2008-09-18

Förtjänar vi inte mer?

"Varje folk har de statsmän det förtjänar, men varje statsman har inte det folk han förtjänar."
- Neil Duncan.
"Varje folk har den regering det förtjänar."
- Joseph de Maistre
"Varje samhälle har de skurkar det förtjänar."
- Albert Camus
"Det finns två klasser i samhället: De som får mer än de förtjänar och de som förtjänar mer än de får."
- Jackson Holbrook

Undrar då vad som gjort att vi förtjänar de stolpskott som styr skutan Sverige?
Kan det vara så enkelt att det handlar om att vi hellre sover, och lallande rättar oss i ledet, än att vi bevakar våra rättigheter?
Som Henry Louis Mencken sa:

"Vad människor sätter värde på här i världen är inte rättigheter, utan privilegier."

Är det så enkelt?
Jo, troligen. Privilegiet att ha ett jobb, går före rättigheten att vara helt fri. Privilegiet att kunna köpa nyaste prylarna går före medmänniskornas rättighet till mat, vatten och trygghet. Privilegiet att ha den största krigsmakten går före miljoner andra människors rättighet till livet självt, och den egna befolkningens sjukvård.


Då vi nu har de skurkatiga ledare vi tydligen förtjänar, så varför bli förvånad över att de ljuger för oss, rånar oss, tar bort våra rättigheter och vill få oss att tro att vi dödar hela planeten? Kort sagt, de ignorerar totalt våra rättigheter.
Jag tror att för många slumrat för länge. Inklusive jag själv....
18 månader vaken står sig slätt mot 17 vuxenårs sovande. Finns onekligen en hel del att ta igen innan man ens kommit till status quo.

Vi är dock fler och fler som ser denna mycket illa spelade teater, flera som ser att våra ledare tjänar allt annat än sin befolkning, de som faktiskt gett dom makten.
Vissa av ledarna tror säkert att de gör gott, att de tar beslut som är till gagn för den befolkning de är satta att leda.
Här är FRA-lagens genomtvingande ett lysande exempel, och det lär finnas sanslöst mycket mer av den vara om man gluttar på de gistna garderobsdörrarna hos de styrande en aning.

Men, folket vaknar nu. Folket börjar få nog. Bloggbävningar och vanliga personer som vågar ta steget fram och ta plats märks allt mer.
Ledarna är inte vana detta. Det har gått för fort för dom. De kontrollerar media, och kan därmed kontrollera vad vi ska veta och vad vi ska tycka om. Och inte tycka om. Fel, de KUNDE kontrollera. Denna kontroll har de nu till stor del tappat...
Vi är många som ser massmedia som en enda stor sörja av lögner, halvsanningar och mörkade nyheter, och vi kan bara bli fler...

"War on Terror" är ett utmärkt exempel på vad mediakontroll kan skapa.
Genom lögner och propaganda som media villigt och okritiskt säljer vidare till den stora massan har man fått en hel värld att tro på att terror är ett nytt och farligt fenomen. Terror, detta verktyg som använts av alla länder i alla tider, allt som oftast även mot sina egna medborgare, ses som ett nytt hot.
Man har fått ett affischnamn i Usama Bin Laden, som får stå som den nya tidens Djävulen, Hitler eller Boogeyman.
Det har tyvärr funkat. Funkat utmärkt...


Men, deras kontroll börjar som sagt försvinna mer och mer för varje blogg och hemsida som synar och avslöjar deras lögner.
Ännu kan de inte kontrollera internet, men de vill hemskt gärna komma dit. Man vill kunna höra och se allt vi gör, och det har de tagit stora steg framåt för att åstadkomma genom FRA-lagen. Nu blåser vindarna inom EU och USA att man ska reglera internet, tvinga bloggare att registrera sig, filtrera internet och annat som verkligen hotar demokratin. HAX är en av många skriver mycket och bra om detta.
Allt blir så pinsamt uppenbart. De göder oss med lögner för att rättfärdiga kontrollerna. De känner att de måste återta den kontroll de förlorat, och det fort. Deras värld fungerar inte utan total kontroll. Kontroll ÄR makt. Ju mindre kontroll, desto mindre makt.
Makten vägrar de se försvinna, för det är deras styrmedel till att kunna tillskansa sig egen personlig storhet och rikedom.
Insyn är av ondo, och kan aldrig helt godtas.

