2008-04-19

Lika som bär...

Här får man läsa braskande nyheter om ett land som skapat tortyrläger. Vad kan detta hemska land vara för något? Jepp, Zimbabwe....
Vad tusan, det är väl inget fel i det? När världens friaste land, där drömmar förverkligas och som allmänt ses som "världens bästa land" själva gör samma sak, då är det inga som säger att det är överjävligt! Jajemen, snackar om USA. Lill-Busken tycker ju att detta är ett ok sätt att få fram sanningen...

Ett val där man via domstol försöker få fram valresultat, och där man misstänker att det förekommit valfusk. Ojdå, Zimbabwe igen....
Men det kunde lika gärna ha varit USA igen, där man haft lite trassel med ett val som fick avgöras i domstol. Här gällde inte ens regeln att den som fick flest röster vann, utan i denna undebara demokrati så har man elektorer som kan vända på ett av folket önskat resultat. Lite av en helgardering så eliten får sin marionett på plats oavsett vad folket säger??
Att det är sjukt lätt att fuska i valet har man dokumenterat och bevisat, men eftersom det handlar om det största landet i väst, det med friheten, demokratin och drömmar, så finns det ju ingen anledning att ha valobservatörer där... Hade man det så skulle det ju kunna tolkas som att man faktiskt hade problem med att det var demokratiska val!... Jo, just det.

Jag ogillar detta hyckleri, att man kan kraftigt kan fördöma en sak eller en händelse som ett land/en ledare gör, men att man nästan applåderar när samma sak sker i ett annat land bara för att det sägs vara demokratiskt och fritt..

2 kommentarer:

 1. Ja nu ser man hur det Amerikanska valet är riggat. Det ser ut som om det förs en ärlig kamp mellan de demokratiska president kandidaterna. Sanningen är att demokraternas "val" är riggat och att H.Clinton skall vinna! För att vara chanslös mot J.Mcain i Presidentvalet! Den nye presidenten har jag lämnat in ett vad på 500 kr på att Mcain vinner! så riggat och klart det kan vara!

  SvaraRadera
 2. Av de som är kvar, så är det ingen av dom som kan få USA på rätt köl igen.
  Ron Paul är, i mitt tycke, den som hade de bästa lösningarna även om alla inte är de bästa kanske.
  Det krävs kraftiga förändringar, främst gällande utrikespoltiken (läs krigen) som utarmar hela nationen ekonomiskt, och gör dom bara mer och mer hatade världen över.
  Dollarn fortsätter falla och olja börjar därför handlas mer och mer i euro. Subprime-krisen får efterverkningar världen över snart, när de utländska bankerna får ta del av smällarna...
  Risken är att det snart blir ett nytt "9/11", och att man efter det bombar skiten ur Iran. Det kommer stärka deras position ytterligare i regionen, och därmed stärka dollarn.
  Händer det innan valet, så kommer Bush sitta kvar länge till....

  SvaraRadera