2008-09-23

Klimathotsmyter

Man kan verkligen undra när klimatalarmismen ska erkänna sig totalt besegrad.
Ständigt kommer det forkningsrön och rapporter som sågar IPCC´s teser och datamodeller jäms med fotknölarna. Att klimatet i det verkliga livet dessutom har fräckheten att inte låta sig styras av dessa modeller och domedagsalarmismeen, är ju ytterligare något som man bör ta åt sig.

ÖKNARNA:
I detta inslag från Aktuellt idag, så visar man svart på vitt att delar av IPCC´s alarm är en myt. IPCC säger att öknarna breder ut sig, men i själva verket är det tvärtom!

Som orsak anges att det kanske är den högre koldioxidhalten. Koldioxid är extremt bra, en absolut nödvändighet för livet själv. Högre koldioxidhalt innebär att växtriket växer mer, behöver mindre vatten, och därmed avger mer syre. Växthus ultimata koldioxidhalt är 1000 ppm. Andra orsaker som anges som möjliga orsaker är att folk flyttar, att ökad temperatur främjar främjar växtera och att det varit mer nederbörd.
Inget säkert eller konkret, utan möjliga orsaker.
Sanningen om IPCC i slutet är trevlig att höra...

SOLEN:
Detta är jag tyvärr inte så attans insatt i detta med solminimum, solcykler osv. Därför så läser jag med stort intresse vad andra skriver, och vad man kommer fram till för resultat inom olika rapporter mm. Som exempel kan man kika på Klimatsvammel och Klimatbluffen.

Alarmistmedia är solklart inte inne på samma linje, som DN här.
Denna artikeln är dock extremt motsägelsefull, som det mesta inom media öht:
"IPCC slog också fast att dagens uppvärmning INTE kan förklaras med variationer i solens strålning."
Lägg här gärna märke till hur man vill vara så övertydlig man kan med "INTE". Att IPCC slagit fast en sak betyder inte ett skvatt, rent vetenskapligt. IPCC är INTE vetenskap, utan politik...
"Ingen av dessa faktorer kan förklara uppvärmningen sedan 1985, skriver Lockwood och Fröhlich. Tvärtom, om variationer i solens strålning skulle styra klimatet, skulle jorden just nu bli kallare."
Aj fan... Då stämmer det ju, eftersom det är åt det kallare hållet vi går nu! Det blir inte varmare, utan det har varit ett konstant förhållande (eller en aningen mindre medeltemperatur) sedan 2001/1998 (1998 var en peak)...
"Tidigare i jordens historia har variationer i solstrålningen säkert spelat stor roll, enligt Lockwood och Fröhlich. Det finns också rön som tyder på att variationer i solstrålningen påverkade klimatet i början av 1900-talet. "Men sådana rön är inte relevanta för dagens diskussion om moderna klimatförändringar", skriver Lockwood och Fröhlich."
Ehhh... Helt plötsligt så funkar inte naturlagarna, eller vad menar de?? Det var relevant för 100 år sedan, men inte nu... Komplett ologiskt..

Kan EN alarmist ändra sig, så kan väl flera?:


Jag tycker det är intressant att se hur de AGW-troende likt nervösa strutsar stoppar ner huvudet i marken när solen kommer på tal. De menar på fullaste allvar, faktiskt, att solen har ingen eller liten inverkan på klimatet. Att solen är inaktiv, och så varit i flera år, är den mest troliga och logiska orsaken till att temperaturen ligger still/faller.
Från alarmisthåll kommer man med idén att det är våra utsläpp som nu orsakar en avmattning av höjningen genom att det är partiklar i atmosfären som blockerar solstrålarna...:)
Värmestegringen har liksom tagit en time-out. Vad jag inte fått grepp på är vad det är vi har börjat släppa ut för något de senaste tio-tolv åren som vi inte gjort förut. För det måste ju vara nåt nytt, för annars så skulle ju dessa utsläpp ha hindrat värmeökningarna tidigare. Eller är jag fel ute här?
AGW-gänget har svårt att få det att gå ihop, för samtidigt som temperaturen vägrar göra som modellerna vill så ökar koldioxidhalten....

