2011-11-23

Lite blandat..

Inte ens mig kan man lita på tydligen..:(
Sagt tidigare att jag ska återvända och bli mer aktiv på denna sidan, och så blir det totala motsatsen istället. Suck..
Men så kan det bli ibland, orken går i vågor och det finns många saker som den ibland begränsade orken orkar med. Ungefär som med pengar, att de räcker till en viss mängd "saker" och det är till att välja rätt saker att spendera slantarna på...

Med ambitionen att det är andra gången gillt, och att jag ska bli mycket bättre på att skriva här.
Det finns närmast för mycket att skriva om, och sen får jag hoppas att det finns läsare kvar som inte fullständigt tröttnat på en sällan uppdaterad blogg..;)

************************************************************

En rätt skön "girl" som verkar rätt less på Storbanken..:)..:

"Generöst, Sparbanken Alingsås!


Det finns banker och så finns det banker.

Min ena bank, JAK Medlemsbank, bjöd mig i helgen till Dalarna för en konferens om organisationens utveckling. Under helgen har vi MEDLEMMAR diskuterat vad vi vill att JAK ska vara om 10 år, pratat om räntans negativa effekter, snackat ideologi och funderat på nya verksamheter för banken. Dessutom har vi sovit och ätit gott (allt ekologiskt), lyssnat på föreläsare, fikat massor, promenerat i höstsol, besökt mentalvårdsmuseet i Säter och sjungit i kör. Allt gratis för oss medlemmar.

Från min andra bank, Sparbanken Alingsås, fick jag i fredags en inbjudan om att få följa med på en bussresa till Ullared i november. Allt gratis utom förstås shoppingen. Och just det, lunchen ingår inte heller. Härligt med en bank som tar sina KUNDER till kommersialismens vackra högborg som ju är känd för sin miljöhänsyn och kloka ekonomiska ideal! Gruppresan riktar sig dessutom passande nog bara till tjejer. Det är ju skönt, killar haaatar att shoppa, i synnerhet med sina partners! Mycket bättre att de stannar hemma. Let's go crazy, giiirls!! En girl som dock får stanna hemma är Spara, vem orkar lyssna på hennes moraliska tjöt?

Tack Sparbanken Alingsås, ni vet vad era kunder och framför allt ni själva behöver. Hoppas ni kunna hjälpa till med sms-lån direkt på plats eller?

MADELEINE BENGTSSON, VÅRGÅRDA
som snart bara har en bank"
("lånad" från JAK's hemsida)

*************************************************************

Ron Paul, mannen som knappt en vanlig drönarsvensk vet vem det är, skulle i ett läge där öppenhet och ärlighet plötsligt skulle gälla för media troligen vinna alla val busenkelt..
Men sin vana trogen så har media redan fryst ute honom rätt ordentligt, och funnit andra att gulla med eller föra fram mer eller mindre pinsamma händelser..
Sakfrågan, att få ordning på världsekonomi, undvika/avsluta olagliga krig och ge de behövande hjälp, överskuggas som alltid av långt viktigare saker som felsägningar, plumpt beteende och dåligt minne.
Vi vet ju att det som gäller från en ledare av idag är att vara för krig, mot utgifter som hjälper vanliga människor samt vara välsmord i alla ändar inför Banksterväldets härskare..
Då blir man poppis och får sina narcissistiska önskningar uppfyllda långt mer än tre gånger.

*******************************************************

Skönt att veta att det där oljeutsläppet i mexikanska golfen som var för cirka 18 månader sedan inte verkar ha orsakat några som helst problem eller skador.
För det är väl så vi ska tolka tystnaden kring efterverkningar mm?

*******************************************************

Samma gäller efter att kärnkraftverken i Japan råkade lite illa ut för en tid sedan i samband med jordbävning och efterföljande tsunami.
Nu verkar det mer vara som en tidningsanka eller något, en otroligt kraftigt överdriven händelse, eftersom det är så tyst.
Däremot har det varit en hel del om Tjernobyl i TV har jag sett.
Vi kanske ska vara mer oroade för den olyckan än den senaste?

*******************************************************

Först knäckte man Libyen, och ska nu genomföra demokrati mm. Som i Irak och Afghanistan kan jag tänka mig, särskilt när det verkar gå så bra där...
Ny centralbank har de fått i Libyen också, som trots att de "ärvt" gigantiska summor av Khaddaffi måste låna pengar. Märkligt, men de kanske gått på den otroligt dumma principen som vissa kör med att "det är alltid bra att ha lite lån....".
Det eftersom de får tillbaka på skatten om man har lån! Man undrar allt ibland om vissa fått hjärnan från ett corn-flakes-paket..

******************************************************

Israel vill nog hemskt gärna bomba Iran till en parkeringsplats...
Det för att det går rykten om att de kanske möjligen eventuellt har forskat och arbetat med komponenter till kärnvapen.
Det är synd, men vissa förstår inte att balansen hos alla dessa galna länder så som USA, Ryssland, Kina, Israel, Frankrike m.fl. funkar just för att de i det stora hela har samma typ av vapen att skramla med. Om nu något land känner sig hotat av ett annat land som har kärnvapen, så är det tämligen rimligt att de vill skapa denna balansen för sig själva.
Som USA och Sovjet gjorde till exempel.. Kapprustning som det heter, och som var enligt flera orsaken till varför det inte blev ett tredje världskrig vid några tillfällen.
För ärligt, tror någon att Iran skulle bygga sig kärnvapen för att fyra av mot Israel eller annat land? De stridsspetsarna skulle inte ens hinna träffa sin mål förrän det avfyrats nog med kärnvapen mot Iran så det inte räcker flera gånger om.

*************************************************

Snart är det skyltsöndag och denna förbannade julstressen tar därmed över många människors liv fullständigt.
På sin höjd kommer det upp tre julprydnader i mitt hem, och alla är barnens egna..
Julklappar blir det knapert med från min sida, utan det kan bli att jag "snyltar" på de köptokiga genom att köpa nödvändiga saker till barnen billigare under mellandagsrean..

*************************************************

Till sist vill jag puffa för den mycket intressanta serien Ancient Aliens. En hel del av avsnitten (kanske alla?) finns att se på bland annat denna kanalen på Youtube...
Jag vet att det är från History Channel som tillhör main-stream, men det är ändå mycket intressanta och för mig nya saker som kommer fram..

3 kommentarer:

  1. jag har dig pa rss feed sa om det ar langt mellan inlaggen gor det inget. kvalitet ar battre an kvantitet

    SvaraRadera
  2. Skönt att du är tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Anonym & Koko, tack ska ni ha :)

    SvaraRadera