2011-06-06

Ska media visa sitt riktiga ansikte igen?

Nu ska vi se vilken reaktion det blir från omvärlden...

Under flera månader nu har det ju rapporterats om olika frihetskamper, visserligen mycket selektivt och klädsamt lydigt från medias sida, men visst borde det faktum att soldater från Israel sköt ihjäl 23 demonstranter vid gränsen rendera i att samma gäng som vill ge folken fred och demokrati på andra platser kommer reagera likadant nu?
[Allvoices] [Aftonbladet (död länk)] [Aftonbladet (aktiv länk)] [CNN]
Dessutom, det är liksom inte något nytt att oliktänkande dödas av Israel, inklusive barn..

Hur och vad rapporterar till exempel ett av våra egna mediabolag detta, de som slår sig för bröstet och säger att de gillar olika?
Detta bör ju då vara en självklar sak att rapportera om och grundligt undersöka särskilt när deras chefredaktör säger att om de inte törs gräva så bör de byta jobb?
Eller gäller det bara snaskiga nakenbilder och en mustig Se & Hör-journalistik som de förtvivlat vill göra rumsren?

Media bör ju, enligt all logik, även här lägga sig platt och genomgående tro på de som är mot en förtryckande makt, så som de gjort och gör i andra delar av världen.
Om man nu ska tro det som sägs, vilket faktiskt ändå är förvillande likt en propagandavåg i sann Goebbels-anda..
För inte kan det vara så att media väljer sida på grund av vilken religion det finns representerade? Eller för den delen, på vilket sätt, hur och varför andra mediabolag rapporterar (eller undviker rapportera) om saken?

Jag menar, gillar de olika på riktigt så har ju sådana saker som religion eller vilka som innehar makten ingen betydelse alls..
Har de någon som helst tyngd bakom sina fina ord och stora meningar, så ska alla som förtrycker, dödar, förföljer civila eller förhindrar folkets frihet utsättas för den fria pressens granskningar, även om de förefaller osmakliga och motbjudande.

Låter de vissa väl valda förtryckare av olika rang gå fria från granskning, ja då har vi inte en fri press som är för och till folket.
Då har vi något helt annat, något mycket mörkare och mer ondskefullt..

Uppdaterat 2011-06-07:
Tröttsamma Aftonbladet...
De lägger upp en nyhet på en sida med en länk, för att sedan ta bort den mot en annan när de redigerat texten. Begriper inte varför, men så gör de i alla fall.. Lagt till den nya länken längst upp i inlägget här, bredvid den numera döda länken.
Sen ska jag börja kopiera notiser och artiklar, för det är ofta de ändrar i dem...
Allt från stavfel till att skriva om stycken helt om de från början (vad det verkar som iaf) varit för kritiska/ärliga mot någon/något som de inte får skälla på/skriva sanningen om..
Bäst är att kopiera hela sida också, så man har bevis på deras ändringar.
Mejla mig gärna om du redan har sådana exempel, det kan snabbt bli ett stort arkiv av det hela :)

3 kommentarer:

 1. Hur mycket av dessa indikationer behövs egentligen för att folk till slut skall fatta vilka det är som bestämmer/styr & ställer/äger hela skiten?
  "Dom" är ju onämnbara/tabu/politiskt inkorrekt att ens yppa, men nån djävla gång skall väl förlåten falla av dessa totalt patologiskt giriga as, som inbillar sig att dom är utvalda och beter sig som sådana?

  SvaraRadera
 2. http://www.americanfreedomradio.com/Barrett_11.html
  06/06/2011 Monday - 1st Hour: With Franklin Lamb. 2nd Hour: With Webster Tarpley.
  http://www.americanfreedomradio.com/archive/Truth-Jihad-32k-060611.mp3

  SvaraRadera
 3. Tack för denna påminnelse .. är det alltid trevligt att gå igenom dina blogginlägg!
  Stora post.From den tid jag har börjat läsa de artiklar du har inlägg, har jag blivit mycket angelägen av att lära mer och mer.

  SvaraRadera