2011-08-09

Guldfällan sluter sig om oss alla..

(Korrigerat inlägg:
Viktenheten för guld är troy ounze som är 31.1 gram och inte den romerska unsvikten 27,3 gram som jag felaktigt räknat på)

Guldbubblan blir också bara större och större..
1 749 USD för ett uns. Ett uns är 31,1 gram.
Dollarn står just nu i 6,47.
Så ett gram guld är nu värt 363, 86 SKR, vilket ger ett kilopris på 363 860 SKR..

Vilka äger guldet då månntro?
Som vanligt är det de som redan har extremt med rikedomar.
Vår egen Riksbank sålde under 2005 till 2009 av 60 ton guld, till ett medelpris på någonstans i närheten av 680 USD/uns.
Hur mycket Riksbanken fick totalt för guldet, och vilka som köpte, vill de inte berätta.
Enligt vissa uppgifter så var det flera centralbanker som sålde av stora mängder guld under samma tid, med okänd/a köpare.

Idag skulle 60 ton guld vara värt 218 miljarder.
Riksbanken sålde det för kanske 174,5 SKR/gram under 2005-2009, 174 500:- SKR/kg (med en dollarkurs på i snitt 7 SKR), alltså 104,7 miljarder.
Men, det vet vi inte eftersom Riksbanken inte vill berätta som sagt.
Riksbanken har dock kvar guld till ett dagsvärde på över 500 miljarder, vilket är nästan hälften av statsskulden.

De som har medlen att köpa på sig stora mängder guld, är de som redan har extremt med pengar.
Att börserna snart är i fritt fall, med en möjlig total krasch inom en snar framtid, kommer bara att öka guldets värde ännu mer.
Det är inte helt fel att tänka sig att detta är en välregisserad föreställning vi ser nu, med hela världens finansiella system som scenen det utspelar sig på.

De som har mycket guld, kommer vid en ekonomisk kollaps inte bara ha ökat sina tillgångar som så, utan de ökar även gapet mellan sig själva och de under sig vilket gör att de faktiskt blir ännu rikare.
Att vara rik handlar egentligen inte om hur mycket man har, det handlar om skillnaden till hur mycket de har som är under i "hierarkin". Kan de nu öka gapet utan att kraftigt öka sina egna tillgångar, så blir det de ser som tillgångar ännu mer värda helt enkelt..

Deras enda mål är att skapa sig makt och kontroll, vilket de får genom att öka det som kallas rikedomar. De kommer troligen även att förespråka ett "nytt" system för att värna om oss alla (vilket naturligtvis är en ren lögn som så mycket annat), och detta system är att låta guldet vara "basen" för vad pengar är värda..
När detta sker, så sitter de redan på större delen av det faktiska guldet som finns, och har därmed skapat sig än mer makt och kontroll..

Men, guld är precis som pengar en tro-vara.
Tro är det som håller uppe värdet. Guld i sig har få praktiskt bra egenskaper, likväl som papperspengar har. Det är ett handelsmedel och en statussymbol. Fin, glänsande metall att göra smycken utav eller möjligen använda i elektriska apparater.
Men att försöka använda guld som en stekpanna, en hammare eller som något annat med verklig praktisk nytta är inte att rekommendera. Särskilt inte när vi har saker som järn och stål som är många gånger bättre vad gäller att tillverka saker som har ett verkligt värde..
Vad väljer du att ta med dig till en öde ö?
Ett fint halsband och ett diadem i guld, eller en stekpanna och en kniv i järn/stål?
Verklig nytta i jämförelse med tro.
Men människan är bevisligen en varelse som är lätt att leda och förändra med tro som enda medel, och det kommer även vara denna naiva inställning som även i fortsättningen kommer bestämma att vårt öde är att vara nyttiga idioter och slavar å de som saknar empati och godhet.

Nu blåser man upp tron på guldet, och sänker tron på pengar/finanssystemet.
Som vanligt är det en ytterst liten klick i toppen som avgör och bestämmer detta utefter deras egna sjuka och empatiskt förtvinade sinnen.
Går vi in i guldfällan också så kommer det innebära att vi får det ännu svårare framöver än vad vi har det idag, världen över.

