2008-09-28

Banken inför skranket?

Någon som är advokat (eller någon som känner en) och kan ge mig råd hur jag ska kunna stämma min bank?

Det måste gå att stämma de asen för bedrägeri e.d. för detta att de kräver mig på exempelvis 1000:-, när de i själva verket har enbart lånat ut 100:- till 200:-?
Jag blir bara mer å mer förbannad över detta, men kan det juridiska inte ens haltande hjälpligt för att kunna formulera det i text, eller specifikt vilka lagar jag ska hänvisa till.
Att det ÄR olagligt, det finns det hos mig inga tvivel på.....
Är det prövat någon gång, nån som vet?

Ska (imorgon troligen) även sätta mig ner och skriva ett krav till dom.
Om jag har insatt kapital (såsom lön) och de i sin tur vänder en hundring från mig till skulder på en tusenlapp så ska jag har en rejält stor del av den kakan. Tänker bara begära hälften..:)
Mina insatta medel är blygsamma, men inte desto mindre vidrigt är deras bedrägeri. Sen blir det ju en reltivt stor summa om man räknar på de 20 år som de gjort så här med mina pengar.
Svaret kommer bli intressant....

Men det skulle som sagt vara ännu mer intressant att dra dom giriga rånarasen inför rätta, betydligt mer intressant...

10 kommentarer:

 1. Har oxå grunnat på att göra något konkret motdrag mot denna superbluff vi alla gått på i så många år. Som tänkande människa kan man inte bara knyta näven i fickan, man måste göra något. Ensam är man rätt liten. Det torde vara enorm potential om man fick alla med sig. Alltså hur skall man göra detta på rätt sätt så man får den tröga massan med på ett uppror?
  Skall man som du börja i smått, eller skapa en större organisation?
  Eller finns det redan nån sån?
  Att vi skall synas i medierna kan vi glömma, då dessa ägs av samma satans grupp girigbukar.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Jag ser det lite annorlunda; Ensam VAR man rätt liten. Iom nätet och alla bloggar/hemsidor som är emot dagens fel i olika samhällssystem, så skulle en sådan här sak få uppmärksamhet.
  Jämför med ex FRA-lagen. Prasselmedia ignorerade det, tills bloggbävningen började och det blev en total revolt på nätet där det vanliga folket fick ge uttryck för vad de tyckte. Det började i smått, men spred sig sen extremt fort i bloggvärlden. Inte undra på att EU exempelvis vill stoppa denna möjlighet för "patrasket" (vi, folket) att ha en kanal ut till alla medmänniskor....
  Efter det hakade media på, för det var omöjligt att fortsätta mörka och ha ett fortsatt anseende (även om det från början är klent).

  Börja man smått, så kan det bara växa. Börjar man med stor "organisation" å det sen blir platt fall så blir tyvär skadan större.
  Sen kanske jag inte är rätt man för detta. Har absolut inget behov av att hävda mig, vara martyr eller en officiell person så det är inget argument för mig att ev starta, utan jag är så sjukt jävla less på att bli rånad av bankerna, och sedan indirekt av stat å kommun så att de i sin tur ska betala bankerna som rånar dom....
  Vet inte om det finns en större organisation. JAK medlemsbank är ju med på tänket, Skattebetalrnas förening (eller vad de nu heter) borde vara det också.
  Får kolla runt lite mer om det.

  Men det ska bli sjukt intressant att få svar på brevet jag ska skriva..:)

  SvaraRadera
 3. HCA - kolla dessa linkar innan du skriver brevet:

  klick


  klick

  SvaraRadera
 4. Tack Lars!
  Har allt tänkt skicka en förfrågan till dig i detta "ärende"..:)

  Ska titta mer noggrannt på det du skickade här, men det verkar mycket intressant.

  SvaraRadera
 5. Tjena HCA,
  Ja det är läskigt det där... En annan har ett inte alltför litet bolån heller.
  Men du, jag har startat en ny blogg. Den kommer att handla om 9/11, värdsutvecklingen (eller regressionen) etc.
  Än så länge är den föga imponerande, men det kommer mera. Välkommen att titta in.
  Förresten, är det OK om jag länkar till dig?
  // Magne

  SvaraRadera
 6. Magne: Först vill jag säga välkommen in i blogsfären..:)
  Visst är det ok att länka, inga problem.

  Ang "lånade" pengar, så pratade jag med en som har 1,5 milj i bolån. Jag gav honom en länk till Lars´ blogg Ekonomisk Demokrati, och inlägget om artikeln i tidningen.
  Hans ilska när han läst det, och verifierat det via andra kanaler, är ingen jag som skulle vilja utstå. Men det får banken..:):) Ett bryskt uppvaknande för hans del, men nu kanske han lyssnar på mig mer vad det gäller annat också.;)

  Du kommer säkerligen att hamna i mina länklistor också.

  SvaraRadera
 7. Detta var en intressant blogg med massa intressanta inlägg.

  Blir att lägga in i RSS

  SvaraRadera
 8. hej, vet nån ifall våra privata pensionsförsäkringar är i fara inför kommande (?) sverigebank-kris?
  har läst lite på nätet och intrycket man får är att ens pensionsförsäkring, privat, går upp i tomma intet hos de flesta?
  hur stor är chansen att pensionsförsäkringsbolagen går i konkurs? de har ju hetsat oss rätt rejält i media med att vi alla bör pensionsspara, så jag blir inte förvånad om det händer...dvs att det blir konkurser...och att de snor allt.

  SvaraRadera
 9. hej, som jag fattat det blir det nu kriser i bank efter bank... kommer det då innebära att 'nån' köper upp bank efter bank?
  planen är ju att vi bara ska ha En bank här i världen.
  så om en bank köps upp 'för att räddas' räknas det som att den banken går i konkurs då? eller klarar den sig? dvs slipper kunderna bekymra sig om insättningsgarantin osv...utan kan vara kvar som kund?

  SvaraRadera