2008-11-24

De Nyttiga Idioterna

De finns överallt, inom alla skikt i samhället.
Det är dina vänner, din familj, dina arbetskamrater, dina skolkompisar.
Och de är farliga...

Har du ramlat in här, så kan det bero på flera orsaker. Kanske är du här av misstag, och ser denna sida som ännu ett verk av en dåre som sover med foliehatt som nattmössa, och som tar varje tillfälle i akt att se dolda agendor och inofficiella teorier med konspiration som ett ständigt bakgrundstema.
Eller så är du här av ett genuint intresse av att du vill veta mera om det som döljs för dig, de dolda och gömda "sanningarna".
Möjligen kan du vara en trogen läsare, men som inte så ofta skriver en kommentar.
Eller så är du "Anonym" som nu passerat inlägg 70 med i stort sett samma budskap..:)

Vi finns alla i olika former, och med lika många ryggsäckar av vetskap, erfarenhet och kunskap som vi är levande individer. Förhoppningsvis är DU en av de som av någon anledning vaknat ur den slummer som fortfarande den stora massan av våra medmänniskor befinner sig i..
Grattis i så fall, och välkommen i klubben...

Oavsett vem DU är, så har du troligen en aning om vilka jag menar när jag pratar om De Nyttiga Idioterna. De är de bland oss som har vissa saker gemensamt:
- Tillit till våra ledare.
- Tror för det mesta på media.
- Anser att de ovanför sig i samhället är mer värd än sig själv.
- Följer strömmen.

Det är i och för sig inte så konstigt att dessa blir sådana i sina personligheter. Jag var där tills för 18 månader sen, men kanske inte så där ordentligt insyltad dock.
Vi får från späd ålder lära oss att rätta in oss i ledet. Dagis har sin hierarki, sen kommer skolan med sin och därefter arbetslivet med sin.
De flesta av oss är löneslavar, som säljer våra kroppar och/eller vår intelligens till några som är villiga att betala för det. De som hyr oss, ställer krav. Krav som i regel är att man ska utföra ett arbete på viss tid och som under denna tiden ska innehålla viss produktion för att vara godkänd.
Hamnar du utanför denna norm, så blir följden ett av två möjliga i regel:
Antingen så underpresterar du efter de satta normerna och får reprimander och till slut kanske ett avsked.
Överpresterar du så har du möjlighet att kliva uppåt i karriären, med de förmåner som där följer...
Därför så är de flesta inställda på att överprestera, med andra ord ge mer än de får betalt för.
När belöningen kommer, och de nya normerna sätts, så är fortfarande ambitionen att överprestera för att fortsätta kliva uppåt.

Väldigt många strävar efter att få ett erkännande för sina kunskaper, tjäna mer så man kan spendera mer, få statusen och det sociala erkännandet.
Som jag ser det, bli en lydig och foglig slav.
Denna gång i livet fostrar dessa till att att bli nyttiga idioter och bli individer som de facto är en fara, en fara för samhället och för vår framtid.
De har blivit "avprogrammerade" att tänka kritiskt på rätt sätt, utan ska istället tänka positivt på fel sätt.
Följ ledaren, och du blir belönad. Ungefär så...

Jag själv har under en längre tid provat tvärtom, att vara kritisk internt och påpeka ledarnas brister. Gissa om det gett en knuff framåt/uppåt, eller om man står still längre än nödvändigt?
Precis, jag står ganska still... Som tur är så är jag nöjd med den position jag har, och är inte så där jättesugen på att göra en snabb karriär. Ska jag kliva uppåt, så kommer det inte bero på nepotism eller foglighet i alla fall, utan att jag flera gånger haft bevisligen rätt i mina åsikter och att jag inte är rädd att föra fram det.
Troligen ses jag som en besvärlig jävel, men det bjuder jag gärna på..:):)

Men, åter till de farliga personerna.
Alla dessa som är okritiska och döva inför andra åsikter än ledarnas. Det kvittar vilka ledarna är, det räcker att de är högre upp än individen. De nyttiga idioterna lyssnar och tar till sig, och sedan gör de som ledarna säger.
Säger ledarna att Al Qaida är det farligaste som finns, så "vet" de att det är så för media sagt så. Är klimatet i fara pga koldioxiden, så nickar de medkännande men söker sällan egen kunskap. Ska vi skydda oss mot det farliga genom att lämna ifrån oss lite eller mycket frihet, så är de de första som frånsäger sig friheten utan att undersöka den riktiga sanningshalten...