HAVSNIVÅN:
Ja, här säger ju ärkehycklaren Al Gore att vattennivån skulle katastrofalt och snabbt. IPCC är ju inne på samma linje, fast inte lika extrem som hycklarprästen.
Klimatsvammel har ett bra inlägg där även denna domsdagssaga kan kastas på sophögen.
Vi kommer inte att drunkna...

ANTARKTIS:
Ja, Sydpolen smälter å det i en rasande takt. Att stora isbitar rasar från dessa kontinenter är absolut inget nytt. Kalvningen som det heter, sker på när isarna minskar och ökar, men är som mest frekvent när den ökar...
Antarktis har dessutom ÖKAT sin ismassa med 45% från 1980 till 2008. Hur kan man få det till att det är fara å färde, å att man måste beskattai hjäl jordens befolkning?
Nja, det går inte så bra, så därför har man övergett Sydpolen och har börjat mobba Nordpolen istället. Men prasselmedia har självklart inte haft vettet att skriva sanningen, utan försöker att få oss att tro något annat... Sickna sorgliga tokstollar...

ISBJÖRNARNA:
WWF´s nya kassako. Pandan har gjort sitt, och de behöver väl något nytt djur att få folk att tycka synd om, så de kan roffa åt sig mer pengar.
Det man missar i debatten är att isbjörnarna inte på många, många år varit så många som nu. Hur i hela friden går det ihop med att dessa fluffiga gosebumlingar ska dö drunkningsdöden i massor? Även här faller den sunda logiken offer för att man istället ska kunna larma.
Skit samma om det är sant, kan man skrämma godtrogna, sovande människor i den bedövade massan att donera pengar så är ju allt tillåtet.

Filmtips....
Global Warming Doomsday Called Off:


Till sist vill jag bara säga att jag innerligen hoppas att denna gigantiska klimatbluff får sin ände riktigt snart, innan Carlgren å Maud O får för sig att göra allvar av sina hot att vi ska ha 6000 vindkraftverk, eller innan vi alla går totalt på knäna för att betala alla bluffskatter mm som man i klimathotets namn tvingar på oss...

5 kommentarer:

 1. Kloka ord!
  Jag har själv ställt mig frågan om hur denna panik-klimathotet-hysteri är relevant eller inte. Dock är jag ganska ensam i min bekantskapskrets att tycka som du, därför glädjer det mig väldigt mycket att läsa att andra också har tvivlat på sanningehalten i denna hysteriska fråga.
  Jag är övertygad om att vi mäniskor påverkar vår planet, men jag är tveksam till att vi har påverkat den till den milda grad som det påstås om.

  Tack för en mycket bra blogg!

  Nic

  SvaraRadera
 2. Tackar Nic...
  Fortsätt att prata med de du känner. Visa på alla lögner som florerar i pressen. Ta upp att Antarktis växt med 45% sedan 1980. Visa på att temperaturen är på väg nedåt!. Visa upp Al Gore´s skitiga byk. Etanolens hemska effekter. Lögnerna om havsnivåerna...

  Ja, det finns mängder att prata om..:) Många kafferaster har gått åt på mitt jobb, men det är fler som blivit lite mer normala i sin inställning efteråt.
  Den bästa frågan man kan ställa är, vilka bevis man har för att koldioxid är farligt.
  Du kommer märka att ingen (nästan iaf) har den blekaste aning. Men, de har ju läst och sett, så det måste vara sant...

  SvaraRadera
 3. Om ni missade artikeln ”Jag är ännu säkrare att klimathotet är en bluff” av förre Sandvikschefen och det påföljande myglet av kommentarer med mera av DI.

  Se snapshots av DI’s mygel här,
  http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,127.0.html

  SvaraRadera
 4. "Ständigt kommer det forkningsrön och rapporter som sågar IPCC´s teser"

  Hej jag är en osäker som vill veta mer. Vart kan jag hitta referenser och länkar till detta?

  //->TB

  SvaraRadera
 5. TB: Jag hämtar mycket information från bl.a. www.theclimatescam.se, www.modernamyter.se, www.stockholmsinitiativet.se m.fl
  Dessa sidor har i sin tur flera länkar till både lätta och svåra rapporter..:)

  SvaraRadera