2008-10-13

Zeitgeist AddendumVerkligen värd 2 timmar av din tid....

15 kommentarer:

 1. Zeitgast Addendum - visst se den!
  MEN den är inte hela sanningen - fatta att den försöker vilseleda oss!

  Det handlar om 3M!
  MONEY, MEDIA, MILITARY!


  Anthony C Sutton tog reda på vad som startarde första och andra världskriget:
  http://video.google.com/videoplay?docid=6244851259954264539

  Videon MISSING LINKS får dig att förstå tredje världskriget:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-1776554449033158331

  Ladda ner de här två rullarna innan Internet stängs! Det här är så farlig kunskap så förövarna av de tre världskrigen kommer att försöka stoppa spridningen av denna kunskap!

  YOUTUBE DOWNLOADER är GRATIS! Så hämta hem den.
  http://www.download.com/YouTube-Downloader/3000-2071_4-10647340.html?tag=mncol&cdlPid=10801797

  Ladda ner de två rullarna. Bränn dem på CD. Sprid dem till dina vänner.

  BÖRJA DISKUTERA 3M - MONEY, MEDIA, MILITARY!

  Vi måste bli många som förstår! Så se dessa två videos - ladda ner dem! Och börja diskutera! Enade vi stå! Splittrade vi falla!

  SvaraRadera
 2. En mycket sevärd film som öppnar upp förståelsen av den värld vi lever i på en rad olika områden. För den som nyligen börjat misstänka att allting inte är vad det ser ut att vara så måste denna skildring innebära ett bryskt uppvaknande. Det finns dock några saker man kan invända mot i budskapet, som jag ser det, nämligen följande:

  1. Det tycks finnas en övertro på att teknologins framskridande ska lösa alla problem. Men även teknologin rymmer såväl goda som onda verkningar, den måste styras och förvaltas på ett moget och balanserat sätt. Teknologi är endast en av många mänskliga yttringar.

  2. Filmen gör rätt i att ifrågasätta tron och trons uttryck i en rad religiösa rörelser som begränsar människan och verkligheten. Men att jämställa religionen med Gud är att förenkla situationen. Begreppet Gud är en realitet som endast få människor lyckas närma sig i livet; en smula ödmjukhet inför detta mysterium kan definitivt vara på plats.

  3. Uppropet att gå med i massrörelsen "thezeitgeistmovement.com" verkar helt huvudlöst i jämförelse med klarsynen i övrigt. Var det inte just stora instutitioner vi skulle befria oss från, bli våra egna gurus, tänka själva? En stor rörelse blir genast infiltrerad och korrumperad, motsättningar uppstår och rörelsen splittras. Detta upprop gör att hela Zeitgeistidén kan misstänkas vara en mycket välarbetad och välregisserad - desinformationskampanj.

  SvaraRadera
 3. Se Verkligheten tycks ha släppt in Anonym igen.
  Anonym försökte slinka in med exakt samma kommentar till mina inlägg på min blogg. Hans favoritord är "Fatta".

  Joakim: du kunde kanske försöka dra paraleller till Indien där Gandhi & co satte käppar i hjulen för britterna genom en "massrörelse."

  SvaraRadera
 4. Ja, han "slank" igenom..:) Men det är en drös kommentarer som inte kommit igenom kan jag lova..

  SvaraRadera
 5. Bra synpunkt, Lars. Men Britterna (läs eliten) på den tiden var inte så väl förberedda på att hantera massrörelser. I dessa dagar har de en hel arsenal av strategier att sätta in.

  SvaraRadera
 6. Tjena, har Nordea fått ett besök? :)

  SvaraRadera
 7. Magne: Jag ska ta det imorgon. Fick idag ryktesvägen(!) reda på att min dotter på 15 år troligen måste läggas in på sjukhus pga bl.a. näringsbrist. Hon har rasat i vikt tydligen, äter dåligt och är ofta sjuk...
  Bulemi? Anorexia? Annat? Jag vet inte...

  Hon själv säger att allt är bra, å mamman bryr sig inte att meddela mig någonting.
  Inte så jäkla lätt att göra något heller när man är 100 mil ifrån barnen.
  Inte bara att åka dit och försöka prata liksom.