Det värsta är dock, att de flesta av dessa individer inte vet om varför de gör som de gör, de bara gör det!
Detta eftersom de sedan dagis lärt sig att de som är högre i rang bestämmer, och vi lägre ska lyda, lyssna och göra som ledarna säger. Det rätta kritiska tänkandet har för länge sedan fått ge vika för fogligheten, eftersom det är det rätta sättet att leva sitt sitt liv.
Jag, som enligt mig själv i alla fall, är mer vaken och kritisk på rätt sätt, blir ibland alldeles stum inför detta faktum. De kan ha det rätta framför ögonen, men om ledaren säger att det är fel så är det fel. Punkt.
När ledaren även ikläder sig skruden som massmedia, då är trycket hårt på dessa personer. Utrymmet för att vara kritisk försvinner mer och mer eftersom man blir matad med denna tillrättalagda masspropaganda ideligen. Många företag hamnar också i denna fällan, och följer strömmen som är baserad på en sanning som inte finns och fortsätter matandet med vad ledarna vill att vi ska veta, tro och tycka.

Farligheten består i att ledarna har massan i sina klor, och denna kontroll tillsammans med obefintlig empati och medmänsklighet gör tillvaron värre och värre.
Stora företag och myndigheter suger åt sig dessa idioter värre än en uttorkad svamp, eftersom det är mycket tacksamt att sätta en nyttig idiot som handläggare på Försäkringskassan eller i kundservice på Fortum.
Där passar de perfekt som individer som utan tvekan förstör liv eller utan empatisk förmåga frångår att vara en medmänniska.
Så länge deras ledare säger "gör så och säg det" så gör de det med den inre rösten som säger att det är rätt. Denna röst som varit inplanterad i årtionden och ständigt matad med propaganda, desinformation och illvillig personstyrning.

Min önskan är att om bara EN ENDA fått upp ögonen en lite aning med hjälp av det jag plitar ner på denna bloggen, hjälper EN ENDA medmänniska att komma ur sin slummer.
Om denna person väcker upp en till, och den i sin tur en till.....
Ja, då kan vi tillsammans gör en verklig skillnad och faktiskt vara med och påverka våra egna liv.
Att eftersträva anarki är inte min mening, men det finns en skillnad mellan anarki och att vara medvetslös inför vad verkligheten har att visa.

11 kommentarer:

 1. Jag har gett dig länkarna! Så varför bloggar du inte om dem?

  Vad jag kan förstå är du fortfarande slav under media som tiger och ljuger.

  Följ mina länkar och du kan frigöra dig från Jan Guillou som påstår att Osama låg bakom 11 september - Guillou är bara ett skämt när han skriver så här:
  http://www.expressen.se/debatt/1.839556/bodstrom-farligare-an-usama-bin-ladin
  Och du måste ta dig ur Erik Åsards falska verklighet i DN:
  http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/0/jsp/print.jsp?&a=571836

  Det handlar helt enkelt om medias taggtråd! Taggtråd som stänger in dig i deras koncentrationsläger.

  Ta dig ur medias koncentrationsläger - få människor att följa mina länkar - reagera på det som media tiger om:
  Anthony C Sutton om 1900-talets historia
  och
  MISSING LINKS om 11 september 2001

  Låt människor själva ta del av dessa länkar. Låt dem reagera själva!

  Det handlar inte bara om den rätta maten för magen. Det handlar om bra mat för hjärta och hjärna!

