2009-08-27

Det Statliga TV-rånet...

Sveriges mest onödiga företag är Radiotjänst i Kiruna AB.

Enligt dem själva så är deras uppgift:
"Radiotjänst har uppdraget att samla in tv-avgiften som finansierar Sveriges Television, Sveriges Radio och Sveriges Utbildningsradio. 2009 års avgift är 2 076 kronor per år eller 173 kronor per månad."

Personligen är jag kraftigt emot att vi ska tvingas att betala, bara för att man har lyxen att ha en TV-mottagare. Grundtesen med SVT och SR, att de ska vara politiskt obundna och reklamfria, är ett hån och konstant hycklande mot hela befolkningen. Fan, att betala för det man vill ha bör ju vara principen här. Det är ju inte sjukvård eller skolan vi pratar om liksom...

Reklam i SVT får vi serverat vid alla stora arrangemang som OS, olika VM, Melodifestivalen(?), Hockeykväll och troligen även andra produktioner. Därmed så är den ena bulten i deras existens-orsak helt borta....


Att SVT/SR är opolitiska är sannerligen något att vara skeptisk emot. Att de går in för att rapportera sanningen, granska verkliga missförhållanden eller rapportera objektivt, det är verkligen att grovt misshandla vårt intellekt.

När fick vi höra sanningen om hur pengar skapas? Hur lång tid tog det innan kritik mot tesen om klimathotet tilläts komma fram? Rapporterade SVT/SR om Bildt/Björklunds Bilderbergermöte? Granskar de invandringen och dess effekter, trots (eller pga) att det är ett känsligt och tabubelagt ämne? Hur ser deras rapportering om 9/11 ut? Varför var deras rapportering från det amerikanska valet samma som i all annan media?
Ja, det finns vansinnigt mycket mera att peka på som bevis att de inte är vare sig opolitiska eller objektiva.
Bult nummer två av två är därmed bortrostad.

Vissa kanske nu anser att detta är saker som TV3 och TV4 m.fl. inte heller gör, men saken är den att jag inte heller förväntar mig det från dom. De tvingar mig inte att betala till dom bara för att jag har en TV, och säger sig vara något dom inte är.

Radiotjänst är lakejerna, de blodtörstiga indrivarna, som ska se till att vi pytsar in 7,1 miljarder varje år till SVT/SR (rundradiokontot). Vansinniga pengar...

Radiotjänst finns enbart pga att det är ett licensbaserat system som tillämpas. 120 personer är anställda, som 2008 kostade 162,7 miljoner.
Enkel matematik ger då att enbart för att Radiotjänst ska gå runt, så tar de licenspengarna från 78 371 hushåll....
Man kan även säga att alla avgifter de får in från befolkningen i Blekinge, bara går åt för att hålla Radiotjänst flytande...

Ska SVT, SR och Utbildingradion finnas kvar som den statliga televisionen, så finns det väldigt mycket att förbättra.
Att det ska kosta 6,4 miljarder att hålla dessa kolosser under armarna är naturligtvis total galenskap.

Tänk nu på att det finns faktiskt planer på att lägga moms på TV-avgiften...
Då blir det helt plötsligt inte 7 miljarder, utan 8,75.. Vi ska alltså betala in ytterligare närapå 2 miljarder, som då rasslar in i statens djupa fickor...

Finns det personer som anser att detta är rimligt, rättvist, logiskt och försvarbart?
Skrämmande isf..

3 kommentarer:

 1. Jag är ordentligt irriterad på SVT och Radiotjänst som använder sig av rena maffiametoder i sin "marknadsföring". Sedan jag gick ur "the evil empire" för några år sedan så har jag fått minst ett telefonsamtal samt ett papper i brevlådan med förtäckta hot, mer eller mindre. Telefonsamtalen inleder de med frasen: "Har du TV?" Detta givetvis för att de som fuskar ska råka försäga sig och tvingas återuppta betalningen. Och hur kommer Radiotjänstens lakejer in i alla bostadshus så att de kan tränga sig rakt in i privata lägenheter? Är hyresvärden skyldig att lämna ut koden eller gör de som Jehovas Vittnen och andra, ställer sig på lur vid ytterdörren, väntar tills någon gått ut och smiter in innan dörren stängs?

  På vårt lantställe (där 'svinavgiften' betalas av annan part) har jag möjlighet att emellanåt hålla koll på SVT's utbud; det är ingen uppbyggande syn. En så sällsynt samling menlösa, själlösa och fördummande program är svårt att förstå hur någon ska behöva betala för. Nyheterna är partiska, censurerade, tillrättalagdaa och används solklart som ett propagandamaskineri för staten och makthavarna. Barnprogrammen är "sedelärande" och hjärntvättande, serier för vuxna innehåller ofta helt sanslöst läskiga scener där personer snittar upp varandra med knivar och utför satanistiska riter (detta ofta samtidigt med barnprogram). Jag behöver väl inte nämna den formidabla bombningen av sportprogram, sportpaneler och sportreportage; masshypnos!

  Kort sagt; att nedsölas med reklam, propaganda och själsdödande dynga är väl illa nog men vi ska väl åtminstone inte behöva betala för skiten, det är ju den yttersta förnedringen, ovärdigt människosläktet.

  SvaraRadera
 2. Hurra för Jocke..:)
  Kan inte annat än hålla med dig. Att de kommer åt låsta bostadshus kan nog förklaras med att Posten glatt gett dem sina koder, eller så har de egna som bostadsbolaget måste aktivera e.d. Allt för att jaga livet ur en stackars "fuskare", "snyltare" eller vad man kan kallas..

  Jag ser inte på skiten, och skall inte betala för det heller. Punkt.
  Läser inte dagstidning heller, där behöver jag ej betala.

  Varför dessa kolosser ska åka räkmacka i en värld där det annars handlar om tillgång och efterfrågan, konkurrens och (förhoppningsvis) kvalitet.

  Vi får skylla oss själva att det är skit som säljer, eftersom vi är de som vill konsumera det.
  Robinson, Idol å andra patetiska serier får miljoner svenskar att bänka sig PLUS engagera sig i miljoner omröstningar som man dessutom får betala för... Bara ett bevis på att bedövningen av människosläktet lyckats ganska så bra..

  Men.. Om jag fick göra mitt eget program utan restriktioner, så kan jag LOVA att den skulle sopa mattan med vartenda annat program som visats!
  Det utan att använda annat än verklig fakta och sökande efter viktiga svar från viktiga personer...

  Fast det lär såklart aldrig hända, utan vi får dras med mumbojumbonyheter från Richters teleprinter och flinande bombos som ska överleva på en ö/i ett träsk/i ett hus/på en bar/i pradiset eller så...

  SvaraRadera