2011-08-25

Hjälp Aftonslasken!!

"Idag startar vi en ny gransk­ning. Vi ställer Sveriges duktigaste reportrar och fotografer till ditt förfogande. Redaktionen står färdig att intas och journalisterna väljs ut när du bestämt vilket ämne vi ska gräva i. På live-granskningsbloggen som vi öppnar idag,kan du lämna tips, idéer och förslag och följa alla uppslag som kommer in. Självklart kan den som vill vara anonym och garanteras källskydd.
Kanske sitter du på en härva som måste nystas upp? Korruption? Mygel? Missförhållanden?"

Så beskriver Aftonbladet sin "live-granskning", som har en egen sajt.
Det är bara att fatta pennan (eller tangentbordet blir det för de flesta) och låta förslagen flöda.
Förra året var det grundskolan som de granskade.

Faktiskt har jag några förslag till dem redan här och nu...
En härva som skulle må ordentligt bra av att nystas upp är det solkiga nystan som går under samlingsnamnet massmedia.
Att de granskar sin egen skit först. Städar framför egen dörr.
Jag vet att det är en utopi, särskilt att få den granskningen att vara riktig, rättvis och framförallt opåverkad av ägarna eller de som sätter agendan för massmedia. Men det hade varit behövligt och otroligt bra med den rensningen...

Vad gäller korruption/mygel, så finns det en donna som heter Maud Olofsson som skulle behövas synas i sömmarna lite extra (men inte så väl så klänningen faller av, hujedanemigen!!). De kan börja med hennes jävsituation vad gäller vindkraftsparken i Piteå som hennes som arbetar på, där hon även var med och invigde eländet utan att det var beslutat att det skulle byggas..
En annan person som skulle behöva få sina många skelett grundligt undersökta, är Carl Bildt.
Hans medverkan i att förorda invasionen av Irak, som även gjorde att han kunde casha in några miljoner. Slutsnackat om det eller?
Hans deltagande i Lundin Oil och att han/de beskylls för medverkan till massmord, visst är det en boll att ta upp och börja sparka på igen?
Kan de skicka folk till en massa andra länder och rapportera från krig, så så bör de kunna flaxa ner till Sudan och prata själva med de som bor och är drabbade där. Precis som de göder propagandan vad gäller Libyen..
Är det verkligen ok att vår utrikesminister sitter med i Trilaterala Kommissionen, som "
syftar bland annat till att ledande personer skall få möjlighet att träffas och diskutera i en informell miljö utan insyn från media.."???
Samma med hans stadiga medverkan i Bilderbergergruppn, som är minst lika skygga inför publicitet och insyn.
Självklart är det inte alls ok, men media har hittills blundat för dessa fakta. Eller mer troligt, fått order om att inte rapportera..
Naturligtvis bör hans, och alla andra svenska politiker/toppnamn, medverkan i dessa nedtystade grupperingar visas upp.
Kommer osökt att tänka på något som sades ofta av förespråkare av FRA-lagen, där bl.a. Olofsson och Bildt var mycket för den lagen:
"Har man rent mjöl i påsen har man ingenting att frukta"
Så vad har de för skitigt, illaluktande och mögligt mjöl i sina påsar eftersom de så ogärna vill visa upp dem?

Man bör väl se bankerna som ett ofantligt missförhållande? Att de gör pengar av ingenting, och lurar/rånar oss hela tiden är i mina ögon i alla fall inte helt ok. Här kan media göra en verklig insats och faktiskt starta en revolution som ger folket makten. För media är på folkets sida, om man ska lita på vad de säger om sig själva alltså..

Grundlagsändringarna. Att kalla det för mygel eller missförhållande är mycket för snällt. Förräderi är mer passande,

Lissabonfördraget blev verklighet utan mycket till diskussion/dialog/information till folket det berör.

Libyen kanske skulle behöva få sig en rättvis och objektiv granskning? Samma med Afghanistan och Irak, om vi ska ge oss ut i stora världen det vill säga.

Håller vi oss här hemma, så kanske vårt rättsväsende i allmänhet skulle må gott av att få sina gömmor synade.

Göteborgs Stad är absolut inte allena om att ha en utbredd korruption. Det är snarare regel än undantag överallt inom kommun, landsting och stat. Att få det på bordet och hur många skattekronor som mer eller mindre smidigt försvinner ner i fickorna på politiker, entreprenörer och beslutsfattare vore ohyggligt intressant.