Vid krisen 2008/2009 så försvagades värdet på både guld och silver rätt rejält procentuellt sett, men i denna krisen så bara ökar och ökar värdet för varje dag. Vart är logiken i det?
Kan det inte peka på att det är genom design man får denna utveckling, och att det inte är de mystiska och spasmliknande "marknadskrafterna" som styr likt en oberoende och hungrig parasitmask?

E24 AB1 AB2 AB3 EX1 EX2 EX3 DN1 DN2 DN3

23 kommentarer:

 1. Comex Gold Hits New High of $1,782.50 Early but Gives Back Some Gains on Profit Taking - Kitco News, Aug 9 2011 2:12PM
  http://www.kitco.com/

  ”Överdos” är en svensk berättelse om vår tids största ekonomiska kris.
  http://vimeo.com/23680901

  Dokumentären baseras på boken ”En perfekt storm” av författaren Johan Norberg.

  Den spårar orsakerna till finanskrisen och bland de intervjuade finns amerikanska experter som blev utskrattade när de förutspådde finanskrisen, och som nu säger att det värsta fortfarande ligger framför oss.

  SvaraRadera
 2. http://iamthewitness.com/audio/Suliman/TFC.SMITH.Suliman.8-4-2011_7;49;42_AM.mp3


  GUNS AND BUTTER with Bonnie Faulkner The View From Europe– Dr. Michael Hudson
  http://noliesradio.org/archives/31748
  Interview with financial economist and historian, Dr. Michael Hudson. Financial and fiscal austerity policies; the appeal of economic austerity to bankers; economic depression and war; post-WWII vs. post-cold war economic policy; government to government grants vs. commercial lending; the euro and dollar; privatization in New Zealand and elsewhere; social unrest; speculation and prices; criminalization of the economy; impoverishment of the US. Visit his website at www.michael-hudson.com.

  SvaraRadera
 3. En liten korrigering, guld handlas i troy ounce (oz) som är 31.1 gram.

  Även vi "normalrika" kan handla på oss guld och silver, lämpliga mynt finns från runt 5 gram upp till 1 oz så de flesta kan utan problem köpa ett mynt då och då.
  Ett alternativ, eller snarare komplement är silver. Ett standardmynt 1 oz kostar ungefär som en flaska whisky, dvs. strax över 300 kronor.
  Jag menar inte att man ska byta alla sina besparingar mot ädelmetall, men en liten guld- och silverreserv kan vara nyttigt.

  www.adelmetallforum.se

  SvaraRadera
 4. "Tro är det som håller uppe värdet. Guld i sig har få praktiskt bra egenskaper, likväl som papperspengar har."

  Det är efterfrågan på monetära egenskaper som ger guld sitt höga värde. Råvaror med monetära egenskaper är extremt viktiga för en fungerande ekonomi. Papperspengar har inga monetära egenskaper.

  SvaraRadera
 5. Anonym 10 augusti 2011 00:16
  Ja, och nu har även main-stream anammat att det värsta är att komma. Anders Borg har dock tidigare sagt (för ca ett år sedan) att nästa kris kommer 2013-2014, och är nu förvånad över att den kommer redan.
  http://severkligheten.blogspot.com/2010/09/borgs-forutsagelse-igen.html
  http://di.se/Templates/Public/Pages/ArticlePrint.aspx?pl=217062__ArticlePageProvider
  http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article13436385.ab

  Kontentan borde ju vara att alla ska lyssna på Anders, och se till att en kris inte kommer?

  Kenneth:
  Ok, ska ändra :)

  För egen del så är även ädelmetaller baserat på tro, även om den tron är djupare rotad än vad sedlar är.

  Skulle hellre investera i saker med riktigt värde, som mark, boskap, skog osv.

  Anonym 10 augusti 2011 11:33
  Digitala pengar, krediterna som bankerna hittar på, är inte fysiska.
  Sedlar och mynt är fysiska likväl som guld/silver. Tillgången har viss betydelse, men även hur man "förädlar" myntet och sedeln likväl som guld/silver.

  Hur mycket en tryckt sedel är värd är oavhängigt tron på den samma, som för guld/silver.
  Eftersom det finns så lite kontanter av den totala penning/skuldmängden, så borde värdet på dessa vara oerhört mycket mer än dess digitala kusiner.
  Men så är det inte i realiteten, trots att för bankerna är kontanterna värde skyhögt mycket mer än krediterna de hittar på.
  Finns en anledning till varför de suktar efter det kontantlösa samhället, och det har ingenting med säkerheten att göra.

