2011-01-10

Lite med flunsapropaganda

Det är en lätt sommarbris i vaccinpropagandan nu mot förra året, men den finns alltjämt där.
Annika Lindhe, statsepidimolog, har åter kommit till tals gällande att "svininfluensan kommer slå till rejält" och säger:
"– Fem till femton procent av befolkningen kommer troligtvis insjukna i influensa. Vi kommer se enstaka dödsfall."

Man tar upp fallet med den sjuåriga pojken som man påstår avled pga influensan. Kanske är det mer rätt att han hade influensan när han dog, och att den i kombination med att han hade flera bakomliggande sjukdomar gjorde att hans kropp inte orkade mera?
Man kan även stilla undra om inte denna pojken var vaccinerad, eftersom han befann sig i en av de sk riskgrupperna man pratar om. Om så är fallet, så skulle ju det innebära att skyddet inte hjälpte grabben. Fast sådan negativ pblicitet för Big Pharma släpps troligen inte igenom..

Under hysterin om vaccinationen senast så sa man att vaccineringen troligen skulle ha avtagit efter ca 9 månader (6-12 månader var frekvent använt).
Man kunde ju såklart inte säga säkert, eftersom vaccinet inte var testat alls egentligen, utan man gick på tidigare erfarenheter. Nu säger man att det var fel, och att de som tog vaccinet fortfarande har ett fullgott skydd.
Alltså var deras antaganden fel, väldigt fel. Besprutningsförespråkarna lär ju använda det till sin fördel, och säga att det var väl bra att man var mer försiktig i sina prognoser.
Visst, så kan man se det om man är partisk åt det hållet. Eller så kan man se det som man bör se det, att det var likafullt ett helt fel antagande oavsett om det är på plus -eller minussidan.
Trygghet inger det icke, och absolut inte när det gäller propaganda som kablas ut i enlighet med vad man blir tillsagda skall komma fram.

En teoretisk orsak till att det är lite propaganda, kan ju vara att Sverige inte tecknat något nytt avtal om att bespruta befolkningen.
Därmed så faller ju den absolut största orsaken till att öht sticka hål på oss, nämligen att göda redan feta läkemedelsföretag med feta sedelbuntar..
Fanns det ett avtal, så är jag tämligen säker på att vi skulle se en helt annan version där man inte kan garantera skyddet och de dödsfall som man påstår är enbart på grund av influensan skulle vara förstasidesstoff med svarta krigsrubriker, gärna med en bild på något drabbat barn som media köpt sig rätten till att använda...
Men det är bara en lös teori från lilla mig det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar