2011-08-30

Hjälp INTE Aftonslasken!

Uppdaterat inlägg, se blå text..

Där kom den...
Den första bomben mot möjligheten att vara anonym släpper Aftonbladet idag.
" Efter terrorattentaten i Norge har näthatet och det hotfulla debattklimatet på nätet hamnat i fokus. Nu skärper Aftonbladet reglerna för läsarkommentarer.
– Vi ersätter de anonyma kommentarerna med öppna, säger chefredaktör Jan Helin."

Uppdaterat:
Även Expressen gör ungefär samma sak..
Hehe, hade för mig att de var konkurrenter och inte kärvänliga kollegor som gör allt lika ;).

Oerhört smaklöst att använda tragedin i Norge som en murbräcka till att slå ner den vanliga människans möjlighet att anonymt kunna meddela sina tankar, ideér och förslag utan at behöva löpa gatlopp för att de inte tillhör den sörjiga, korrekta mittfåran av korrekthet.
Men, vad kan man vänta sig utav dessa propagandamegafoner..
Den sociala kartläggningen av oss alla kommer med andra ord bli än mer effektiv.

"När Anders Behring Breiviks politiska manifest blev känt efter attackerna den 22 juli var det många som kände igen hans främlingsfientliga resonemang från läsarkommentarer och chattforum."
Jaha.. Hans uttalade starka stöd till Israel då?
Att ungdomarna på Utöya protesterade kraftigt mot hur Israel behandlade sina grannar, det har ingenting alls med saken att göra?
Att han var frimurare, om än i låg grad, det tystas också ner. Varför?
Det är inget snack om att han har en skev syn vad gäller invandrare och invandringspolitiken, men att det är enbart det som ligger är att verkligen tänja på sanningen.. Var det invandrare han gav sig på, eller var det personer som tillhör den politiska sfären?

Jag utläser detta som att nu kan inte de med kritiska åsikter känna sig säkra, och det gäller speciellt de som är kritiska till invandringspolitiken/invandrare.
Men, det är idag..
Hur det är imorgon, om en vecka eller ett år, det vet vi inte.
Om låt säga klimatdebatten har blossat upp igen om ett år, och de galningar som vill göra det brottsligt att ifrågasätta en ljugande konsensus i frågan har vunnit/tagit sig makt, hur är det då?
Kommer åsiktspolisen i efterhand att knacka på dörren? Liknande lagar finns i andra länder gällande att ifrågasätta utrotningen under andra världskriget, så snacket om att det är för otroligt för att bli verklighet faller platt därmed..

Jan Helin säger vidare:
"Jag vill inte distribuera hat, mobbning och intolerans"
och
"Jag tror inte på att stänga av röster som en följd av terrorattentaten i Norge. Jag tror att vi i stället ska lära av hur man där mötte terrorism och intolerans. Med mer demokrati, mer öppenhet och mer samtal. Samtidigt är det ett faktum att en anonym hatkultur vuxit sig stark på svenska tidningars kommentarsforum."
Det låter så sött när han försöker förklara sig.
Om han inte företrädde en av de större drakarna vars största syfte är att agera grindvakt, ett filter, så att sanningar hålls bundna, så kanske jag hade trott honom.
Men, nu är det Aftonbladet vi pratar om..
Vårt lands främsta bevakare som i elitens tjänst vägrar låta riktiga sanningar och verkligheten ha fritt spelrum, börjar jiddra om intolerans, demokrati och öppenhet.
Kräkreflexen blir med ens högaktiv.

Hur bemöter Aftonbladet terrorismen som utförs av USA, Frankrike, Israel och Sverige i Libyen och Afghanistan samt inom en massa andra områden som medialt är nedtystade?
Anser Jan Helin och Aftonbladet att det är demokratiskt att inte låta folket få all information om en grundlagsändring?
Är det tolerans som ligger bakom att fullständigt ignorera hemliga toppmöten? Eller att låta en utrikesminister gå fri från alla former av berättigad kritik och granskning?
Att ha en kampanj som kallas "Vi Gillar Olika" som helt öppet vänder sig mot ett demokratiskt valt part, är det vad Helin kallar tolerans?
Ligger det i epitetet "öppenhet" att ständigt ducka inför sanningen om hur pengar/skulder hittas på av privata banker?

Återigen, det är mycket smaklöst att använda mördade ungdomar som något att skydda sig under, för att kunna stävja motståndet de möter från oss som vill ha mer öppenhet, demokrati och tolerans även från media.
Väldigt många av de hatiska och ibland kanske hotfulla kommentarerna som förekommer hade varit väldigt mycket färre om media varit motsatsen till vad de är idag.

Uppdaterat..
Vad tycks om detta citatet från Jan "Skenhelig" Helin?:
"Om man vill hålla sina åsikter hemliga är det en god idé att inte delta i en debatt"
Denna lille Janne är banne mig inte riktigt riktig..
Vem här vill bli kallad "foliehatt", hand upp..
Vem vill avslöja vilket parti man röstar på?
Kanske någon som är intresserad av att få stämpeln rasist, främlingsfientlig mm bara för att man ställer kritiska/nyfikna/spetsiga frågor om invandringen, politiken kring det eller varför inte om medias skeva rapportering gällande samma ämne?
Funderat på att resa till USA? Var då inte för kritisk mot USA, för det har tidigare hindrat folk att komma in i det landet..
Är det någon som tror att det hade varit en lugn tillvaro på arbete, bland släkt och vänner om allt det som anonyma skrev om svininfluensan skett med utan just anonymiteten?
Att inte tro på Al Gore, Pär Holmgren m.fl. gällande den numera sjunkna klimathotsteorin hade också skapat stora problem i det sociala..
Finns fler exempel, men jag tror nog de flesta anser att det är blir en självkklarhet för de allra flesta att hålla sig i den där mittfåran av politisk korrekthet så man inte få X stämpel på sig.

Att anonymiteten är något som verkligen behövs beror till mycket stor del på grund av det förvridna debattklimat inom en mängd olika frågor som just det media som Jan "Skenhelig" Helin är främsta företrädare för!
Genom att vara anonym så kan man agera en stark motvikt mot det som faktiskt är ren propaganda från media.
Det är denna växande, och för mediadrakarna negativa, motvikt som ligger bakom att minska motståndet som jag ser det. Allt annat de säger är bara tomma ord för att lägga en glänsande fernissa över deras rädsla att tappa greppet om fler läsare.
Alla som på ett skötsamt sätt agerat och agerar med att påvisa alla fel, brister, lögner, mörkläggningar mm som media dagligen pysslar med, kan se detta som en seger!!
MEDIA ÄR PÅ RETRÄTT!!


Alla vet att så inte är fallet. Alla..
Ändå trampar mediadrakarna på som om de vore samhällets bärare av tolerans, öppenhet och demokrati.

Det är makabert och bisarrt.
Detta drag har ingenting med vad som skrivs i kommentarerna egentligen.
Vi ser ett första dödsryck från media som insett att de kraftigt tappat greppet, att deras monstruösa propagandamaskin förlorat ordentligt med fart.
Folket vill inte ha ett ljugande och elitslickande media som hellre döljer än visar sanningen längre.
Jan Helin & Co, det är bara att ni tuggar i er det helt enkelt.

Ja just det..
Ingen av artiklarna som handlar om detta första större steg vad gäller nedmonteringen av anonymiteten kan kommenteras. Inte heller finns det länkar till bloggar som skriver om det..

Undrar varför...

1 kommentar:

  1. Varje land någonstans i världen måste vara beredd på en attack som denna, är mycket olyckligt och destable attityden hos denna retrograd

    SvaraRadera