  Så kom loss - sluta tig - berätta - vi är ju några miljoner som vet - sälla oss till oss! Vi behöver bli någon miljard och vi kan börja leva i sanning och kärlek - se verkligheten.

  Vi vill se dig som sanningssägare!
  BERÄTTA VAD DU FÖRSTÅTT!

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt i det du säger.

  Och det är bara att fortsätta att skriva, man fångar alltid upp någon.

  Jag själv startade en blogg efter att ha haft bland annat både din och Sultans blogg bland mina bokmärken. Det har varit väldigt givande att gå in och läsa emellanåt...

  SvaraRadera
 3. Anonym, igen: Åter lägger jag ut en kommentar med i stort sett samma tydelse och innehåll som de tidigare 100 inläggen som fastnat i "spam-filtret".

  Skapa dig en egen blogg som du kan göra vad du vill med, och är den bra så läser/länkar jag.
  Simpel, enkel logik.

  Om du håller en god ton, och ger dig med att gödsla med samma mantra, så kanske du kommer igenom fler gånger.
  Men denna typen av kommentarer kastas hädanefter, det räcker med de 80 jag har nu att rensa bort.
  I 60 av dom har du samma länkar som här!

  Lemrak: Tackar. Jag fortsätter..:)
  Kollade in din blogg, och den verkar mycket intresant! Ska läsa mer där...

  SvaraRadera
 4. Du verkar inte riktigt ha förstått varför man måste tjata om 11 september 2001 - det är ju sprickan i fasaden - som låter alla se in bakom kulisserna - SE VERKLIGHETEN!

  Rebuilding America´s Defenses http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf utgiven ett år före 11 september 2001 av Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz mfl israelvänner i PNAC skrev på sidan 63 om ett NYTT PEARL HARBOR - ett som de skriver "catastrophic and catalyzing event". Och inga svenska journalister och media bryr sig!

  Och du kanske inte själv bryr dig? Du viftar bort detta som något slags skrivfel! otur?

  Det handlar helt enkelt om kunskap! De journalister som borde sökt på detta kunde ha fått reda på att samma personer sedan långt tidigare försökt skaffa sig möjligheten att få USA att invadera Irak!

  Wolfowitz Doctrine 1992
  http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfowitz_Doctrine
  Wolfowitz Doctrine is an unofficial name given to the initial version of the Defense Planning Guidance for the 1994-99 fiscal years (dated February 18, 1992) authored by U.S. Undersecretary of Defense for Policy Paul Wolfowitz and his deputy Scooter Libby.

  Not intended for public release, it was leaked to The New York Times on March 7, 1992, and sparked a public controversy about U.S. foreign and defense policy. The document was widely criticized as imperialist as the document outlined a policy of unilateralism and pre-emptive military action to suppress potential threats from other nations and prevent any other nation from rising to superpower status.

  A Clean Break 1996
  http://www.iasps.org/strat1.htm
  A New Strategy for Securing the Realm

  Following is a report prepared by The Institute for Advanced Strategic and Political Studies’ "Study Group on a New Israeli Strategy Toward 2000." The main substantive ideas in this paper emerge from a discussion in which prominent opinion makers, including Richard Perle, James Colbert, Charles Fairbanks, Jr., Douglas Feith, Robert Loewenberg, David Wurmser, and Meyrav Wurmser participated. The report, entitled "A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm," is the framework for a series of follow-up reports on strategy.

  Clinton letter 1998:
  http://www.newamericancentury.org/iraqclintonletter.htm
  January 26, 1998
  The Honorable William J. Clinton
  President of the United States
  Washington, DC

  Dear Mr. President:
  We are writing you because we are convinced that current American policy toward Iraq is not succeeding, and that we may soon face a threat in the Middle East more serious than any we have known since the end of the Cold War

  DET HÄR BORDE MEDIAS JOURNALISTER RAPPORTERAT OM! MEN DE TIGER! OCH DE FLESTA ORKAR INTE LETA REDA PÅ DET SJÄLVA!

