2009-01-01

Kontroll är orsaken

Detta får jag absolut inte att gå ihop..
IPRED-lagen är ju genomtvingad från (främst) amerikanska film- och musikbolag med argumentet att färre å färre köper deras varor och att det är sååå kännbart för dom....
Men, ändå så har SF haft ett alldeles lysande år med 10 miljoner sålda biljetter, det mesta på 20 år!

Hur går detta ihop med att fler och fler laddar ner filmer från nätet? Det är ju den vikande marknaden pga fildelning som är orsaken till att vi snart får privatpoliser med groteska befogenheter i detta landet...
För mig är det enkelt: Fler å fler vägrar köpa grisen i säcken.
Man tror inte på flådig reklam från de som vill locka dig till varan, eller avtrubbade filmkritikers hyllande alternativt sågande i pressen. Lägg till att det är minst sagt löjligt dyrt att gå på bio eller köpa en plastbit med 10-12 låtar på...
Jag laddar ner både film å musik för att recensera den själv, och anser jag att varan är värd priset så köper jag den genom att gå på bio/köpa DVD'n/CD'n.
Sen blir ju effekten av att ju högre priser de envisas med att ta ut, desto färre varor köper jag. Osett/ohört eller ej....

Logiken är hur enkel som helst, jag köper helt enkelt det som är bra.
Eftersom jag inte kan låta ett köp gå tillbaka om jag inte är nöjd med varan när det gäller film och musik, så har branshen sig själva att skylla att så många är så fräcka att de inte vill tro på vad säljarna själva säger om den produkt de så gärna vill kränga till dig...

Troligen ligger det helt andra saker bakom att vår egen regering ger privata företag större befogenheter att straffa oss än vad vår egen polis har.
Glöm inte bort att de som vi gett makten inte öht har folkets väl som ledstjärna, för hade de haft det så skulle både denna lagen och FRA-lagen blivit tillintetgjorda redan som förslagsembryo eftersom de inkräktar något så oerhört våra friheter och rättigheter.

"Ändamålet helgar medlen" är en handlingsprincip som bygger på föreställningen att handlingar är försvarbara om lidandet de orsakar är mindre än den nytta som resultatet blir."
Ska vi då tro på att;
- lidandet, som i detta fallet är att musik- och filmbranschen får färre intäkter som de inte ens kan styrka med hårda bevis, är värre än..
- konsekvensen att miljoner svenskar riskerar att bli utsatta för intrång i privatlivet, utan vidare stark bevisföring bli skyldiga att betala böter som överstiger vad en våldsverkare få betala sitt offer eller att man som privatperson riskerar få sina tillgångar frysta (likt en terroristmisstänkt)??
Knappast...

Ändamålet är troligen något helt annat.
Högst troligt att det handlar om makt. Makt får man genom kontroll, total makt får man genom total kontroll.
Nu har man inte total kontroll över vad vi vet, vad vi ska se och vad vi ska höra.
Media, de mörka krafternas främsta propagandalakejer, tappar i allt snabbare takt makten över vad, när och hur vi ska veta saker eftersom vi har detta gyllene verktyg kallat internet att ta reda på den information vi vill och ska ha, som vi behöver ha för att kunna ha ett mer öppet och kritiskt sinne gentemot de som vi valt till våra ledare.

Denna kontroll måste de återta, och det är därför våra folkvalda villigt och snabbt säljer ut oss.
Är ändamålet att ta tillbaka denna totala makt man hade innan internet, ja då tillåts vilka medel som helst....

3 kommentarer:

 1. Vi har en skuggregering som planerar genomföra en Orwellisk Hitler Agenda gentemot oss.

  Men varför??

  Kommer miljön kollapsa?
  Kommer dom ta livet av oss med manipulerade sjukdomar,krig,svält,fattigdom?
  Är en metorit på G mot jorden?
  Eller vill man skapa mera hierarki kaos och ordning så man får mera kontrol och kan skapa mera hierarki och lidande = Slaveri ?
  Tills att ingen känner till sanningen längre då dom är för självupptagna och folk tar livet av sig pga deppresioner mm.

  vem vet men något fuffens har dom för sig vilket dom inte talar om.

  bilderberg mötena står väl som ett riktmärke i fallet.

  SvaraRadera
 2. Miljön har långt till kollaps pga människans påverkan iaf..

  Fattigdom skulle redan i det närmaste kunnat varit utraderad, om den äkta viljan funnits.
  Ajälvklart vill man ha så få som möjligt att ha kontrol över, men att de som är kvar är produktiva och fogliga. Vi är redan slavar där vi genom skatter, lån och höga priser ger bankirerna (de verkliga ledarna) våra pengar som vi får genom vårt löneslaveri.
  Tänk på att utan räntor skulle alla priser varit ca 50% mot vad de är nu, och att runt 50 miljarder av våra skattepengar betalas in från stat/kommun/landsting till bankerna i enbart ränta på lånade pengar. Sen tillkommer amorteringarna. Detta för att betala pengar som bankerna aldrig haft, utan som kon till när skuldebrevet undertecknades...

  Ju färre som är obekväma och vill se vem som styr bakom gardinen, desto lättare är det såklart att kunna föra oss bakom ljuset.

  Bilderbergmötena är enbart en liten del i det hela, de flesta beslut sker nog genom helt andra kanaler.

  Men det är tydligt, för mig, att man vill kväva möjligheterna till att få tag i information. Nu stryper man tillgång till det som redan är olagligt, när verktygen sedan är på plats så är det ju faktiskt bara att se till att fler å fler saker blir olagliga så kan man stoppa dom med.

  Nästa stora false-flag-attack kommer ha mycket med möjligheten att utbyta information fritt att göra, och sedan kommer vi få stora inskränkningar på det området. De gör det bara olagligt att t.ex. vara anonym på nätet, så har man redan där skrämt iväg en stor del av de som lämnar informationen..

  SvaraRadera
 3. En liten "gadget"pryl till firefox webläsaren:
  http://www.fradar.net/faq.php

  Vet inte om det är av betydelse men kan vara kul ett litet tag iaf.

  Ha det
  kompis_en

  SvaraRadera