd like etterpå, forteller Johan Petter Nystuen, professor ved Universitet i Oslo til VG Nett."

Nu kanske VG är lika mycket skrämselblaska som våra svennetidningar, men att våra blaskor inte rapporterat (läs, skrämt oss) med denna story är troligen bara en miss i agendaarbetet.

Norskt media har i övrigt en tendens att ofta rapportera en mer naken sanning, utan att pixla eller maskera bort som man gör här.

Uppdatering:
Nämen se, Aftonslasken hittade till slut info om Katla de med...:)
Fast det kanske är lite halvjobbigt för dem att en datorovan, medelålders, sliten trebarnsfarsa hittade den infon för många timmar sen...:)

1 kommentar:

  1. aska i all ära ;)

    men se nya dokumentären av Jason Bermas i min blogg HCA :)

    (Under nya fliken dokumentärer)

    DEN ROCKAR FETT!

    SvaraRadera