  Att något har en monetär egenskap och som inte har en stor verkligt praktisk egenskap, blir därmed en bubbla av tro.

  Grundfelet är att bankerna kan hitta på pengar, krediter, som de gör. Systemet i sig med sedlar är fungerande, och ska någon instans kunna hitta på pengar så är det de allmänna instanserna som kommun och stat, INTE privata banker.
  Tar vi bara bort denna möjligheten så vinner alla på det. Förutom bankirerna då, men shit happens.

  Bankerna kan fortsätta finnas, men måste låna ut riktiga pengar som de sparar ihop eller lånar till en blygsam ränta av stat/kommun.
  Samhället får in vinsterna genom räntan, som i sin tur kommer alla till gagn, även bankerna som i sin tur kan ta ut en högre ränta än den de själva betalar..
  Vinsten blir inte lika grotesk som idag för dem, men jag anser att det är bättre för oss alla om vi alla fick det bättre än att en lite klick på 3% har 95% av kakan..

  SvaraRadera
 6. Guldets monetära egenskaper är verkliga, de är extremt viktiga för en fungerande ekonomi därav dess värde som varat över flera tusen år. Det är ingen bubbla, det är en omvänd bubbla då ingen verkar förstå varför guld är så värdefullt.

  http://mises.org/books/whathasgovernmentdone.pdf

  Från kap2

  Money is a commodity. Learning this simple lesson is one of the world’s most important tasks. So often have people talked about money as something much more or less than this. Money is not an abstract unit of account, divorceable from a concrete good; it is not a useless token
  only good for exchanging; it is not a “claim on society”; it is
  not a guarantee of a fixed price level. It is simply a commodity.
  It differs from other commodities in being demanded mainly as a medium of exchange. But aside from this, it is a commodity—and, like all commodities, it has an existing
  stock, it faces demands by people to buy and hold it, etc. Like
  all commodities, its “price”—in terms of other goods—is
  determined by the interaction of its total supply, or stock, and
  the total demand by people to buy and hold it. (People “buy”
  money by selling their goods and services for it, just as they
  “sell” money when they buy goods and services.)

  SvaraRadera
 7. Anonym 10 augusti 2011 19:46
  Först, till alla "anonyma", skriv gärna ngn signatur då det gör det enklare att hålla isär er.

  Guld har, för mig och många andra, inget egentligt värde eftersom dess praktiska nytta är liten.
  Visst, om det är sant att Annunaki från planeten Nibiru är och har varit här och hämtat guld för att det är slut på deras planet och deras atmosfär kräver guld, så är det en viktig praktisk betydelse.
  Men inte för oss på Jorden :)

  För att "köpa" att guld är som du skriver extremt viktiga för en fungerande ekonomi, så måste man även gå med på att vi har en fungerande ekonomi idag.
  Och, så är inte fallet alls..

  Ekonomin av idag är ett system styrt av egoistiska parasiter som gör pengar, krediter, av ingenting och det hålls vid liv av - tro.
  Då blir även guldets värde en trobaserad värdemätare.

  En fungerande ekonomi kan vi bara få om bankerna inte tillåts råna oss genom att de skapar sina egna lagar och regler (Basel).
  En fungerande ekonomi har samhället och de stora flertalet som vinnare, inte en spekulerande liten klick som anser att våra gemensamma pengar är pjäser att satsa i ett globalt schackparti..

  En fungerande ekonomi skulle inte orsaka krig eller svält som dödar miljoner.

  Guld har för den delen, likväl som så många andra begärliga naturtillgångar, orsakat krig och död många gånger.

  SvaraRadera
 8. "Guld har, för mig och många andra, inget egentligt värde eftersom dess praktiska nytta är liten."

  Praktiska nyttan är enorm, dess funktion tog samhället från direkt byteshandel till indirekt byteshandel.

  Guld har vuxit fram helt naturligt som den bästa typen av pengar av alla råvaror. Det är därför vi alltid använt det som pengar även om det idag råder flytande växelkurs och priset på guld hela tiden justeras till mängd kredit som skapas.