  Och de som bloggar vill inte heller veta av det - eftersom de tror på media fortfarande - inte förstått att media tiger och ljuger - inte berättar om bakgrunden.

  MEDIA ÄR VÅR TIDS TAGGTRÅD - SOM SÄTTER OSS I BIG BROTHERS KONCENTRATIONSLÄGER - och vi fattar inte själva att vi är satta i koncentrationsläger - omgivna av medias taggtråd som inte får oss att se!

  Hur ska du få människor att se och känna? De behöver förstå historien! Anthony C Sutton berättar 1900-talets historia som media tiger om:
  http://video.google.com/videoplay?docid=6244851259954264539

  Missing Links berättar om 11 september som var en följd av 1900-talets historia:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-1776554449033158331

  Alla som ser dessa två videos tror jag har förstått något - kan börja söka själva - starta diskussioner - få andra att fatta att media tiger och ljuger.

  Så hoppas nu att du förstått varför jag tjatat så om 11 september 2001 - det är sprickan i fasaden - som kan få oss att förstå.

  Fem israeliska grabbar var i New York 11 september 2001 och filmade vad som hände. Och de började dansa av glädje när de såg planen fara in i World Trade Center. Folk rapporterade dem till polisen. De greps. Fick sitta 71 dagar i arrest för att sen utvisas till Israel utan påföljd. Sen sitter de på israelisk TV och säger att de skulle dokumentera händelsen. Hur kunde de veta att något skulle hända?
  http://www.youtube.com/watch?v=tRfhUezbKLw
  och
  http://www.historycommons.org/timeline.jsp?geopolitics_and_9/11=israel&timeline=complete_911_timeline

  OCH MEDIA TIGER! SÄGER INGENTING OM DET! Det går inte att tjata mindre om det! Det måste tjatas in! Tjatas om och om igen! För att alla förblindade av media ska börja reagera - öpnna ögonen - se verkligheten.

  Hoppas du förstår varför det måste tjatas om detta! Börja tjata själv! Få andra att tjata.

  TYVÄRR även sanningen måste det tjatas om EFTERSOM det är så lätt att luras! De flesta är så lättlurade - de söker inte själva! försöker inte se sanningen. De låter sig nöjas med medias version av "sanningen"=lögn!

  SvaraRadera
 5. Kejsaren är naken!
  Har du läst sagan om kejsarens nya kläder av H C Andersen?

  Kejsarens nya kläder, dansk originaltitel Keiserens nye klæder, är en saga av den danske sagoförfattaren Hans Christian Andersen.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kejsarens_nya_kl%C3%A4der
  Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel. Att liksom det lilla oskuldsfulla barnet i sagan utbrista Kejsaren är naken! innebär att påpeka något som alla kan se, men som ingen vågat säga.

  11 september 2001 satt Bush i en skola och lyssnade till några skolbarn som läste en saga om en get. En av hans medhjälpare kom fram och viskade i hans öra:
  "America is under attack!"


  http://www.youtube.com/watch?v=rYaBwgei0dU

  http://www.historycommons.org/context.jsp?item=a906cardtellsbush#a906cardtellsbush

  Bush satt kvar lät barnen fortsätta läsa. Han stannade sen kvar i skolan för att hålla ett tal.

  http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

  http://www.historycommons.org/timeline.jsp?geopolitics_and_9/11=israel&timeline=complete_911_timeline

  Bush=kejsaren!
  Men vilka är då skräddarna?

  Du måste lista ut det själv - media tiger och berättar jag det så tror du inte mig! Du måste bli ett nyfiket barn - ett barn som ser! Följ länkarna så förstår du själv:
  http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

  http://www.newamericancentury.org/iraqclintonletter.htm

  http://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break

  http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfowitz_Doctrine

  http://video.google.com/videoplay?docid=-8153555086218873684

  Det här är vad våra journalister och media borde tagit reda på - berättat för dig! Sett till att göra dig seende och kännande.