Som envisa små ettriga taxar försöker de fortfarande föda våra hjärnor och samveten med uppenbara lögner. Media fortsätter tyvärr allt som oftast att gå deras ärenden, även om små sprickor i fasaden syns ibland. Dock på tok för sällan.
Indoktrineringen har varit stark och hållt på för länge för journalisterna, så det går långsamt.
Som detta uppenbara med FRA-lagen. Mantrat man plågar våra sinnen är det "yttre hotet". Detta trots att expertisen säger att FRA är ett ytterst trubbigt vapen mot detta hot.
Även om det vore ett knivskarpt vapen, så tar det för tusan ett helt år för Sverige att mobilisera 10 000 soldater. Vi blir med andra ord snabbt uppkäkade av vilken främmande makt som helst som gör allvar av sina yttre hot.

En absolut naturlig följd av detta argument våra ledare upprepar likt en hes papegoja, är att stoppa avmilitariseringen av landets försvar, och istället starta med upprustning. Självklart.
För ett yttre hot kan inte stoppas bara genom att man vet att det ska ske. Man måste även kunna åstadkomma motstånd, så det vi vet är på väg att ska ske även kan förhindras.
Vad händer? Jo, ytterligare 659 miljoner kronor ska kapas från försvaret. Alltså så marscherar man åt det absolut motsatta hållet mot vad som verkligen kan skydda oss mot ett yttre hot.

Naturligtvis är yttre-hots-argumentet helt befängt.
Den verkliga orsaken är mer troligt att man måste återta kontrollen. Som en bonus kan man idka byteshandel med den information man samlar på sig för att blidka husse från USA, eller fjäska för diktaturstater.
Det stärker även misstanken att de inte bryr sig om folket. Då folket säger nej, så säger ledarna att man inte ska lyssna inte på folket.
Kan man inte kontrollera folket, ignorera dom...


Se även på hur man inkonsekvent agerar gällande "klimathotet". Här har flera instanser genom åren pumpat våra sinnen med felaktig, falsk och överdriven propaganda, allt genom de kontrollerade mediaapparaterna.
Självklart ser man även här mediet internet som ett hot. Informationen kan inte kontrolleras, och det blir svårare och svårare att ljuga för mänskligheten.
Det kommer alltid finnas de som villigt sväljer propagandan från ledarna, och som okritiskt anammar deras ställningar och åsikter. Jag tror att dessa individer är de mest egoistiska och odemokratiska vi kan se. De ser en möjlighet att genom intimt frotterande med lögnmakarna själva kunna kliva upp på karriärstegen och få ytterligare privilegier.
De har inget emot att byta rättigheter mot privilegier.

9/11 är troligen det starkaste beviset för att det jag påstår stämmer.
Mainstreammedia, återigen, ignorerar och förlöjligar så ofta de kan alla påståenden som går emot den officiella konspirationsteorin. Ledarna, med ytterst få undantag, har samma ståndpunkt.
De tar aldrig upp de alternativa teorierna själva, utan vidhåller att de som tror annat än dom är knäppgökar, foliehattsbärare eller totalt okunniga.
Total mörkläggning råder, mest troligt för att skydda sina egna intressen. Det är politiskt självmord att gå emot den tagna sanningen, hur osann den än må vara. Här har man lyckats att stävja ledarna själva till underkastelse. Starka krafter styr, krafter som vill allt annat än väl.

Ron Paul är ett annat talande exempel på det ledarstyrda mediahoreriet. Även om han aldrig rakt ut sagt att han tror 9/11 är ett "inside job" eller liknande, så har han varit för ytterligare utredningar.
Hans förslag för att bota den sjuka ekonomin, få bort möjligheten att göra pengar av luft, minska statens inflytande är saker som fick media att helt sonika plocka bort honom från bevakningen. Han blev en obekväm person, som man valde att medialt tysta för gott.

Som Gunnar Johansson, utrikeskorrespondent på Expressen svarade mig på frågan om varför Ron Paul är bortplockad från mediabevakningen:
" Det är ett avsiktligt val att vi inte tar med honom...
Främsta skälet är att han har så väldigt liten förankring hos den amerikanska allmänheten...Vad låg han på innan Romney hoppade av, 5-6 procent nationellt? Och inte lär han få mer nu.
"censurerat/mörklagt/ignorerat/missat"...medvetet avstått från att nämna är väl riktigt. Det handlar ju också om pedagogik, vi måste berätta om de riktiga problemen."

