2008-10-08

Visa din makt och missnöje 16/10!

Från Ekonomisk Demokrati:
"Borde vi alla ställa oss bakom ett dylikt försök att bidra till att det nuvarande banksystemet kraschar ? Enligt min mening är banksystemet idag uppbyggt för att flytta pengar och egendom till de allra rikaste som har mer än de behöver. Det handlar om utsugning av 95% för att göra 5 % av medborgarna om möjligt ännu rikare."
Läs resten av inlägget här >>>>>

Nu är tyvärr min situation som sådan så jag inte har några medel sparade att prata om, men det lilla som finns ska bort från dessa rånarinstitutioner.
Mitt andra steg är att jag ska avsluta alla konton, utom ett. Det kvarvarande är tills det är klart med arbetsgivaren hur de ska betala ut min lön till mig utan att sätta in den på ett konto...
Dom knorrar kan jag säga..:) Blir ju extra jobb för dom helt enkelt...

Sen ska jag börja betala hyran cash varje månad.... Andra räkningar för jag väl pytsa ut med avgiften för, det är det värt att slippa bankerna...
Någon mer som har liknande funderingar? Eller är jag ett "original" med detta med..:):)

10 kommentarer:

 1. Hallå där,
  Ja nog blir du lite av ett original kanske, men jag tror att fler kommer att följa. Tyvärr har jag syltat in mig mer med en bank än vad jag nu tycker är hälsosamt... Det var innan man började sätta sig in i ett och annat. Kan inte gå ur nu, kanske om ett par år.
  Men det lär vara en stor tillfredsställelse att stå utan bank, så kör du! Jag tror att det kommer inspirera andra, både i din närhet och på bloggen etc.

  SvaraRadera
 2. Hej hallå - du har ju temperament!

  ;-)

  SvaraRadera
 3. Magne: Är ett "original" för en del i min närhet redan sas..:)
  Det härliga är att jag inte har rädslan längre. Med det menar jag att den inlärda och mycket överdrivna respekten för myndigheter, banker, stora företag mm är helt borta.
  För vissa av dessa är jag nog listad som en besvärlig jävel, vilket jag isf är stolt över...
  Det är så sjukt mycket myndighetsmissbruk som utövas, och jag har fått min beskärda del privat av detta.
  Två av mina barn mår skit pga flata myndigheter t.ex., å jag kan lova att de har fått veta om det.
  Min fd sambo har blivit så illa behandlad så hon blivit sämre mentalt och kroppsligt. Det drog jag till Länsrätten (å gick, såklart, på pumpen..).
  Är det något som jag tycker är åt h-e, så tvekar jag inte att säga min mening. Självklart kan jag göra fel, men det värsta då som kan hända är att en tjänsteman blir förbannad. Det tar jag gärna...
  Känslan är att man från myndighetshåll, och stora elbolag, inget hellre vill än att man håller tyst och villigt blir grundlurad och lurad/rånad/utnyttjad...
  Jag fick nog vid den boendetvist jag förlorade, och därefter så har jag fört många mindre "krig".
  När jag pratar om detta med "svenssons" så blir de närmast bestörta över att jag har fräckheten att "bråka".
  De är alltså medlemmar i den bedövade massan, och är lärda från blöjstadiet att man inte ifrågasätter auktoriteter av något slag.
  Man ska vara nöjd för de smulor man får från husbondens matbord, typ.
  Ett tips till dig är JAK Medlemsbank, det vettigaste alternativet idag. Då kanske det går fortare att bli fri från girigbukarna.
  Men sen kan du väl ändå lyfta ur pengarna i din bank? Sätt in dom igen efter ett par dagar eller nåt...
  Och ja, det kommer vara en skön känsla när jag knallar in till Nordea och berättar vad jag vill göra..:)

  Lars: Tackar..:)
  Förvånande nog så är jag känd som en otroligt lugn person. Inte mycket jag blir arg eller förbannad över. Men då handlar det om saker som "vanligt folk" går i taket för, som att de missade senaste Idol eller fick en potatis mindre än kollegan på lunchen.
  Finns viktigare saker att ha temperament över som sagt...:)
  Tack för länkar mm förresten. Jag ska plita ihop ett "snällare" brev till banken..:)

  SvaraRadera
 4. HCA vi blir lurade hela tiden det är Banker, Elbolag, Skatteverk, Politiker, Byråkrati, Läkarna, Psykiatrikerna, Bloggare, Dina vänner osv. Det blir ett jävla krig och hålla allt detta stånget!

  SvaraRadera
 5. Bra att du kämpar på! Har läst lite gamla inlägg, du har varit med om en del jävliga saker, that's for sure...
  Men är det inte så, att ju mer man skär sig loss från samhällets beroende, desto oräddare blir man? Jag menar, vad tusan ska man vara rädd för när man inte står i beroendeställning längre? När man inte bryr sig om vad folk tycker längre, eftersom man vet att man är mer insatt än dem i alla fall? Att reagera mot ett sjukt samhälle är friskt - att INTE reagera är sjukt. Och en frigörelsekamp är någonting positivt och glädjande i sin essens, även om det är en himla massa friktion på vägen.

  Och jo då, Nordea får ett besök även av undertacknad den 16:e...:)

  SvaraRadera
 6. KG holmsten: visst blir vi lurade ständigt å jämnt. Men, om en vän lurar mig så är det ingen vän längre.... Bloggare kan luras också, det är därför man ska vara källkritisk mot allt.
  Jag har säkert skrivit tokigheter, men inte för att medvetet lura någon. De som gör det gör det för att medvetet förstöra, en typ av gatekeepers.
  På siter som vaken.se är det ett antal sådana individer som är emot allt som sägs där, hur överbevisade de än är. Det är farliga individer faktiskt...
  Att freda sig mot myndighetsmissbruk är onekligen ett heltidsjobb. Det är därför så många godtar förnedringen, för att istället orka med livet som löneslav åt bankerna.