  MEN MEDIA TIGER OCH LJUGER! Du måste själv söka! Göra dig din egen bild - sprida den - diskutera den med andra! TJATA!!!

  Människor är slavar under media. Medias taggtråd får dem att inte se och höra - inte tala! Media har gjort dem oseende och hjärtlösa! Och de förstår det inte själva!

  Så följ länkarna och jag tror att du själv förstår! Kan föra sanningen vidare - få andra att se!

  11 september 2001 är sprickan i kulissen. Den spricka som kan få oss att se bakom kulisserna - se vilka kullismakarna är - fatta vilka som är skräddarna - vilka som gjort inte bara kejsaren naken utan också gjort hela folket naket - intvingade i en världsekonomisk kollaps!

  Fått människor att inte se och inte känna! Har du fattat vad dessa länkar berätta så berätta det vidare. TJATA!!!

  SvaraRadera
 6. Tack än en gång för att du publicerade länkarna! Jag tror du har tittat på dem och förstått något!

  Media sviker! så enkelt är det.

  De som låg bakom 11 seprember 2001 - vet du nu. Många av dem finns i BBC videon THE WAR PARTY - http://video.google.com/videoplay?docid=-8153555086218873684 - den är av dålig kvalitet - de flesta orkar väl inte titta igenom den. Men hur får vi människor att fatta?

  11 september 2001 var en false flag attack - ett gammalt knep. Gustav III försökte sig på det också:
  http://www.historiaref.gotland.se/gustav3.htm
  Gustav lät operaskräddaren i Stockholm sy några kosackuniformer och iförda dessa skulle några svenskar på kungens order gå till attack mot sin egen postering vid finsk-ryska gränsen och det hela skulle se ut som om ryssarna börjat krig. Planen behövde aldrig iscensättas, av misstag gick en rysk patrull över gränsen och Ryssland kunde stämplas som angripare.

  11 september 2001 är helt enkelt sprickan i fasaden - det är så lätt att genomskåda den. Men media tiger - journalister tiger. Så människor som inte förstått att media är köpta - journalister är köpta - vill inte veta.

  Så! Hur ska vi försöka lära känna verkligheten - få igång en diskussion om den?

  Det måste handla om att berätta vad vi förstått - 11 september 2001 är sprickan som kan få människor att se bakom fasaden.

  Så berättta om BBC videon THE WAR PARTY - http://video.google.com/videoplay?docid=-8153555086218873684

  SvaraRadera
 7. Ledsen att jag tjatar vidare men du vill ju SE VERKLIGHETEN - så jag försöker få dig att se - få andra att se. Som sagt BBC videon THE WAR PARTY låter dig se de som låg bakom 11 september 2001:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-8153555086218873684

  Richard Perle är en av de ledande - han kallas för THE PRINCE OF DARKNESS:
  http://sourcewatch.org/index.php?title=Richard_N._Perle

  Och man kan få reda på hur han reagerade på 11 september 2001:
  http://www.youtube.com/watch?v=GCovUBODreM

  Vad man förstår av det var att han försökte knyta Al Qaida till Irak i linje med vad han tidigare skrivit 1996:
  http://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break:_A_New_Strategy_for_Securing_the_Realm

  Han och hans kompisar var sen också inblandande i:
  Wolfowitz Doctrine 1992:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfowitz_Doctrine

  Brevet till Clinton 1998:
  http://www.newamericancentury.org/iraqclintonletter.htm

  Rebuilding America´s Defenses september 2000 - med sitt nya Pearl Harbor - ett år innan det hände:
  http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

  Svårare än så här är det inte att förstå! Lite komplicerat är det... men det handlar om att journalister och media borde berättat detta för oss. Men de tiger och ljuger. De flesta har inte tid och ork att ta reda på det själva.

  Det är inte svårt att förstå! Det handlar bara om att leta lite... naturligtvis finns det mer att förstå... men det här är sprickan i fasaden... som kan få alla att börja leta själva...

