2008-11-16

LCHF i TV4..

Ikväll i Kalla Fakta på TV4 kommer man att prata om LCHF (kosten där man äter lite kolhydrater, mycket fett). Här finns en trailer:
Kalla Fakta Trailer

Reportern frågar Stephan Rössner:
"Spelar det någon vad man äter" varvid Stephan svarar bl.a. att "fett ger dålig mättnadskänsla".
Min erfarenhet: Stephan pratar strunt! Jag äter iom LCHF otroligt mycket mindre mängd mat än tidigare och färre gånger. Mätt blir jag, och mättnaden håller i sig längre än tidigare...

I slutet vill reportern att Stephan ska räkna upp de vetenskapliga studier som framhåller att mättat fett är farligt.... Men, se det kan herrn inte göra!
30 år som "överviktsläkare" och han kan inte nämna en enda studie (mer än nåt flum om Bostongruppen!?). Frapperande, och talande för att han inte har substans öht bakom sina påståenden.
Sen på frågan om det "verkligen är 100% vetenskapligt bevisat att mättat fett är farligt" så svarar kvacksalvaren.... "Jag tycker det".
Men han kan inte säga en enda studie som bevisar sitt tyckande!?...
Hehe, snacka om avklädd och totalt tillintetgjord.

Läs även vad Kostdoktorn och Annika Dahlqvist säger om detta.

Ägna även 40 minuter åt att se Kalla Fakta ikväll 19.20-20.00!

6 kommentarer:

 1. ville gärna se programmet men råkade somna (hjälpte dotter att flytta så jag var slut). Någon som vet om det blir repris? kunde inte hitta det i tablåerna

  SvaraRadera
 2. Amel: Kolla in tv4.se imorgon, då ligger det säkerligen upplagt där.

  SvaraRadera
 3. tack , jag hittade det , men det är på måndag 03.50 - 04.20 och jag har ingen video *suck*. Synd att det inte var vid elva eller så , vem är egentligen vaken vid fyratiden?

  SvaraRadera
 4. Amel: Du hittar det här, redan nu:
  http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9023

  SvaraRadera
 5. tack så jättemycket / hälsningar Amel

  SvaraRadera