Om nu Gunnar inte anser att Irakkrigets lögner och offer, ekonomins förfall eller mindre folklig frihet är "riktiga problem" då är ju frågan vad som kan vara viktigare. Att all massmedia gör samma bortplockning av en kandidat, både här och i USA, pekar antingen på att samtliga gör samma bedömning eller att de följer ledarnas önskemål.
Gunnars påstående är fyllt med osanningar, som tyder på att antingen är han totalt inkompetent att tänka/se själv eller så är han en av de lydiga undersåtarna som är det stora hotet mot frihet och demokrati.
Oddset för att de tänker likadant samtidigt är ju astronomiska och högst osannolika, så detta pekar också på medias inställsamhet till att man villigt och lydigt följer order från ledarleden.
Kanske mer rätt att säga att de är styrda, och har sina chefsled fyllda med dessa odemokratiska individer. Man behöver inte ha alla på sin sida, utan enbart de som i processerna har bestämmande. De som för dessa är oliktänkande (vilket för folket är lika med rätt tänkande) blir aningen bortkollrade eller så slutar de till slut.
Ett exempel på detta är Elisabeth Höglund, som efter att hon sagt upp sigSVT sa:
"Jag behöver inte längre pressa in min kropp i den politiskt
korrekta konformism, som åligger en medarbetare på Sveriges Television"
Tänk om det fanns flera som Elisabeth, som antingen tar striden inom medias korridorer eller lämnar det otroligt hämmande miljöerna och blir äkta journalister och ger oss äkta nyheter.
Elisabeth har tagit ett första steg, ett steg som jag hoppas tas av flera. Att hon sen vågar yttra sig i saker som i gammelmedia är kontroversiellt, visar på kurage och mod.
Oavsett om man anser att hon har rätt eller fel i sak, så är det föredömligt gjort.

Som slutslumrad och inte längre medlem i den bedövade massan, så tycker jag att det är lika självklart att väcka fler ur denna slummer som att hjälpa till vid en olycka.
Hoppas fler tycker så, och är vi tillräckligt många så kan vi faktiskt nå riktigt långt....
Kanske så långt så att vi till slut förtjänar bra, ärliga och kompetenta ledare?

3 kommentarer:

 1. Bra HCA!!!

  Vi förtjänar inte dom ledare vi har! Jag är övertygad om att våran situation beror på manipulation. Bland annat består denna i att vi- folket- varje enskild människa inte ska veta vårat eget värde. Vad som är värt för en människa att värdera...

  För några år sedan var jag med i skocken och ansåg att våra skyldigheter är rättigheter. Idag är jag av annnan åsikt och det efter några års sökande efter vad som får en människa att må bra- på riktigt.

  Definitivt inte detta samhälle! Definitivt inte vårat skolsystem, pengasystem, vår "rätt" till arbete i form av övervägande försäljningsjobb som förpestar miljön både för de som ska sälja och de tänkta kunderna.

  Jag var själv en högpresterare på skolan och har rätat in mig i ledet den större delen av mitt liv. Idag ser jag detta som en mycket lärorik och kostsam läxa, men nog hade man sparat mycket stress, magkatarr, och slitage på kroppen om jag insett vd som är viktigt tidigare.

  Våra "folkvalda" är väl egentligen inte folkvadla i ordets rätta bemärkelse. Som du skriver har media en stor del i eländet. Internet har inte funnits länge och där är det inte lätt för de äldre i vårat samhälle att hitta info. Man ska ju veta vad man söker efter. Inte många söker ju efter det dom inte vet finns.

  Nej, vi kan nog utan att skämmas över våra egna tillkortakommanden skylla på media och de "folkvalda". De utger sig faktiskt för att vara experter på det dom gör och hårt arbetande familjeförsörjare eller partyprissar, eller utbrända har väl ingen tid att ifrågasätta dessa som ju är mer insatta än dom i politikens snåriga värld. Vi har ju som vår förre statsminister uttryckte sig en "representativ demokrati". Och därmed gjorde han ner människorna till icke kunniga, ignoranta figurer som inte behöver lära sig vad saker och ting handlar om..