  Lite komplicerat är det! Men jag tror ALLA vill söka sanningen... försöka få syn på VERKLIGHETENT... sluta vara lurade... så! dessa lurendrejare är ju förlorare! Vi har ju sanningen på vår sida - den rätta känslan - det handlar bara om att få människorvi att söka själva! Försöka se verkligheten och känna den! HJÄRNA OCH HJÄRTA! KROPP! OMGIVNING! mötet mellan dessa - skiljda åt...

  VISST - det är stort - men omöjligt är det inte - vi är ju alla av samma skrot och korn! Och ingen vill ju vara lurad! Alla vill ju se och känna verkligheten.

  Vad sägs?

  SvaraRadera
 8. Varför tjatar jag?
  Jag vill få människor att se verkligheten!

  Så vad sa Wolfowitz i juni 2001? alltså några månader före september 2001.

  Wolfowitz hade varit med om att i september 2000 - ett år före - publicera Rebuilding America´s Defenses med sitt snack om ett NYTT PEARL HARBOR - ett "catastrophic and catalyzing event" - så vad sa Wolfowitz i juni 2001?
  http://www.youtube.com/watch?v=qTL_pt81KHw

  Förstå att Wolfowitz är arkitekten bakom 11 september 2001. Så lyssna till honom! Svårare än så här är det inte att se in bakom kulisserna - se sprickan - få syn på verkligheten - åtminstone se bakom en stor lögn.

  Hoppas du fattat varför jag tjatar!

  Blogga lite om mina länkar! Naturligtvis kommer de flesta att inte vilja veta - tiga - eller bli heligt förbannade när du berättar sanningen för dem - avslöjar vad media tiger och ljuger om.

  Förstå varför man behöver tjata! Jag har tjatat sedan länge på ett antal bloggar!

  Men människor vill inte lyssna - vill inte se verkligheten - de är helt enkelt medias slavar - media som tiger och ljuger - svårare är det inte! Inte heller lättare...

  SvaraRadera
 9. Vill man verkligen veta - se verkligheten - så är det så mycket mer komplicerat! Inte så svårt! men det är en lång historia:
  http://www.bollyn.com/index/?id=10769
  On September 23, 1980, Evans visited Harel at his home in Israel and had dinner with him and Dr. Reuven Hecht, a senior adviser to then prime minister Menachem Begin.
  I sat with former Mossad chief Isser Harel for a conversation about Arab terrorism. As he handed me a cup of hot tea and a plate of cookies, I asked him, "Do you think terrorism will come to America, and if so, where and why?"

  Harel looked at his American visitor and replied, "I fear it will come to you in America. America has the power, but not the will, to fight terrorism. The terrorists have the will, but not the power, to fight America - but all that could change with time. Arab oil money buys more than tents."

  As to the where, Harel continued, "New York City is the symbol of freedom and capitalism. It's likely they will strike the Empire State Building, your tallest building [he mistakenly thought] and a symbol of your power."

  Journalister - media - borde berätta detta - men de tiger!

  Det hela är rätt enkelt att fatta men lite komplicerat är det.

  TJATA - hjälper det? Jag tror det finns ingen annan väg! Media tjatar - om sina lögner!

  Vi måste också tjata om sanningen!

  Du har fått veta det! Men sen att få andra att ta det till sig är inte helt enkelt! Jag tror du förstått varför jag tjatat.

  SvaraRadera
 10. Bloggandet kommer inte att ändra några samhällsstrukturer?
  Vem fan tror på det?
  Förändring sker ute på arbetsplatser, föreningar, partier mm. inte på någon jävla blogg!

  SvaraRadera
 11. Att en enda blogg skulel förändra något stort är väl sant, men om det är flera som uttrycker sig om samma sak så kan det hända grejer. Se FRA-debatten!
  Att prata ute på arbetsplatser är en sak, att läsa på webben är en annan.
  Tror du inte på att vi kan så frön hos många, så är det upp till dig. Jag tror annorlunda....

  SvaraRadera