  SvaraRadera
 9. AU:
  Med praktisk nytta menar jag inte som ett betalningsmedel.
  Att det historiskt funkat är inte ett bevis, för då skulle vi lika gärna kunna ha Tally sticks istället för guld.

  Man kommer inte ifrån att guldets värde är baserat på tro, som regleras genom spekulation.
  Mest guld har mest makt och kontroll, och kan även kraftigt påverka kurserna..
  För att tro på guld måste man tro på att nuvarande system är av godo, och så är inte fallet.

  Att guldpriset regleras till hur mycket kredit som skapas är ju det samma som att knyta guldet till det system vi har, vilket i alla aspekter är ett otroligt galet system.
  Ser man inte det stora felet i att banker skapar pengar med tro som grund, och hålls vid liv genom flata politiker och ett media som håller svindlarsystemet under armarna, då är det svårt att se att guldet är precis samma sak som eländet vi har.

  De med mest pengar har mest makt, och samma är det med guld. Nu är det ju så att de med mest pengar även har mest guld (borträknat "centralbankerna", som dock sålt stora kvantiteter guld till okända köpare), och det är samma klick som styr den globala ekonomin..

  SvaraRadera
 10. Varför inte göra din egen film eller bara snacka?
  http://iamthewitness.com/audio/Suliman/TFC.SMITH.Suliman.8-4-2011_7;49;42_AM.mp3

  folk orkar inte läsa!!! De vill lyssna - titta!!!
  Överdos – en film om nästa
  finanskris:
  http://vimeo.com/23680901

  SvaraRadera
 11. "De med mest pengar har mest makt, och samma är det med guld. Nu är det ju så att de med mest pengar även har mest guld (borträknat "centralbankerna", som dock sålt stora kvantiteter guld till okända köpare), och det är samma klick som styr den globala ekonomin.."

  Jo... - HCA - den globala globala ränte- och penningbluffens upphovsmän = de 13 familjerna - är ju rätt väl kända i dags dato.

  Att dom har lyckats bäst i just Sverige med förslavningen av medborgarna - med den svenska modellen som verktyg - är det däremot ytterligt få svenskar som är medvetna om - och än mindre gör något KONKRET åt, tyvärr tyvärr... :cry:

  Men så länge det finns liv finns det hopp.

  SvaraRadera
 12. Guld har haft samma värde i över 3000 år,

  Korrelationen mellan Guld & Olja har varit paralell sen olja började användas...

  Pengar ändrar värde i förhållande till Guld, inte tvärt om..

  Pappers Pengar är Papper..

  Reality

  SvaraRadera
 13. Reality (ifall det är sign):
  "Guld har haft samma värde i över 3000 år,"
  Ehh?? Så värdeökningen som varit är inbillad?

  "Korrelationen mellan Guld & Olja har varit paralell sen olja började användas..."
  Allt har korrelation med varandra, i varierande utsträckning, så vad som menas med detta vete katten. Men om du menar att värdet följt varandra, så är det naturligtvis fel. Guldpriset är nu närmare fyra ggr så dyrt mot 2004, oljepriset har gått upp kanske 15-20%...

  "Pengar ändrar värde i förhållande till Guld, inte tvärt om.."
  Ehh? Så då är kronan (eller valfri valuta) också fyra ggr starkare nu mot 2004?
  TCW-index säger att kronan 2004 hade värdet 126,1, och nu 129,2... Ökning, men inte ggr fyra vad jag kan se.

  "Pappers Pengar är Papper.."
  Helt rätt, och som har ett värde på grund av tro, precis som guld.
  Sen är bara 3% av alla sk pengar riktiga pengar, resten är krediter gjorda av bankerna.

  SvaraRadera
 14. Satsa på silver istället. Det går att använda som betalningsmedel och går dessutom att framställa kolloidalt silver av, vilket kanske är ännu värdefullare än i sin rena form.

  Silverjonerna i kolloidalform är mycket effektiva att döda bakterier och virus med. Dessutom så hatar "Big Pharma", livsmedelsverket och svt allt med silver, vilket gör det hela ännu bättre.