  Magne: Ja, det har varit en del som hänt. Jag vet att jag klarar mig, men det är så fruktansvärt frustrerande att barnen hamnar i kläm och mår dåligt, med myndigheternas hjälp dessutom.

  Precis, oberoende är rätt ord..
  Att följa strömmen är inte min grej liksom, därav att man är ett "original". Mina ideér är ofta originella och till viss del nyskapande (inom arbetet), och ofta vinner de medhåll.Inte alltid, även jag skjuter långt förbi mål ibland..:)

  Att reagera är något nytt verkar det som. Myndigheter är inte så vana vid att man anser sig vara minst på samma nivå som dom.
  Nu är det hyresvärden som har fått sig ett par kängor, och nu tom dom vägrar prata med mig..:)
  Det värsta är att det troligen beror på prestige, att de inte hållt vad de skriftligen sagt. De sitter mao i skiten ordentligt..

  Nordea, here we come..:):):)

  SvaraRadera
 7. Går du till sjukvården blir du lurad därmed.
  Likaså dina mediciner? om du har några hjälper dig inte ett dugg, snarare blir du sjukare, inte frisk ialla fall.
  Tv, radio, tidningar, politiker, Din chef, pengar i madrassen äts upp av inflationen, bensinpriset.
  Det blir ett jävla krigande har du inget vettigare. Och varför är dina pengar så viktigt och inte din hälsa, din familj, arbete osv.
  Kriga på du, i din ensamhet.

  SvaraRadera
 8. KG: Går jag till sjukvården så KAN jag blir lurad. Hur skulle jag gjort med min sons brännskador, om jag inte gått dit?
  Mediciner hjälper ofta, men ofta även försämrar..
  Jag försöker göra skillnad, om än så lite och bara för min egen skull.
  Klarar du dig utan pengar? I dagens samhälle gör väl få det, men du kanske är lyckligt lottad.

  Vad är vettigare än att kämpa för det som man tycker är rätt, mot det som man tycker är fel? Hur annars ska man kunna få till stånd förändringar om man bara sitter tyst och godtar att bli överkörd, förnedrad, rånad och utnyttjad?
  Hur gör du?

  Samhället idag är uppbyggt kring luftpengar. Det är tyvärr mycket svårt att sköta om både hälsa och familj utan pengar, därav att man säljer sin kropp å knopp till någon som är villig att betala för detta under en viss tidsrymd, vanligtvis 8 tim/dag.

  Det man får betalt av de lagliga hallickarna (företagen) är det man kallar lön, som sedan ska vara till grund för att du ska kunna sköta familj, hobby, fritid å betala för hemmet, maten, kläderna osv...

  Jag är kanske ensam, eller tillhör en liten skara, men det beror nog inte på att viljan saknas, utan att kunskapen hålls från den stora massan.
  Om alla visste hur man totalt rånar befolkningen på det man fått för sin lagliga prostitution, så skulle säkert många vill avskaffa hallick-baronerna (bankerna).
  Men, det är vad jag tror...

  SvaraRadera
 9. Möjligen är det så att man får hitta den nivå av motstånd som är kompatibelt med ens liv och personlighet. Att man därmed måste säga nej till HELA samhället, eller stå upp för sig själv så fort man blir lurad... Det går ju inte, man måste ju leva. Men varje steg i rätt riktning är nog guld värt för kommande generationer, i och med att förändringen kommer närmre.
  Någon pingvin måste hoppa först så att de andra kan följa efter, men med oss människor behöver det väl inte bli "allt eller inget". Jag har den största respekt för mamman som i affären frågar om det finns skinka utan smakförstärkare, även om jag förstår att hon omöjligt kan hålla noll-tillsats-linjen konstant.
  Vi blir lurade hela tiden, men en del gör ALDRIG motstånd. Det måste finnas ett mellanting mellan aldrig och alltid, annars måste man ju flytta ut i skogen eller nåt...:)

  SvaraRadera
 10. Magne:
  Man får välja sina sag..
  Jag har kämpat mot många vid olika tillfällen. Ibland lyckosamt, ibland inte. Att revoltera mot allt samtidigt är nog omöjligt, som du säger så måste man leva också..:)
  Nu är bankerna i skottgluggen från min sida. Mycket eftersom jag inte är i beroendeställning mot dom, och då inte behöver ha en rädsla för att de blir vrånga e.d. för att jag är en tröttsam jäkel.
  Som det blev med Försäkringskassan, då de "tappade" bort en fullmakt TVÅ gånger..:) vad är oddsen för det?
  Eller att de nu kräver mig på pengar som de rätteligen inte kan kräva... Jag kanske har en svart bock i mina filer hos dom, så de ska jävlas lite extra med mig..:):)
  Hyresvärden har backat å bett om ursäkt, för att jag såg till mina rättigheter. Småsaker i sammanhanget, men de lär inte ens försöka blåsa mig igen iaf...
  När jag satte mig upp mot polisens arbete i krocken jag var inblandad i, så gick åklagaren på min linje. Erkände att polisen skött sig megaklantigt...

  Jag gör inte motstånd mot allt hela tiden. Det skulle behövas några fler timmar på dygnet för det:)
  Utan det blir allteftersom man är drabbad själv, eller de i min närhet.
  Närmast på tur är hur jag ska kunna ordna bra hjälp åt min dotter som inte mår alls bra. DÄR finns det motstånd, från mamman å socialen i "maskopi"...
  För det "vet" ju alla, att en mamma är sååå mycket bättre förälder än pappan! Men, jag vet om motståndet, och rustar mig därefter.

  SvaraRadera