2012-01-24

Kurage..

Jag följer en sport, hockey.
Med vetskapen att sport idag mycket handlar om att hålla fokus borta från viktigare saker, sådant som har en verklig påverkan och inverkan på såra liv, så nyttjar jag det som underhållning. Bländas gör jag av ren skicklighet och talang, inte av deras "lönekuvert".
Sport är just enbart underhållning, inte något livsavgörande elixir..

Något som oftast saknas inom sportens värld är personer som officiellt tar ställning mot det sjuka i samhället. Flera ev dem gör de "självklara" sakerna, som stöttar så kallade hjälporganisationer eller medverkar i andra mer eller mindre behjärtansvärda evenemang.
Ofta tyvärr för att de mest vill öka sitt eget marknadsvärde..

Så sådana som Tim Tomas är ovanliga. Att så tydligt i både ord och handling ta en tydlig och konsekvent ställning mot något som de personligen anser är helt galet, men som inte är så där plastigt politiskt korrekt att säga.
Han deltog inte i den sedvanliga dejten med USA's president som varje lag som vunnit Stanley Cup har. Hans kommentar på Facebook (enl Aftonbladet):
"– Jag anser att staten vuxit bortom all kontroll och det är ett hot mot det amerikanska folkets frihet, rättigheter och egendom.
– Detta sker på exekutiv, lagstiftande och rättslig nivå, i direkt opposition mot vår konstitution. Eftersom jag har den åsikten utövade jag idag min rätt som fri medborgare att inte besöka Vita huset. Det handlade inte om partipolitik, eftersom jag anser att bägge partierna är ansvariga för den situation vi befinner oss i, och jag tog beslutet som enskild individ."

Uppfriskande och så oerhört behövligt!
Tyvärr krävs det att de som är artister inom allehanda underhållningsgrenar tar bladet från munnen och säger sin mening, då de har långt fler fans än alla de som enträget jobbar för att visa upp det sjuka i samhället.
Tim Thomas har, även om han inte tror det själv, en stor möjlighet att verkligen kunna påverka och påverka i rätt riktning!
Om fler i hans position kunde begripa det, och låta sina "namn" prata för viktigare saker än bilmärken, kalsonger eller rakhyvlar...
Även om de förlorar reklamintäkter på att vara ärliga mot sig själva och andra, så vågar jag påstå att de har slantar så de klarar sig bra ändå livet ut...

Man ska även ha i åtanke att detta faktiskt handlar om nutidens slavar, vilket gör att det blir ännu mer intressant. Ett sådant här uttalande kan få de som äger personen att bli förbannad, och därför säljer personen till någon annan slavägare, med de personliga komplikationer det kan få för slaven.. Det ger hela saken ett lite annat perspektiv.
För er som inte gillar benämningen slav pga att dessa slavar tjänar så mycket pengar, tänk på att det inte är slavens lön eller pris att köpa honom/henne som bestämmer om personen är en slav eller ej.

2 kommentarer:

 1. Läste det på sportbladet och blev väldigt glad o höra vad Tim hade sagt..en favorit sen han spelade i AIK. Som du säger så är det väldigt ovanligt i sportvärlden att man tycker något.

  SvaraRadera
 2. koko..
  Favorit i AIK? Kan man väl inte ha heller ;). Gick dock bra i slutspelet sist, tills de stötte på de riktiga lirarna :):)..

  Sjukligt ovanligt i den sfären, samt inom övriga den sk nöjesindustrin.
  Några undantag finns, men de är pinsamt få. The Muse, Pink, Charlie Sheen är några som inte är tysta. Å Dan Aykroyd går sin egen väg..
  Kan vara att de på vägen upp ser att det gäller å hålla sig i mittfåran för att nå framgång å stålarna. Sen så är de flesta som suktar efter de sakerna inställsamma vindflöjlar från början också iofs..

  SvaraRadera