Att granska politiska partier och dess frontfigurer på lokal, regional och riksomfattande nivå vore en snaskig följetong. Alla partier alltså, inte bara de som anses vara mindre rumsrena i det politiskt korrekta rummet. Det finns nog många som skulle bli förvånade att det finns väldiga rötägg inom alla partier.

Bistånds- och hjälporganisationerna är i ett oerhört behov av total översyn.
Idag är det extrema vinstmaskiner i första hand, språngbräda alternativt räddningsplanka för egoistiska individer i andra hand och kanske i tredje hand en räddare i nöden för de som har det svårt.
Kanske är jag som är lite larvigt naiv, men jag vill att det ska vara lite annorlunda ordning hos dem.

...och en herrans massa mer!
Släng gärna in en kommentar om det är något du vill att de ska rota runt i, stort som smått.

5 kommentarer:

 1. Så trött på att se medias lögner om libyen, aftonblaskan är bara vidrig, varje gång man går in på hemsidan så skrattar ja för mig själv

  SvaraRadera
 2. http://allehanda.se/blaljus/brott/1.3823776-33-aring-haktad-for-barnvaldtakt


  HallåTänkte kolla om du vet nåt ang detta fallet ? Har fått tips om vem det kan vara en fyrabarns pappa nämligen skriv gärna ii min blogg så jag ej missar att du svarat

  SvaraRadera
 3. Det märkliga med Sverige är att vi tillsammans med ytterligare länder som USA bl.a. förvränger info å det grövsta, men gräver man djupare bland olika tidningar osv, så stämmer det ju inte ens alltid det de säger.
  Hur kan det komma sig?
  Jag trodde det gick ut samma kommuniké till alla länder.

  Jag har fått flera artiklar avslagna, ej fullständiga ibland, så nu skiter jag i det.

  Det du gör HCA är viktigt så sanningar kan komma ut, åtminstone föra ut det du vet.

  Hej igen förresten, jag har läst en del av din blogg, när jag varit anträffbar, men inte gjort några inlägg, får kanske mer tid snart.

  Det märkliga i hela detta nyhetsflöde är varför de ens bemödar sig så mycket med lögner, OM nu planeten ska gå igenom stora svårigheter när en annan himlakropp lägger sig så nära oss i ekliptisk bana och orsakar väldig oreda. Då hade de väl kunnat driva på full sanning.
  Sedan har vi ju det här med Project Blue Beam och Alien invasion. Till och med NASA som dock inte är stadsägt utan privatägt av nazister, gick ut och nämde om Alien Invasion. Det vore väl något för Aftonbladet att ta upp.
  Frågeställningen
  Varför
  Hur
  Vem
  hade nog varit väldigt intressant att läsa.

  SvaraRadera
 4. Koko:
  Jag skrattar också, men som en skyddsmekanism. Skulle hellre vilja gråta och skrika faktiskt..

  Vintage:
  Vet tyvärr inget om det.
  Är han häktad och inte släpps, så är det i nuläget bra väl? Släpper de honom som de gjorde med Rasmus Lindberg, då är det läge att agera.

  Monica:
  Hej, å välkommen tillbaka :)

  Det är på ett sätt fascinerande hur och varför media så öppet ljuger, döljer och undviker vissa saker och förstorar andra istället.
  Mest är det ett bevis på att det är något stort och väldigt sjukt som styr, som leds av egoism och extrem girighet..

  Om det är saker i görningen som vi inte kan påverka öht, så är jag övertygad om att de inte skulle säga något.
  De vill möjligen få oss att tro det handlar om empati, att de inte kan skydda oss alla osv. Men de vill isf hellre få bort onödiga ätare, dvs vanligt folk, som tar av de resurser som finns och kommer finnas sen.

  Empati finns inte hos de som styr.
  Varnade de för bomberna över Hiroshima och Nagasaki?
  Kunde de gjort, effekten av bomberna hade ändå fått Japan att ge sig.

  Något känns vara på gång, men kan inte sätta fingret på vad.
  Total kollaps av finanserna eller något iscensatt/verkligt från krafter som kommer vara omvälvande på annat sätt?

  SvaraRadera
 5. Räkna med att Aftonbladet aldrig kommer att skriva någonting bra om LCHF. De har ju sin viktklubb som i stort sett bygger på viktväktarna och tallriksmodellen.

  SvaraRadera