2010-03-25

Jordtimmen..

Gör en insats, du med!

Kolla in denna sidan, WWF's samling med medverkande företag i helgens händelse, för närvarande 1 359 företag spritt runt om i landet.

Jag använder min lilla makt som konsument, och berättar för de jag har samröre med att på grund av att de är med i detta spektakel så kommer jag inte att nyttja deras tjänster längre.

Likväl som de tror sig kunna tjäna billiga poäng på en obefogad rädsla och en gigantiskt uppblåst bluff, så måste de få känna och veta att jag som konsument inte är villig att ge dem av min lilla hopslavade pengasamling om de är så lätta att lura/förleda, alternativt att de är giriga och vill glänsa med andra i PK-fåran..

Exempel på företag som jag tycker "ni" i branschen skall ta kontakt med istället är Maskinteknik Syd ("tips" från Moderna Myter), som kommer jobba extra istället för att släcka ner..:)
Premiera deras insats och inställning istället för att premiera de som trampar i de politiskt korrekta stigarna om å om igen och inte vågar sticka fram..

Personligen har jag numera inget bonuskort från ICA (nästan aldrig använt, men ändå..), pga detta.. Min lokala handlare är inte med aktivt, och tyvärr aningen bakbunden av HK.
Coop är såklart med i detta fjantjippo, så har du kort där så är ett tips att mejla/ringa och meddela ditt beslut om att avsluta bonuskort/konto eller dylikt. Gör något iaf...
Jag avbokade bl.a. ett hotell jag egentligen skulle bott på till veckan, en missad intäkt direkt på mer än tre tusen för deras del...

Naturligtvis säger jag till dem varför, och reaktionerna är blandade. Känslan är att jag definitivt inte är ensam med att ha ledsnat på deras larverier.

Så smäll företagen lite där det känns, på deras intäkter.
Det språket fattar och begriper de mycket snabbt.....

Visa din konsumentmakt, och gör skillnad helt enkelt!
Ifall du nu är ense med mig att klamthotshysterin är överdriven, fel, en bluff eller bara ett stort projekt för att öka skatteintäkter och klå oss på mer pengar det vill säga..

3 kommentarer:

 1. Det finns också ett djupare och mer ondskefullt budskap bakom det här till synes välmenande evenemanget. Propagandisterna och upphovsmännen bakom hela spektaklet vill så ett frö av skam i våra sinnen. De vill få människan att framstå som en tärande och nedbrytande organism på jorden. De insinuerar att vi är slösaktiga, omoraliska och att vi i slutänden inte alls har rätt att existera. Men merparten av jordens befolkning lever ett sparsamt liv och är aktsamma om naturens resurser. Om det är några som slösar så är det eliten, politikerna och de med stora ekonomiska resurser.

  Människan har rätt att tända ett ljus i mörkret och att anlägga en eld för att tillreda sin mat. För länge sedan gav oss guden Prometheus den gåvan och betalade själv priset som det förde med sig. Ondskans krafter vill släcka vår livslåga och förpassa oss till mörkret men vi har arvsrätten till jorden, vi både kan och bör förvalta vårt arv, att leva på jorden. Och liv innebär ljus, rätten att förbruka det vi behöver för att ha ett rikt liv, varken mer eller mindre.

  Dessutom; spektaklet med "Earth Hour" har tidigare förbrukat MER ENERGI än vad som annars skulle varit fallet, detta pga alla aktiviteter just innan den "svarta timmen". Nej, tänd era ljus på "jordtimmen", gör det som en hyllning till livet.

  SvaraRadera
 2. Vad tänker du om detta?
  http://iamthewitness.com/audio/Rafeeg.Ognir/TFC.SMITH.RAFEEQ.OGNIR.21-03-2010.mp3

  SvaraRadera