2008-11-09

Att blogga via Aftonbladet...

...ser jag som ett mycket dåligt alternativ.
Detta är hämtat från deras egna villkor:
"Vi tillåter inte länkning till olämpliga webbplatser eller webbplatser med olagligt innehåll. "
Olagligt innehåll kan jag möjligen ta (hur man nu ska veta om innehållet ÄR olagligt? Jag har inte koll på alla lagar...), men olämpliga? Vad är det, och vem bestämmer vad som är lämpligt/olämpligt??

"Inlägg eller filmer ska helst vara på svenska. I speciella fall går det bra med engelska, norska och danska."
Ehh... Men kära nån. Så om någon skulle vilja ha en blogg som t.ex. på franska recenserar kroglivet i Njurunda, så är det inte tillåtet?

"Du ska moderera och ta bort olagliga eller olämpliga kommentarer eller kommentarer som på annat sätt strider mot dessa villkor."
Hmm, där är det igen. Olämpliga i jämförelse med...vad?

"Aftonbladet förbehåller sig rätten att plocka bort inlägg, bilder och filmer som strider mot dessa regler och mot god ton."
Aha, nu fattar jag! Blaskan kan alltså på eget bevåg ta bort något som är olämpligt på en användares egna blogg, något som man faktiskt inte kan veta i förväg, eftersom Aftonblaskan inte har tydligt sagt vad detta olämpliga består i för dom?
Då förstår jag även varför man, så som jag tolkar det, förbjuder andra språk än de som moderatorerna förstår...

"Vi vill veta vem du är, men om du vill kan du vara anonym i debatten."
Jo, det kan jag tro..:) Åsiktsregistrering ligger nära att nämna...

"Aftonbladet behandlar även vissa personuppgifter för marknadsföringsändamål."
Vilka av uppgifterna? Vilka marknadsföringsändamål? Så trevligt att de som vill veta allt och sätter obegripliga gränser inte själva kan tala ur skägget. Konsekvent agerande? Njaej, det är olämpligt att kalla det konsekvent...

Sen har man en saftig punkt med namnet Friskrivning, där man får reda på att man inget kan vänta sig av Aftonbladet. Det var inte heller en nyhet...

Nej, ska du starta med att blogga så använda andra leverantörer. Google, som basar över denna tjänst, är inte så bra heller har jag förstått. De sparar tydligen ALLT, även det du skrivit men raderat....
Kanske är det bästa alernativet att ha en egen domänadress och blogga via?

Men passa dig i vilket fall som helst från att använda det styrda mediets tjänster....

2 kommentarer:

 1. Nej, Aftonblaskan bestämmer själva vad som får skrivas och inte - trots att de inte på något sätt är ansvariga för andras alster.
  Mina inlägg på deras chatt blir ju som bekant cencurerade om de är för stygga... Och detta kan vara lite vad som helst, t ex att man påminner folk om att AB ger en väldigt tvådimensionell bild av saker och ting, eller att de vägrar skriva om vissa saker som utan tvekan skulle ha stort nyhetsvärde (Ron Paul, 9/11, klimatet). Om de inte hade något att dölja, så skulle de inte behöva cencurera.
  Sverige anno 2008 - ordet är långt ifrån fritt...

  SvaraRadera
 2. Exakt.
  Går man efter vad de själva skriver, och hur, så är det mycket som är olämpligt. Tyvärr ofta även sanningen...

  Sant är ju att otroligt många ifrågasätter den officiella teorin om 9/11, London bombningarna, UBL död/levande, valfusk i USA....

  Vem/vilka är det som bestämmer vad som är olämpligt för ALL media att rapportera om? För av någon outgrundlig anledning så är det samma saker som i stort sett all media undviker samtidigt...!
  DET skulle vara intressant att veta..

  SvaraRadera