  Fortsätt skriva! Det behövs sådana som dig! /Mihra

  SvaraRadera
 2. Tack Mihra..
  Det är inte med lätt hjärta man som fd slumrande ser vilket elände som skapats, och alla dessa människor som fortfarande sitter fast däri.
  Men, jag tror faktiskt att fasaden rämnar allt snabbare.
  Att medvetandegraden i samhället ökar är troligen orsaken till det illa dolda skådespelet med FRA. Även försöken att via telekompaketet inom EU smyga in ytterligare frihetsberövande lagar/förordningar o.d.

  Man ska tänka på att det är makten som under all tid haft kontrollen över informationen. Kontrollerar man vad folket vet, så har man den absoluta makten. På senare tid så har ju detta radikalt förändrats iom nätet. Klart att de blir riktigt skrajsna när deras ultimata verktyg blir uddlöst och saknar sin forna kraft.

  Risken är att nästa stora False-Flag-Operation är nätbaserad. Hackare gav sig ju på den där maskinen som skulle återskapa Big Bang t.ex. En försmak?
  Kanske blir det något gigantisk, som att ett lands elnät slås ut samtidigt, eller att alla tillgångar försvinner. Bankernas konton är tomma, samma med alla invånare. Över en natt är t.ex. Sverige helt bankrutt. Inte en enda svensk har en enda krona på sina konton, likaså alla företag, staten, bankerna...ja, rubbet är borta. Allt som finns kvar är kontanter, vilket är mindre än 2% av landets valuta.
  Snacka om kris.
  Om det är möjligt att genomföra har jag ingen aning om.
  Men, ett sådant scenario (eller ngt annat stort) får effekten som man fått genom War On Terror och de frihetsberövande lagar mm som infördes efter det. Nätet stryps, enbart godkända siter kan nås osv. All kryptering förbjuds (finns redan sån lag i England(?)), all trafik övervakas. Redan nu har man planterat in verktygen (FRA, Echelon m.fl.) så det är typ bara att trycka på knappen.
  Allt för invasionen av Afghanistan var ju redan planerat å klart innan 9/11, så det var bara att säga "go".
  Genom en sådan händelse så har man åter skapat sig kontrollen, och kan igen ägna sig åt att ge folket det de behöver veta inte det dom vill veta.
  Skrämmande, men troligt.
  Helt säker på att internet är nästa FFO-mål.

  SvaraRadera
 3. Väl skrivet hca!

  Ang kontrollsamhälle skrev jag vid tillfälle;

  ... Are we otherwise to build walls, surveillance cameras, laws upon laws, filters, armor and enforcements ... this is not life, this is fear.

  Så, vi - Måste vara rädda - för yttre hot helst i formen av "fundamentalistisk terrorism", något som är mångt mindre troligt än att bli förlamad genom att bli påkörd av en motorcyklist iklädd bästa clownmundering, utan hjälm. De värsta hoten är de inre. De odemokratiska och frihetsberövande krafterna utgörs av politiker, lagstiftare och militär. Just det, vår representation, ang detta med "vi får vad vi förtjänar". Mao som Plato säger "One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors.”

  Carl Bildt skrev på sin blog; “Riksdagsöppnande i krävande tid” september 16, 2008 vid 6:37

  “Men det är utan tvekan en krävande tid som ställer krav på kvalitet också i politiken.”

  varpå jag bla replikerade, men inte utan att av UDs politiske sakkunnige Mikael T Eriksson sedemera bli spärrad;

  Jag vill mena att när usla statliga finanser och geopolitiska dispyter med kollektiva militära lösningar är vardagsmat, då är det dags för Folket att lyfta sin kvalitet, inte enkom politikerna. Vilka är de faktiska kvalitetskännarna om inte individerna! Om det är “demokrati” vi vill värna och upprätthålla är det dags att ta bort den representation och expertis som helt enkelt inte sköter sitt jobb. Det är endast folket som skall ha mandatet över sig själv. Glöm återigen inte att individens kritik och ifrågasättande är grundförutsättningen för ett hälsosamt samhälle ...

  Mer finns på Ian Wachtmeisters nya blog där jag klistrade in min sista raderade Bildt kommentar.

  The power to lead is the power to divert. Divert the fact that you should lead yourself.

  oscar berven

  SvaraRadera