2008-09-01

Vilket rent mjöl??

Låt säga att idag består det rena mjölet av rågsikt och vetemjöl. Det smutsiga mjölet å andra sidan består av havremjöl och majsmjöl.
Men, framöver händer något. Nya rön, upptäckter och skeenden påvisar att alla mjölsorter förutom kornmjöl är plötsligt inte godkända. Då sitter man kanske där med kilovis av det tidigare så jätterena vetemjölet, å kanske några hekto rågsikt, som nu är otroligt farligt för sin nyfunna, höga smutsighetsgrad. Staten gör allt dom kan för att samla in detta mjöl, då ett användande av det anses vara förenligt med stor fara.

Sen är det så att den mjölsil som man använder sig av idag, kan väldigt lätt brukas till att sila alla sorters mjöl. Det är dessutom väldigt många olika bagare som ska ha det som silas fram och en stor mängd olika mjölsorter ska framställas efter dessa bagares mycket olika recept.
En annan sak är att vi aldrig får veta vilket mjöl som är smutsigt för stunden, det bestämmer de olika bagarna själva. Faktum är att bagarna´s identitet, eller vilka bagerier de arbetar för och vilka recept de använder just för tillfället, är jättesuperhemliga..
Dessa hemliga bagare använder sen kunskapen de fått genom knådandet av sina superhemliga recept för att göra en riktigt fet deg, som när det är gräddat å klart har den effekten att den som från början hade ett rent, vitt mjöl av högsta kvalitet helt plötsligt kan sitta rejält i smeten.....

3 kommentarer:

 1. "En bagare har ertappats med att blanda gips i degen, även hustrun sägs vara inblandad..."

  Nej men allvarligt, vad betyder "smutsigt mjöl", har det något med bakterier att göra? Eller har det med urskillning att göra; att det bara får finnas råg och vete i brödet om det står så på förpackningen?

  SvaraRadera
 2. Skönt att man slipper allt sånt där, LCHF:are som man är.

  SvaraRadera
 3. Haha, den var bra Lisa...;)

  SvaraRadera