2011-01-31

Subtil indoktrinering..

Stasiminister Fredrik Reinfeldt gällande självmordsbombaren(?) i Stockholm:
"...inte går att hantera utan att stora delar av vår frihet måste inskränkas".Propagandan är fortfarande i full fart framåt, ifall någon nu inbillat sig något annat.
Min högst lekmannamässiga gissning är att det kommer ske något mer i vårt land, vilket kommer få effekten att den sovande och lättledda massan kommer kräva mer bevakning, kontroll och överstatlighet för att blir "tryggare"..
Frihet byts i än högre grad mot en inbillad trygghet..

Verktygen är installerade och väntar enbart på att bli använda fullt ut.
Numera har till och med girigt angiveri gått och blivit mer eller mindre rumsrent, något som man även gått ut med via radioreklam i UK...
Koppla på den lättledda, angivande massan på den maskinpark av övervakning vi har idag så har du en framtid som ger de uppe i toppen våta drömmar av sällan skådat slag.

Men, allt är ju för vår trygghet och säkerhet, eller...?

6 kommentarer:

 1. Tänker på följande välkända citat:

  ”Den som ger upp frihet för trygghet kommer att förlora båda och förtjänar inget annat.”

  SvaraRadera
 2. Ja Fredric Reinfeldt ja, såg honom på en intervju på sena aktuellt eller Rapport igår kväll. Han blev utfrågad om Davosmötet.

  Där säger han att den nya ekonomin kommer från Asien. Sen att vissa länder inom EU har svår ekonomi, men det han säger sen är märkligt, han säger något i stil med att "vi får nu titta på den Nya Världs Ordningens ekonomi. Sen trycker han på Asien igen. Så nu har även han börjat nämna den New World Order. Jag får fjärilar i magen bara av att lyssna på honom, han är så otäck i sin framtoning. Han är både aggressiv och robot samtidigt. Han är wirad fel haha. Men han följer helt de stora pojkarnas agenda. De så kallade stora pojkarna ska man nog säga. De som står över till och med skuggregeringarna.

  Kruxet vi har är att massan är lättledd. Precis som du skrev. Hur gör man för att förändra den? Hur når man ens den? Så många jag känner orkar inte höra allt som finns bakom kulisserna, om de inte ens vill höra hur gör vi då? Kanske dags att vi börjar bry oss om hur vi andra ska rädda oss. Sen kan vi inte göra något åt de övriga. Vi kanske sliter för döva öron?

  Klarar sig ingen undan på statsministernivå från Bilderb(U)ergarna? F.R. har ju varnat för vissa saker från den agendan tidigare som han nu för fram som viktiga. Hur snabbt går indoktrineringen på den nivån?

  SvaraRadera
 3. Anonym: Exakt..
  Vi har alla ett eget ansvar och kan inte lägga allt ansvar på andra! Idag är en god medborgare detsamma som att följa massan, falla ini ledet och vara tyst/okritisk.. Självklart blir kontentan då att alla de blir fullständigt lurade och rånade på allt.

  Monica: Tack för tipset, fann det även på DN:
  http://www.dn.se/nyheter/valet-2010/europa-pa-vag-fa-ny-roll-i-varlden

  Reinfeldt är riktigt spooky, hal som få och fullständigt omöjlig att få raka svar från.
  Min egen lilla dröm är att få sätta mig ner under en timmes direktsändning och ställa precis vilka frågor jag vill..:):) Det vore nå´t det..

  Den stora massan kan vi, tror jag, bäst och enklast nå med de små stegen. Vara lite om och kring sig, nå var och en där det känns och får effekt
  Som exempel: Någon nära dig tar själv upp något kring ett ämne, t.ex. Afghanistan. Du har då "fritt fram" att föra fram en synpunkt sas. Man kan spela intresserad/nyfiken/ovetande e.d. och fråga istället för att berätta. Här skulle det kunna vara om opiumproduktionen, att du inte kan förstå hur den kan ha ÖKAT så vansinnigt sedan USA dundrade in 2001 (som var all-time-low under talibanerna 2001).. Även om diskussionen inte komemr längre där och då, så har du sått ett frå. Personen kommer troligen att själv söka info om ditt påstående/din fråga.
  Därför är det väldigt viktigt att det man för fram i sådana situationer är lätta att bevisa och inte lösa teorier hur mycket och hårt man än själv tror på dem.
  Utarmat uran är en annan sak. Bilderberggruppen en annan. Maud Olofssons jäv i Piteå.

  Väcker du denna personen, se till att den i sin tur väcker en person, och den i sin tur en till osv..
  De som är så hårt indoktrinerade att de inte kan ta åt sig av ngn anledning, de får vi tyvärr lämna åt sitt öde krasst nog.. Den tid och energi man slösar med att prata med dessa emotionella väggar kan och bör läggas på de som har mer av egen tankekraft kvar.

  Indoktrinering på Reinfeldts nivå är redan fulländad, och har pågått så länge.
  Där uppe är det enbart narcissister och fullständigt empatilösa individer som klarar av att vara, resten har gallrats ut på vägen dit. Samma med media, där man kan finna mycket mer kritiska artiklar i landsortpressen än i riksmedia. Kommunpolitiker kan ofta ha mer empati än de ovanför, men de som har det kommer heller inte att komma högre på girighets- och egoiststegen.

  Jämför med näringslivet.. Där kommer inga mjuka chefer upp sig, utan de som kan klättra är de som har den hårdaste och kallaste attityden, de som kan sparka flöest och därefter skratta hjärligast.. Den som gråter över att h*n måste sparka någon (vilket helt korrekt måste ske ibland) har ingen framtid alls..

  SvaraRadera
 4. Hej på er alla tre, ni skriver väldigt bra allihop tycker jag. Kan bara hålla med på mitt latmansmanér :). Mitt politikerförakt är generellt men just Reinfeldt sänder ut något som närmast orsakar vämjelse och magknip. Robot var en bra beskrivning. Jag tycker det verkar som om han ska se ut som en ledsen hundvalp och därmed få oförtjänt empati. Nåja, jag går mycket på känslan i detta läge. Era kommentarer har mer substans ;)

  Jag tror rent spontant att det krävs mycket energi att väcka de som slår ifrån sig och inte vill lyssna. Till min glädje har jag funnit en som inte sväljer allt - en kusin. Så vi kanske måste ta myrsteg även om det känns brådskande, så det där fröet du nämde...

  Som sagt gillar era kommentarer i denna fråga.

  SvaraRadera
 5. Mot Strömmen: Tackar, beröm som såväl konstruktiv kritik mottages gärna och ofta ;)..
  Till motsats mot vad man säger från många förståsigpåare så är jag säker på att man ska gå mest efter känslan. Intuition, magkänslan..

  Slösa inte energin på de som inte vill veta/väckas, det tar betydligt mer än man tror.
  Var varsam med kusinen, att gå för fort fram kan skrämma iväg istället för föra närmare och det kan få kusinen att faktiskt sluta sig mer än tidigare. Rädsla inför det okända/nya och vad det kan innebära för den riktiga/inbillade tryggheten man känner kan tyvärr ibland överskugga allt..

  Myrsteg, bra liknelse :)

  SvaraRadera