2011-09-02

Anonymitet är rätt..

Det är inte bara jag som vill ha fria kommentarer, även från oss som vill vara anonyma.
Kolla in Kommentarsfältet

Att välja att vara anonym har troligen lika många orsaker som det just finns anonyma.
Men i det debattklimat som är idag, som media idag är väldigt medskyldiga till, så florerar det strömningar åt precis alla håll.
De som fortfarande är fast i att tro det finns en vänster/höger-politik kan i sin extremer både i ord och handling gå på tok för långt.
Är man för eller mot vargjakt, så kan det rendera i allt många tråkigheter.
Det kanske allra mest infekterade "ämnet" gäller invandringen. Där kan en enkelt fråga som vad invandringen kostar ge effekten att man får rasiststämpel och drevet är igång. Hänt mig, och det var en chock då hur maniska vissa kan bli. Personer som till och med vet att jag har barn med en kvinna som inte är född i Sverige.
Oavsett på vilken sida man står i en fråga, så finns det de på andra sidan som är maniska i överkant och där det på olika sätt kan gå över styr..

Försvinner möjligheten att vara anonym, så försvinner många debatter och stora möjligheter att kunna föra viktiga saker framåt och mot det bättre.
Hur många är inte de icke "sant" namngivna som jag och många andra fått oerhört värdefull information från som öppnat ögonen på oss? Blogggare, de som kommenterar i allehanda forum och tips via mejl är bara några exempel.
Det är informationen som är det viktiga, inte så mycket leverantören av den.
Självklart är det även så att viss information får mer tyngd just på grund av vem som säger något, men det är ytterst sällan det gäller "vanliga" Svensson..

Vi har sett, och ser, vad motsatsen får för effekt också.
Vänsterpartisten Egon frid gick med och stödde en ny utredning gällande 9/11. Main-stream-media hängde ut honom fullständigt, utan att ge akt på saken och varför..
Varje dag vrålar media ut någon opassande kommentar från någon officiell person. Senast var det Arne Hegerfors som kläckte något om kvinnor och fotboll där det blev närmast krigsrubriker.

Du och jag är i våra vänkretsar mer officiella och nära personer än Arne, och åsikter/kommentarer skulle där få en ännu större genomslagskraft för oss personligen.
Det vet alla, just på grund av hur media gör något stort av en anti-nyhet eller opassande groda som en kändis råkat haspla ur sig.
Vem, som idag valt att vara anonym, vill spela med de höga insatserna?
Inte bara vänner, släkt och familj kan sas drabbas, utan även arbetet.

Jag stack ut hakan privat när det gällde den hysteriska och massiva propagandan för vaccinet när svininfluensan härjade. En kollega som jag hade bra kontakt med även privat, sa fullt allvarlig att han skulle inte tycka synd om mig när (inte om) mina barn dog i flunsan för att jag valde att inte vaccinera dem. Den blicken och hans närmast maniska sätt var skrämmande att se.
Kontakten därefter blev inte som förr kan jag säga..
Även när media och politikerna eldade upp massorna vad gällde "klimathotet" så valde jag att privat visa att det var en massa konstigheter, lögner mm från de troende på koldioxidteorin. Där kan vi snacka om att "skjuta budbäraren", ojojoj..
När jag började med LCHF så valde jag att knipa för att ha det lugnt med alla diskussioner (eftersom så många vet vad som är bäst för alla andra), men där talade dels min matlåda och min minskande hydda istället. Trots att jag stod som ett bevis framför vissa, så trodde de inte på mig när jag svarade på frågan hur jag gjorde/gjort.

Att vara anonym går bra när man tipsar polisen.
Media har sitt källskydd.
Men för att dryfta sin åsikt så ska man vara helt officiell..

Vi är i raketfart på väg in i ett samhälle där den personliga integriteten är satt helt ur spel och våra innersta åsikter, tankar och funderingar ska synas och vara allmän egendom.

Det är inte bra. Inte bra alls...

5 kommentarer:

 1. Visst är det knepigt när hakan sticker ut. Jag har en alltför lång relaterad berättelse;

  Min gamla fysiklärare och hans kompisar fjällvandrade. Det drog ihop sig till åska. En av fysiklärarens kompisar hade långt getabocksskägg. De gömde sig under en klippavsats men när getabocken stack ut sitt huvud pekade skägget rätt upp i luften.

  Det säger ju iofs en del om stenblocks elektriskt avskärmande egenskaper, men också en del om vad som händer med det som sticker ut i ett laddat klimat.