  Läs mer om framställningen på: http://www.silvervatten.se/

  SvaraRadera
 15. De som angripit Libyen vill att det ska handla om pengar - inte att vi ska bry oss om sanning och kärlek - respektera varandra:

  Gaddafi: Africa's 'king of kings'
  Friday, 29 August 2008
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7588033.stm
  A meeting of more than 200 African kings and traditional rulers has bestowed the title "king of kings" on Libyan leader Muammar Gaddafi.
  The rulers, wearing gold crowns, sequined capes and colourful robes met in the Libyan town of Benghazi in what was billed as a first of its kind.
  Col Gaddafi urged the royals to join his campaign for African unity.
  Africa's political leaders are lukewarm about his vision of merging their powers to create a single government.
  "We want an African military to defend Africa, we want a single African currency, we want one African passport to travel within Africa," Col Gaddafi told the assembled dignitaries, who come from countries such as Mozambique, South Africa, Ivory Coast and the Democratic Republic of Congo.

  Published: February 28 2011 21:18
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/0b31a390-437e-11e0-8f0d-00144feabdc0.html#axzz1V2lAi0at
  About £1bn of assets held by Muammer Gaddafi and five members of his family have been frozen by the British government as the UK joins European Union states in taking concerted action against the Libyan leader.

  http://seekingalpha.com/article/259573-gaddafi-and-gold-a-hidden-cache-in-libya
  The Financial Times on March 21 cited data from the International Monetary Fund (IMF) that the Libya holds 143.8 tonnes of gold (see table), but some say the actual amount could be several tonnes higher.

  SvaraRadera
 16. Hmm, HCA, det är inte så att guld ökat i värde, det är referensen i ca 3000 år. Om det "kostar" mer nu, så beror det på att papperspengar förlorar i värde. Och det vet väl du att dom gör, dom trycks ju i väldiga mängder till ingen kostnad, eller i sin mest perversa form, elektroniska pengar. Det är därför de som har "makten" propagerar för att folk INTE skall skaffa guld/silver. Dom syns inte, staten kan inte spärra dina tillgångar, dom kan inte beskatta.
  Perfekt kort sagt.

  SvaraRadera
 17. Pernilla:
  Kollodialt silver vill man stoppa (genom Codex Alimentarius?) för att det sägs ge bieffekter om jag minns rätt.
  Dock går det bra att kränga saker från Big Pharma som behandlar symptom, och som ger biverkningar..

  Sen har du pekat på en praktisk nytta med silver, en nytta som ingen billigare produkt kan göra lika bra eller bättre.
  Därmed är det inte så beroende av tro för att vara värdefull.

  Stolt kämpe:
  Ja, Reality menade troligen att det haft en värde i sig, men det var inte det h*n skrev, och jag försöker inte läsa in en annan lydelse än vad som är skrivet.

  Sen vill de inte att pöbeln (folket) ska ha dessa metaller eftersom de vill ha dem själva så de kan göra skillnaden ännu större mellan oss och dem.
  De vill nog bli sedda som gudar, ouppnåeliga väsen som vi tillber för deras stora högar med "pengars" skull.

  De propagerar inte bara för att det är en metall som vi inte ska ha (dock inte rakt ut), de köper upp allt de kan komma åt..
  Faktum är att en av dessa uppköparligor nu även är på turné och bjuder in massorna för att kunna köpa upp deras guld, där de lockar med bra betalt för all från tandguld till ärvda smycken.
  Personligen har jag inte varit med om en sådan kampanj för att kunna köpa något från allmänheten, och eftersom det nu gäller just guld så är jag orolig för att det handlar om att just dränera folket på metallen för att kunna öka skillnaderna vilket ökar makten vilket sen ökar kontrollen.
  Vad de vill ska ske sen efter det, är nog inga positiva saker.
  Helt enkelt för att utvecklingen är åt h-e, och de har ingen positiv historia att backa upp med sas..

  SvaraRadera
 18. De flesta tror på det goda - sen finns det de som tror på det onda. Ont gör gott inbillar de sig och andra.
  The Synagogue Of Satan

  Och så få förstår! Vi vill ju tro på det goda.

