2010-08-22

Assange i blåsväder

Turerna kring Julian Assange, Wikileaks grundare och deras ansikte utåt, eskalerar.
Att han var misstänkt för våldtäkt kablades ut över hela världen, vilket fått de som inte önskar mer öppenhet att jubla förstås..

Men, det känns mer som en dålig novell..
Kan inte skaka av mig känslan att det finns många bottnar i detta plötsliga omfamnande av Assange från medias håll.
Man måste komma ihåg att media av idag som inte står på rättvisans, öppenhetens och folkets sida. Media är otroligt styrt, och gör inget som inte är utefter (vad det verkar som) en förutbestämd agenda.
Så mycket fakta, händelser och vittnesmål som media av idag undviker, ljuger eller "missar" kan inte peka på annat än att de är del i en stor propagandaapparat mot folket.

Läser man vad just Aftonbladet skriver om detta så blir det med ens ännu mer "b-film" över det hela:
"Upprinnelsen till polisanmälan kom i fredags. Då kontaktades hon av den andra kvinnan – som hon inte träffat tidigare. Kvinnan, som är mellan 20 och 30 år, berättade en liknande, men värre, historia."
Hur i hela friden är detta möjligt? Vem gav dessa uppgifter till henne, som i alla avseenden måste vara skyddade, så att två påstådda brottsoffer kunde träffas bara så där? Luktar mysko..

Är Assange en lättlurad och blåögd person som litat och trott på att Aftonbladet är ett hyvens företag med öppenhet och liknande som ledstjärnor?
Eller är allt iscensatt för att fullständigt misskreditera all information som kan tänkas komma ut via Wikileaks, hur sanna och brutala de än må vara? En iscensättning där Assange har en roll som kämpen för rättvisa och öppenhet, men i själva verket gör det som bossen säger, dvs den amerikanska militärmakten och anhang?

Aftonbladet och dess gelikar ska och kan vi inte lita på, det vet vi sedan lång tid tillbaka.
Men är de verkligen så i knät på eliten så de medverkar till att göra detta till en global bluff?
Jo, de har ju visat vara sig lydiga och duktiga näsbruna lakejer tidigare...

Är det inte passande för de öppenhetsrädda att en kort tid efter att Assange blivit folklig och känd så händer detta?
Om han nu är en sådan person, varför har det inte skett tidigare? Jag menar, har han varit en skitstövel med två kvinnor i Sverige under denna korta tid så är det väl extremt underligt om det inte skall ha skett någonstans i världen tidigare?

Det kan naturligtvis även vara så att Assange är utsatt för en eller flera fällor, särskilt "sexfällor" har ju varit en populär och effektiv metod för att öva utpressning och liknande tidigare.
Det utan att vara det minsta konspiratorisk, för de som inte tror att det sker inom underrättelsetjänster e.d. är mer än lovligt naiva och dumma..

Jag är övertygad om att vi nu bara ser en uppstart..
Framöver kommer det att bara bli värre för Assange och Wikileaks.
Det värsta scenariot är att det plan som Assange finns med i störtar. Det är tydligen den mest populära metoden idag för att bli av med obekväma personer...

/HCA

1 kommentar:

 1. Jättebra skrivet!!

  Jag funderade på detta väldigt länge. För dig och mig som håller på mycket med de här frågorna och tankegångarna, kom det faktiskt inte som en överraskning. (tänkte du på det också?)

  Historien upprepar sig och om man vill lyssna, så finns det många samband.

  Det är en svår kalkyl. Visst kan wikileaks vara en bluff, som gör att allmänheten känner en trygghet - Någon kämpar på våran sida.
  Å andra sidan är det precis dessa konspirationer som USA välkomnar.
  Det kommer alltid finnas konspirationer och bluffar, och att vara medveten om detta är en stor vinst. Samtidigt gör man det omöjligt för samhällshjältar att kämpa emot, om man dessutom inte tror på det arbete de gör. Att vara utsatt för dödshot varje vecka och dessutom ha folk som tvivlar måste vara en mardröm. Du gör nog bra, i att precis som mig stöjda wikileaks tills det finns mer konkreta bevis för motsatsen. Jag har precis som många andra svårt att se hur släppande av de hemliga afghanistan-dokumenten kunde vara en vinst för usa. å andra sidan är det ovanligt att pentagon lägger sig på rygg och vädjar att de inte ska släppa mer dokument. Alla vet att USA gör som de vill. Ex. konstiga flygolyckor med personer som tänker på ett annat sätt. Varför är det så svårt den här gången?

  SvaraRadera