  Just nu har vi ju ett laddat klimat gällande precis allt. Världens alla bedrägerier håller på att vika ner sig med ett ödesbestämt vrålande. Vrålandet tar sig formen av alla missledda människors ångest och vanmakt.

  Vi håller på att göra upp med oss själva. Vi håller på att se igenom alla de lögner vi blivit fostrade med sedan födseln.

  Klart som fan det gör ont på insidan. Klart att de som inte kanske kommit så där jättelångt gärna vill ta ut skiten på någon annan.

  Den som sticker ut hakan är en lämplig måltavla. Inget personligt egentligen, det är ju mer den dömande partens bekymmer än den "dömdes". Men det är klart, det blir lite tråkigt en stund innan folk kommer tillrätta med sina issues...

  SvaraRadera
 2. Litet tillägg. Jag spånade ihop - helt efter egna iakttagelser - ett slags uppvaknandeskala för några månader sedan.

  Vad jag märker med all önskvärd tydlighet är hur oerhört många anländer till nivå tre (särintressen) as we speak och hur de flesta som för några månader var på nivå 4(agendor)-5(konspirationer)-7(Agendan) nu börjar anlända till den genomflummiga och därigenom nästan verbalt obeskrivbara nivå åtta...

  Såhär tänkte jag:
  http://www.interiktigtklok.se/2011/04/pyramidtankar.html.

  SvaraRadera
 3. (Nils) Erik Jansson:
  Självklart ska jag läsa din artikel närmare, alltid en fröjd att läsa det du skriver. Få som behärskar att bolla med orden som du :).

  En teori i detta är att vi hamnar i den situation där vi själva, vi "vakna", orsakar och kraftigt påverkar att "de" måste öka farten för att då målet.

  Ju fler som vaknar, desto fler väcks..
  Detta är naturligtvis bra och sunt. När någon ser igenom alla dimmor och lögner så är en av de starkaste krafterna att få fler att se detta. Detta på grund av olika orsaker, men empati är en stark orsak samt att man inte vill vara ensam eller ses som en kuf. Bekräftelse helt enkelt.
  Metoderna att skaka liv i de omkring sig själv varierar och går även det igenom faser som din pyramid.

  Men så kommer man till en brytpunkt där andelen vakna börjar närma sig en kritisk massa för de styrande.
  Deras propaganda och kunskapskontroll verkar över färre och färre, men fortfarande över en majoritet. Men det är oundvikligt att det till slut är vid den kritiska massa som de anser är punkten där de måste gå till attack mot oss på ett helt annat sätt.
  Jag tror vi är ytterst nära denna punkt nu.

  Faktum är att det enda som skrämmer dem är just vi som de anser vara mindre värda än smutsen under smutsen på den gamla gummistöveln.
  Det är vi som göder dem. Vi är värddjuret och de är de extremt hungriga parasiterna.

  Hur de agerat på senaste tiden och hur ogenerat det ljugs om allehanda händelser visar på deras skräck inför oss och att vi blir fler och fler medvetna individer.
  Massmedia har totalt tappat greppet, men kör på som de ökat sin ärlighetsgrad och öppenhet.
  Men deras agerande i flera frågor, såsom att de via kommentarerna fått facit på att deras agerande inte stöds eller köps av många alls längre, gör att de tillämpar den klassiska taktiken att försöka tysta oss med maktmedel.
  Det kommer ju inte gå alls naturligtvis, men de har målat in sig i ett mycket litet hörn.
  Att gå åt andra hållet, öka ärligheten och öppenheten, är för dem en fullständig omöjlighet på grund av de order de har.
  Så då försöker Helin & Co med andra medel få oss att förstå att de minskar öppenheten pga andra mer eller mindre bisarra och galna orsaker.
  Istället för att ha förhandsgranskning på kommentarerna (vilket är en otroligt lätt sak att organisera) så sätter de munkavle på läsarna genom att "tvinga" dem att släppa anonymitetens trygga snuttefilt.

  Men vi kommer se en ökad verksamhet där de med alla möjliga medel ska fösa in oss i fållan igen. Eftersom de såg hur effektivt de fick masskontroll efter 9/11 så är det risk för något liknande igen.
  Dock i en mycket större omfattning, just på grund av att vi blivit så otroligt många fler procentuellt sett som vaknat idag.

  Detta är en teori som jag hoppas jag har fel i..

  SvaraRadera
 4. kolla gärna på vetenskapens värld nu på måndag den 12september 2011.
  det handlar om hur livsmedelverket gett felaktiga kostråd under decennier!
  se min blogg för mer info!

  SvaraRadera