  Låt oss förstå grunderna till Judendom, kristendom och Islam - Zurvan som skiljde gott från ont - skapade ett mellanting:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Zurvan

  Det går att gå till engelska Wikipedia och försöka leta sig tillbaka i alla religioners ursprung. Jag hamnade här - http://en.wikipedia.org/wiki/Rtarta - det goda:
  In the Vedic religion, R.ta (Sanskrit ??? r.tam. "that which is properly joined; order, rule; truth") is the principle of natural order which regulates and coordinates the operation of the universe and everything within it. In the hymns of the Vedas, R.ta is described as that which is ultimately responsible for the proper functioning of the natural, moral and sacrificial orders.

  Och det onda - drug: -http://www.vohuman.org/Article/Good%20and%20Evil.htm
  In his Gathas, Zarathushtra has attributed the origin of evil to the human mind.
  Zarathushtra is believed to have lived sometime between 1500 and 1200 BCE when belief in many Gods (Sanskrit: Asuras, Avestan: Ahuras) prevailed. Also, the concept of right and wrong, namely, Asha, (Sanskrit: Rta) symbolizing truth and righteousness, and Drug, representing falsehood, were already present at that time.
  Rta literally means the "course of things."

  SvaraRadera
 19. Väldigt bra skrivet och oerhört intressant, skulle gynna oss alla om folk faktiskt blev mer observanta om vad som sker.

  SvaraRadera
 20. Brokenindividual:
  Tackar :).

  Skulle de flesta se vad som faktiskt händer och sker, så skulle upploppen i England och Grekland ses som snöbollskrig i jämförelse..
  Det är därför de har sett till att ha makten över och om media, så de kan kontrollera det mesta flödet.
  Än så länge kan vi få och hämta information relativt fritt via internet, men vi kommer att komma till den punkt där för många vet för mycket, och då kommer nätet drastiskt försämras vad gäller friheten.
  Det snacket har verkligen tagit fart iom Breivik samt de ovan nämnda upploppen. Cameron ville ju stänga av sociala medier, eller iaf vissa användare däri, då det använts för att uppvigla bl.a...
  För att kunna göra det, krävs först att de har tillgång till alla grupper mm som finns, vilket kan vara steg ett att införliva.
  Det har redan funnits förslag från EU-parlamentariker att anonymitet ska förbjudas på internet mm..

  Sker det fler negativa händelser som de kopplar ihop med friheten på nätet, så kommer de som vanligt att be oss om att minska friheten mot ökad trygghet.
  Det knepet har ju fungerat hittills för dem...

  SvaraRadera
 21. Reality har alldeles rätt och Stolt Kämpe gjorde ett bra förtydligande.

  Guldets pris följer förvisso lagarna om tillgång och efterfrågan men det är inte dessa som huvudsakligen sätter dess kurs. Det är allt annats värdeförändring som huvudsakligen gör detta. Det är därför guld blivit en naturlig referens (norm).

  Alla monetära system går sakta mot sin oundviklika undergång och i exakt samma takt ökar guldets relativa värde.

  SvaraRadera
 22. ”Libya = The only country in the world run by people. 80% of Libyans support Gadaffi. This is not only a war for oil and water, for Libya is greening the desert and could feed Africa putting foreign food aid and the influence it buys out of business, but it is also a war against Nationalism, be it Libyan Nationalism, Serbian Nationalism or British Nationalism by the NWO elites who want to Islamise the ME in order to create a disciplined ME EU block to form another component along with NAFTA of a new world order and a one world government under the UN.” - slut citat av texten under videon Understanding Gaddafi And Libya (13 minuter).

  Sant eller falskt ?

  SvaraRadera
 23. aNDERS bORG:
  Jag är med i sak, och är med på hur det fungerar.
  Därmed inte sagt att det är rätt eller ens ett bra sätt.
  Guldets värde ökar och består till största delen pga tro, ett inlärt socialt beteende.
  Om det så är 1 år eller 3000 år gammalt beteende ändrar inte dessa fakta..

  Det finns så mycket bättre occh mer rättvisa sätt att mäta saker och tings värde.
  Att som nu ha det högsta värdet för att vara en så sniken parasit som möjligt är i mina ögon bara så fel.

  Att byta pengar mot guld ger bara girigbukarna i toppen ännu mera makt.
  Vi ska gå åt det totalt motsatta hållet för att öht klara oss..

  SvaraRadera