  Samlar kraft för att starta ett jävla liv mot socialen i två kommuner, försäkringskassan å skatteverket.
  Sjukvården lär få sin beskärda del också, då jag inte får reda på någonting från dom om dotterns situation. Mamman å jag har gemensam vårdnad, men det är väl petititesser för myndigheterna.

  Modern är det ingen idé att sas gå på direkt iaf. Då blir tystnaden, lögnerna och döljandet bara djupare (även om det verkar omöjligt i nuläget).

  Jag måste blanda in myndigheterna, även om jag inte är speciellt road av det. De har inte förut visat sig vara kompetenta...
  Kanske har man turen att en av de få med bra kompetens bryr sig i detta....

  SvaraRadera
 8. Ursäkta franskan, men fy fan...
  Det där låter inge vidare. Jag förstår att Nordeabusiness ter sig som petitesser i vissa sammanhang. Hoppas det ordnar sig på bästa sätt... Hang in there!

  SvaraRadera
 9. HCA - Ett råd i all välmening - Går försiktigt fram! Dottern kommer som nr 1!
  Du måste nog anlägga en psykologisk look!

  SvaraRadera
 10. Visavi Zeitgeist addendum så tycks den få en del kritik:

  klick

  Själv håller jag självklart med om att det är klart att räntebetalningarna till bankerna nog sätts i ny cirkulation - och härmed cirkulerar nog dessa pengar som en del av pennginstocken i samhället. Zeitgeist och Money As Debt gör sig därmed skyldiga till en grav förenkling av verkligheten.

  SvaraRadera
 11. Tack Mange... Jag hänger med än.

  KG: Visst kommer dottern först, det är pga det som jag tydligen måste röra upp himmel å jord. Att prata förnuft, logik och rättvisa med de förut nämnda myndigheterna har hittills varit helt fruktlöst.
  Har gått försiktigt fram i fyra år, och inget händer...

  Så mitt "vapen" är att gå på full attack, så möjligen de orkar ta sina feta rövar ur snurrstolen och bry sig om ungen.
  Då skolan där tydligen fått info från mamman att jag inte ska ha/vill ha/behöver information så har de inte heller brytt sig att dubbelkolla.

  Ja, tur det är helg snart så man kan vila skallen en aning.
  Och ta reda på om ryktena även denna gången är 100% sanna...

  SvaraRadera
 12. Lars: Är det inte så att ränta, oavsett om man lånar luftpengar eller ej, i sig är luftpengar?
  Lånar jag 100:- av dig å du vill ha ränta på 10:- för det så blir ju det 10 hitte-på-pengar...
  Eller är jag snett ute?

  SvaraRadera
 13. tja..HCA. Tänk efter. Allt beror ju på hur pengarna cirkulerar. Samma hundring kan ju ga via tiotals händer och ut och in i bankerna varvid den minskar på ränteskulder och andra skulder, trots att den bara är en usel hundring. Frågan är alltså den hur snabbt pengarna (luft eller icke) cirkulerar.

  T.ex. i Wörgl, Österrike 1933 fick man en sjuttons fart på penningcirkulationen genom att ordna så att de lokala pengarna sjönk 1% i värde vid varje månads slut. Man var sålunda tvungen att limma ett lite frimärke på 1% av sedelvärdet för att sedeln skulle behålla sitt värde den nya månaden. Dethär förfarandet ledde till att folk inte sparade dessa pengar utan satte dem i cirkulation på alla tänkbara vis. (lite som Svarte Petter eller Svarta Maya cirkulerar i kortspel)

  Hur som helst så är det nog helt sant det som Griffin framhåller.

  Räntan som banken får går ju med andra ord ofta tillbaka ut i samhället i form av att banken betalar ut löner och kostnader samt köper tjänster av det övriga i samhället. Räntan blir alltså inte inlåst i bankens valv. Räntepengarna tas inte bort från cirkulation - det gör man däremot med avkortningen på lånet - om jag fattat det rätt. (Källa: Michael Rowbotham, Grip Of Debt)

  SvaraRadera
 14. Nu finns en bra svensk översättning av Zeitgeist: Addendum på

  /Per

  SvaraRadera
 15. Tack Per...
  Tipsar om detta med nytt inlägg.

  SvaraRadera