2008-09-18

LCHF: Även gammelmedia har förstått!

Jodå, nu har till och med Aftonbladet skrivit om LCHF. Å det positivt!
Intressant, med tanke på att deras egen Viktklubb tillhör den fetträdda, kolhydratstinna fraktionen av viktminskarskojarna....
Är det början på en tvärvändning vi ser, där tom mainstreammedia nu ser att de gamla råden är fel? Man hoppas...

Jag rekommenderar verkligen fler att läsa Kostdoktorn, där den orädde läkaren Andreas Eenfeldt från Karlstad (såklart..:)..) går emot kostetablissemanget och krossar proffessorer och andra "köpta" kostexperter som förordar lite fett, mycket kolhydrater, margarin, light-produkter å annan onaturlig människoföda..
Men har dessa personer musklerna från den giriga och livsfarliga livsmedelsindustrin i ryggen, så blir de väl blinda för verkligheten när de ser vilka finfina jobb de kan få om de sköter sig och lockar in fler människor i dessa matfällor.

Det är en fröjd att läsa hans sågningar, så ta dig tid till det även om du blankt struntar i LCHF som så. Att sen denna läkaren tillhör fåtalet inom läkaryrket som väl behärskar språket, och som lättförståeligt kan vidarebefodra till oss icke medicinstuderande, är en stor bonus.

Kostdoktorn rockar fett helt enkelt..:)

(När du ändå är där så passa gärna på och läs argumenten för LCHF...)

2 kommentarer:

 1. Hej! LCHF är verkligen något som jag tagit till mig. Men vad jag inte förstår är att de fleta stora LCHF-bloggarna inte skriver om allt annat som pågår... enligt mig är LCHF en skitsak jämfört m allt annat... Känns faktiskt som de medvetet tragglar på om mättat fett mm i inlägg efter inlägg för att få folk att inte 'hitta fram' till all annan skit som politikerna gör i skymundan. Kollar man på youtube verkar det ju som om rena rama vansinnet är på gång. Tex http://www.youtube.com/watch?v=IJirnJSwqh4

  Självklart borde väl pålästa LCHF-are vara intresserade av detta med? Och inte bara mättat fett... ?

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Jag ser det så här:
  Genom att LCHF får större och större genomslagskraft så öppnar det även ögonen på massor av människor. De ser Livsmedelsverket stånga sig blodiga för sina felaktiga och hälsofarliga råd. De ser hur proffesorer, dietister m.fl. vägrar godta LCHF som det bästa alternativet. Allt detta för att de är styrda av livsmedelsindustrin. Både Kostdoktorn och Annika Dahlqvist säger det rent ut, och i kemmentarerna är i stort sett alla ense att de med vilje ger fel råd.
  Man kan se det som en konspiration. Livsmedelsbranschen är inte intresserade av att man äter mindre mat, och särskilt inte att man väljer bort kolhydratrik sådan. Allt bröd, potatis, ris, pasta osv väljs bort av oss, och det innebär mindre intäkter för dom. Så självklart vill de att vetenskapen ska styras till att visa att deras är rätt och vårat är fel.
  Läkemedelsbranschen vill inte att vi ska vara friskare. De tjänar mycket pengar på följderna av vår kost, såsom diabetesmedicin, operationer för feta, astmamediciner osv, osv.
  Dessa två gigantiskt stora block vill att vi äter dålig mat så vi bli sjukare.
  När nu fler och fler vaknat och ser detta, så är de naturligtvis mer öppna för att ta åt sig andra saker. Som t.ex. Project Bluebeam (som jag själv dock inte satt mig in i), Pengar från luft, 9/11, Klimathotslögnerna osv, osv..

  LCHF öpnnar en ny värld för dom, där de inser att man vill dom illa för att tjäna pengar.
  Man hoppas att de fortsätter sitt uppvaknande, och ser fler obehagliga sanningar. Deras första hinder, sketicismen, är inte så stark.

  Bloggägarna kanske själva inte alls är insatta i andra saker, eller tror inte på dom. Men de påvisar det ruttna inom just livsmedel- och läkemedelsbranschen och det är ett stort steg och värt att uppskattas.

  SvaraRadera