2009-01-08

Kriget eskalerar..

Israel fortsätter sina attacker in i Gaza, och än fler lär bli offer för denna slakt och ännu mer ilska och hat får bränsle i en redan mycket instabil region.
Libanon skickar raketer in i norra Israel, antingen för att de sas passar på eller för att de på nåt vis vill visa sin ilska de också. Israel har ju tidigare inte behandlat libaneserna speciellt humant heller...

Försöken till att med förhandlingar stoppa detta krig är tama och än så länge helt verkningslösa.
Det sker inga faktiska aktioner för att få ett snabbt slut på kriget, genom att sätta press på Israel med sanktioner e.d.
Jag tror, tyvärr, att man från flera håll vill att detta krig ska växa och inbegripa ännu fler länder...

Vinsterna med ett storskaligt krig är stora för de med enbart makt och kontroll som ledstjärnor.
Den djupa ekonomiska kris som bankirfamiljerna satt världen i, kan upphöra med hjälp av ett världskrig. Se bara hur välståndet formligen exploderade efter WW2....
Man kan även använda erövrade tillgångar för att minska sin egen skuldbörda, det som krig förr mycket gick ut på; Att erövra rikedomar och mark...
Men nu skulle dessa argument inte fungera för t.ex. USA, Ryssland, Israel eller vilket annat land som helst. Omvärlden skulle aldrig kunna tolerera det som godtagbart argument för en invasion eller erövring av territorium, vilket gör genomförandet mycket svårare.
Därför måste man linda in den verkliga agendan i orsaker som blir "godkända" av omvärlden samt den egna befolkningen. Det är då man säger att man försvarar sig, även om det innebär att man invaderar länder på andra sidan jorden.
Se hur man säger att amerikanska soldater i Irak kämpar för amerikaners frihet till exempel.
Men, hur sjukt det än låter, så har det fungerat hittills...

Sen finns det tydligen rika fyndigheter av olja och gas utanför kusten till Gazaremsan, och det har ju varit orsak till krig förr.
Uppdaterat:
Länken ovan gick förut till ett inlägg på bloggen Tankar Om Pengar som finns på Aftonbladet, men Aftonbladet har helt sonika tagit bort hela inlägget!
För mig är det helt befängt att de får göra på det viset. Det bästa vore att så många som möjligt tog bort sina bloggar från detta censurinstitut, det finns många andra bloggleverantörer att använda sig av som inte har denna godtyckliga och elitlydande censurhets.
Blogspot (som jag använder) har mig veterligen inga som sitter och censurerar inläggen, men däremot så ligger det under Google och tydligen så sparas allt som skrivs även om man raderar icke publicerad text.
Eller så kollar man in vad andra bloggleverantörer har att erbjuda....

5 kommentarer:

 1. Bra skrivet!

  Men du får nog länka om. Aftonbladets censurator har raderat bloggen om Gazas olje/gas fyndigheter.

  Får nog göra som du säger - byta blogg-administratör.

  Här är en annan länk.

  http://rense.com/general84/guess.htm

  SvaraRadera
 2. Troligen var det någon palestinsk aktivist som har avfyrat raketerna. Hizbollah förnekar sin inblandning och t.om. israelisk militär har sagt förr att Hassan Nasrallah inte brukar ljuga. :)

  Hizbollah kommer troligen att bryta in den dag då Israel attackerar på något sätt. Iof så sköt de in 5 missiler idag som en motreaktion, men de gjorde ingen skada (hamnade på obebodd plats), säkert endast en markering.

  SvaraRadera
 3. Michael: Tack..
  Ja jäklar, det var info som inte fick komma fram med andra ord. Det är tamigdjävulen helt sjukt att de kan hålla på på det sättet!
  Ger dom några förklaringar till varför de är inne å rotar i bloggarna?
  Byt bloggplats illa kvickt är mitt råd.
  Tack för länken, omlänkat nu..

  Pennan: Ok, så kan det naturligtvis vara. Frågan är hur länge palestiniernas vänner stillatigande kan se på slakten? Eller när Israel tar det lilla felbeslutet som får sinnet att rinna över hos någon annan. De spelar ett mycket högt spel, man undrar vad vinsten är?

  SvaraRadera
 4. Nej, de sa ingenting. Bara raderade den.
  Ska kolla andra blogg-alternativ.

  SvaraRadera
 5. Det är ju en gammal brittisk strategi att sätta upp gäng och motgäng (se Frank Kitson) för att skapa konflikter. Ta bara exemplet med hur Muslimska brödraskapet och Hamas skapades och finansierades.

  Frågan nu är hur Obama kommer att hantera detta. Vissa amerikanska presidenter, som t.ex. Franklin Roosevelt och Eisenhower, var väldigt medvetna om den brittiska imperialismen och om britternas metoder, så de gjorde en hel del för att stoppa det.

  Den alternativa dokumentärfilmen "1932" har nu fått svensk text. Den går in på just denna livsviktiga skillnad mellan det amerikanska och brittiska systemet. Bland annat visar den hur Roosevelt fick stopp på Morgan- och Raskob-intressena som ville ha finansiell fascism och ett amerikanskt imperium.

  1932, A True History of the United States (svensk version)

  SvaraRadera