2011-06-28

Bankernas sanslösa bedrägeri..

Återigen ett viktigt och ständigt hett ämne, om hur bankerna hittar på pengar från ingenting.
Det är okunskap hos folket och den medvetna mörkläggningen från media och politiker som gör att dessa mörkt hemska och otroligt brottsliga handlingar kan fortgå.

Nu ser vi hur Grekland riskerar att fullständigt dräneras på allt som har ett egentligt värde, bara för att de anses måste låna pengar för att betala av andra lån, kort sagt.
För att sedermera kunna betala av alla nya lån, så krävs det att landet säljer av sina tillgångar, sänker löner och höjer skatter. Återigen, mycket kortfattat..

De lån som Grekland (och alla andra länder, kommuner, landsting, privatpersoner, företag osv) är till allra största delen påhittade av bankerna. Se filmen nedan, den är otroligt bra i sin tydliga enkelhet:

(Tipstack Superzeke för filmtipset)

Vad är då motmedlet?
Eller vill du ha det så här, där vi drivs fortare och fortare ner i en skuldspiral nedtyngda av påhittade luftpengar? Ja, är det ok för dig så gör för all del ingenting. Det är din rättighet..

Men om du anser att det här är fullständigt vansinne, vad ska du då göra?
En enkel sak är att inte låta banken använda dina pengar för att ha som bas för luftpengar, och det löser du genom att länsa dina konton. Samma sak som i filmen händer, men motsatt. Försvinner det 1000:-, så försvinner möjligheten att använda den tusenlappen som säkerhet.
Visst kan det anses bökigt, krångligt osv, men det är väl ingenting mot att du istället slipper vara med och finansiera världshistoriens största bedrägeri?

Att skaka liv i de omkring dig är en annan mycket viktig sak. Blir det inte fler och fler som begriper hur överjävligt det är, så kommer det inte heller att kunna ske förändringar.
Blir det förändringar, så kommer de inte ske utan kamp från de parasiterande bankerna.
Den smällen får vi i så fall ta, och det är bättre att vara orsaken till det än offer för det....

Fortfarande kan man betala räkningarna "över disk", men det kostar en avgift. Japp, ta den smällen med :)..
Det du får betala extra där är det möjligt att du "tjänar in" på att du per automatik handlar mindre skräp och så vidare när du bara har kontanter.
Det är stor skillnad på att dra kortet mot att fysiskt se pengarna försvinna, vilket gör att man tänker sig för extra noga innan man exempelvis impulsköper något.
Det är även mycket lättare att hålla en bestämd budget inför vad som helst egentligen..
Ska du ut på krogen, ta med dig den mängd pengar som du faktiskt kan festa bort.
När det är slut, så är det slut.. Lockelsen att med en öl eller cider för mycket innanför västen vifta med kortet och överskrida budgeten, hur många har inte fallit för den? ;)
Samma sak om du ska köpa skor, kläder, julklappar, mat..

Det är mina två små tips, skaka liv i de omkring dig samt ha bara kontanter, för att kunna göra en liten skillnad till en början, men som i en förlängning kan hjälpa oss att få en bättre och mer rättvis framtid där parasitbankerna är ett minne blott..

Vill du vara riktigt jäkla obekväm, och har ingenting mot att riskera en hel del?
Börja då med att sälja huset/bostadsrätten, och bilen/motorcykeln. Hyr sen ditt boende. Sälj alla prylar av värde. Så långt det går, få betalt i kontanter..
Därefter så struntar du helt sonika i att betala dina lån. Du kommer drabbas stenhårt, eftersom det anses vara närmast en dödssynd att inte betala lånen. Fogden kommer att göra ditt liv mindre kul, och gör utmätning på alla dina tillgångar inklusive eventuell lön/ersättning.
Jobba svart är därmed att föredra, alternativt se till att ha en rejäl kasse med kontanter från början av "aktionen"...
Nåväl, skulle det krävas att man var så drastisk för att kunna påverka så förstår jag att det inte är det minsta attraktivt att bli delaktig.

Men, det krävs som sagt mycket lite hos många för att vi ska kunna påverka mycket.

2 kommentarer:

 1. Grekland bör överge Euron, den är inte bra för dem!

  Grekland är ett turistland och alla turistländer lever högt på detta.

  Den vanlige turisten föredrar "billigare" turistländer och därför bör dessa ha en "svagare" valuta.

  Med Euron och åtstramningarna är Grekland inte längre ett "billigare" turistland.

  Demonstranterna har rätt, parlamentarikerna har fel!

  SvaraRadera
 2. Lyssna: http://noliesradio.org/archives/34685

  GUNS AND BUTTER with Bonnie Faulkner
  Global Insurrection Against Banker Occupation — Max Keiser
  Financial occupation of Greece; IMF Greek Memorandum; financial terrorism; controlled demolition of European economies; credit default swaps; asset grab; lawsuits against bankers and government; Pirate My Film, including crowd funding and copyright free media; new European funding facility in the planning stage; global bank; coming housing collapse and banking disaster; devaluation of the dollar; the wild card.

  SvaraRadera