2011-01-27

Mänskligare ekonomi..

En tanke jag fick, sprungen ur att vi måste få till en dramatisk och stor förändring gällande det man kallar ekonomin, är att bara ta bort all moms..

Nu knorrar en del av de som lever i det rosa skimret att det är ett måste för att ekonomin skall fungera. Nu är det som så att ekonomin som den är inte fungerar och aldrig kommer fungera. Däremot så är vi snart vid en total krasch gällande finanserna, och där är det endast vi vanligt folk som kommer drabbas, och vi kommer drabbas stenhårt..

Om man som sagt tog bort momsen på allt, men behåller lönenivåerna som de är, så innebär det att vi får 20% mer köpkraft.
Det allena skulle skapa väldigt mycket jobb, då efterfrågan på så mycket skulle öka.
Ser man sedan även på allehanda bidrag år höger och vänster, så kan man krasst säga att väldigt många av dem skulle försvinna. Barnbidrag, bostadsbidrag, socialbidrag, flerbarnstillägg osv osv skulle om inte försvinna helt så i alla fall bli minimalt.

På intäktssidan så får stat och kommun mer skatter i och med att fler får jobb och därmed betalar fler mer i skatt. Administrationen kring momsredovisningar skulle försvinna, vilket ger besparingar..
Å en massa andra parametrar.

Staten har även en herrans massa poster som de kan spara in pengar på, som idag är enbart slussvägar för att smörja gamla avdankade politiker och sina bästaste bästisar bankirerna.

Man kunde börja där, och sen kan vi ta itu med detta att enbart få låna pengar som finns.
Bankerna kan finnas kvar, men de får se sig som låneförmedlare och tas ifrån rätten att skapa egna pengar. Den möjligheten skall endast staten ha, och tar de den så är inte detta med momsen eller sen även medborgarlön inget att orda om utan det är en verklighet..

Men, det är ju aningens stort och starkt motstånd innan vi hamnar dithän.
Tills dess så är det bara att vi alla vägrar betala våra lån och inte ha pengar på banken alls så sänker vi dem på kort tid.
Bygga om, bygga nytt, bygga mänskligt...

2 kommentarer:

 1. Dina tankar är otroligt vettiga. Jag håller fullständigt med dig vad det gäller momsen, som start. För det ger som du säger 20% mer köpkraft. Men nu är kruxet det att de vill inte få ner arbetslösheten. Då blir vi ohanterbara haha.

  Jag tror också på att lokalisera ut befolkningen, alltså vi själva måste inse att vi måste flytta ut. Inte det lättaste med såsom allt är uppbyggt så att vi ska hållas nere.

  Hur skulle vi själva kunna decentralisera saker och ting. Vissa områden har ju inte allt, utan vi måste ändå ha ett par centrala råd. Äh jag vet, vad händer om VI avskedar alla politiker. De är ju anställda av folket. Som start. Sedan bankfolk, vi kan ha Jakbanken osv. Men du vet väl att sådana som oss måste tystas ner.

  Kanske det ändå finns en agenda där ute någonstans som jobbar för att vi ska utlokaliseras och decentralisera. De som ser till helheten.

  För all teknik vi fått av andra, har vi ju bara använt till att sko oss själva, vi med modifikation på VI, har ju verkligen inte skyddat Moder Jord och hennes alla tillgångar. Vi är inget annat är hennes väktare.

  Vad är det för rädsla vi människor plockar upp egentligen, kanske det har med helt andra saker än de vi tror att det är, eftersom vi också blir förhindrade till sanningen, men är det sant egentligen. Nej, vi har bara blivit så bekväma att våra förmågor till att plocka upp sanningen inom oss har gått förlorade. Vi har blivit fördummade. Det finns en kriminell elit som tar för sig hur som helst, det är ingen skillnade på dem och andra kriminella.

  Men ett centralt råd borde vara den som bestämmer när det ska tryckas fram en utbytesform, i det här fallet pengar.

  De hittar på lagar överallt där vi skulle kunna täppa till deras kriminalitet, lagarna är för att hålla oss utanför.

  De insåg snabbt att de måste skynda sig att ta bort fler och fler bankkontor så vi får bort kontantsamhället. Än idag så prarar jag med människor som tycker det känns så tryggt att göra så. Vad fan är de tappade bakom någonstans. Ursäkte språket, men nu är jag fired up. haha.

  SvaraRadera
 2. Tanken är helt klart vettig. Själv har jag inte kommit så långt - än.

  Jag är med 100% jag skulle dock vilja att socker och vetemjöl beskattas och det bra hårt. Det är produkter som skadar. Varför inte fluor också? Hmm

  Att springa runt med en massa kontanter i fickan är inget jag skulle vilja göra, var min första tanke när jag läste Monicas ord. MEN vad har jag omedvetet börja göra.... precis pengarna i börsen.

  SvaraRadera