2011-08-19

Märklig omfamning..

Shanksville, 2001-09-11.
Flight 93 kraschar efter att rådiga och modiga passagerare övermannade de som kapat planet för att troligen senare försöka störta med planet in i Vita Huset.
Väldigt kortfattat så är det den officiella teorin/skrönan..

Vilka var de påstådda kaparna?
Jo, de var fyra stycken som tillhörde Al-Qaida. En libanes och de andra tre från saudier.
Troende muslimer åt det extrema hållet får man anta eftersom de gjorde det de gjorde om man nu tror på att de gjorde det som man från officiellt håll säger att de verkligen gjorde...

Efter attackerna Elfte September så invaderades Afghanistan i jakten på Usama Bin Laden (även han saudier förresten). Irak drabbades av invasion kort därefter, av blandade orsaker. En orsak ansågs vara Saddams samröre med Al-Qaida.

Så, samtliga kapare var muslimer. Länderna som invaderades senare var islamska länder som sades stötta Al-Qaida..
Islam och muslimer har sedan attackerna Elfte September setts på med mycket misstänksamma ögon från omvärlden..

Vad gör man då i Shanksville för att hedra de heroiska offren som sägs ha övermannat kaparna och fick sätta livet till?
Jo, man bygger ett monument som har en otrolig likhet med något som är oerhört förknippat med Islam såklart, den Islamska Halvmånen (The Islamic Crescent)! Vad annars?

Minnesplatsen heter till och med "Crescent Of Embrace" (Halvmånens omfamning), så det är svårt att tugga i sig att det skulle handla om misstag eller andra mycket osannolika förklaringar som ligger bakom..
Men enligt Wikipedia så....:
"The architect asserted that this is coincidental and that there was no intent to refer to Muslim symbols."..
Jo men tjenare liksom. För att inte se likheten i vare sig namnet eller formen så måste han ha legat under en sten i mååånga år.
Från Wikipedia finner jag även kritiska röster om det uppenbart galna i detta (om man nu är troende till den officiella konspirationsteorin det vill säga):
"On the anniversaries of 9/11, it's not hard to visualize al-Qaeda celebrating the crescent of maple trees, turning red in the fall, "embracing" the Flight 93 crash site. To them, it would be a memorial to their fallen martyrs. Why invite that? Just come up with a different design that eliminates the double meaning and the dispute."

Att från officiellt håll ändå hålla fast vid att en islamisk symbol är det allra bästa att hedra de som sägs ha fallit offer för de med extrem islamisk tro är mer än overkligt.

Minnesplatsen och halvmånen i jämförelse:



På sidan islamguiden.com så står detta att läsa om halvmånen:
"Det sades att orsaken till varför muslimerna tog halvmånen som symbol var att när de besegrade vissa länder i väst, så hade kyrkorna ett kors högst uppe på toppen. Så muslimerna ersatte då korsen med dessa halvmånar, och på detta sätt så utspred sig symbolen."

Dessutom så sägs minnesplatsen (halvmånen) peka mot Mekka (som tydligen är ett "krav"), men kan inte kolla det själv då minnesplatsen inte verkar vara med på Google Earth ännu, samt att de vindspel som ska föreställa de 40 döda (ej inräknat kaparna) ska hänga som i underkastelse till halvmånen. Detta är inget jag ännu fått bekräftat ännu.
Minnesplatsen är tänkt att invigas 11/9 2011.

Bara jag som finner det hela aningen absurt och konstigt?

Några länkar jag funnit för er som vill kika mera på detta:
Error Theory
Crescent of Betrayal
RS Redstate
Classic Liberal
Google-sökning "Crescent of embrace"

2 kommentarer:

  1. När det hela begav sig så hette det att hela planet förångades, förutom den röda libanes-scarf som hittades.

    Hehehe...

    SvaraRadera
  2. Anonym 0 augusti 2011 01:36...
    Detvar väl planet som sades braka in i Pentagon som förångades? Scarf bl.a. sägs ha hittats i Shanksville, där planet ska ha slukats av marken. Marken ska ha varit extremt mjuk där så det mer eller mindre bara försvann..

    SvaraRadera