2008-04-02

"Hotellklimat"

Sitter nu på ett Scandic-hotell. På ett av fönstren ut mot gatan står det:
Jorden svämmar över.
Bromsa den globala uppvärmningen.
En dag på Scandic är ett steg mot en hållbar utveckling.

Hmmm.....
För det första, jorden svämmar inte alls över. finns inget som tyder på det, annat än en mycket överdriven powerpointpresentation från Al Gore, Naturskyddsföreningens extrema tv-reklam och till viss del IPCC som påpekar denna risk som möjligen kan komma om 40-100 år.
Men den svämmar inte över NU!
Den globala uppvärmningen är ju bytt till globala klimatförändringar, eftersom uppvärmningen avstannat sedan 2000, och hela den ökning som varit 1900-2000 är uppäten sas.
Sen...tror man på uppvärmning/förändring så är ju resandet en sak som drastiskt ska minskas, och som man propagerar genom höjda skatter/avgifter, önskan om mindre flygande osv..
Då blir ju effekten att de som reser blir färre, både inrikes och utrikes.
......vilket ju gör att färre bor mindre på hotell!
Eller så är det bara min hjärna som drar dessa, för mig, logiska ekvationer...

2 kommentarer:

 1. Hejsan !

  Du har så rätt. Dösnacket kring den människans koldioxid "utsläpp" börjar bli allt fräckare. Själv fnyser jag numera föraktfullt varje gång man hör den välkända ramsan eller hör Al Gores namn nämnas.
  Har du hört att vill samla en grön arme på 10 miljoner unga människor (typ hitlerjugend) för att sprida det goda budskapet till oss gamla stofiler.

  Man väntar sig snart att någon kommer på att förbjuda all onödig fysisk ansträngning eftersom vi ju blir andfådda och flåsar ut mera koldioxid än vi gjorde om vi satt hemma i gungstolen. Förbjud sport och allt onödigt springade ! Alla skall ta det lugnt så inte jorden går under !

  Arrgghh !

  ;-)))

  SvaraRadera
 2. Al Gore...hur i hela friden kan man öht anse att den mannen är trovärdig? Jo, för att media gullar med honom, och inte berättar om hans skitiga bakgrund och hans totala arrogans för miljön i nutid. Har skrivit några inlägg om detta....
  Men media kan få politiker sparkade pga några Toblerone!
  Uppenbart att han är hålld bakom ryggen av de som styr media.

  Trevligt med en klimatreligios armé, som ska trippa runt som Jehovas vittnen på jorden..
  Ska dom kallas Grönskjortorna? Eller Gorejugend kanske?...

  Jag tror att i sinom tid kommer man via alla nya, fina elmätardosor kunna reglera så att man inte använder mer el än vad man är tilldelad. Sen så stängs elen frankt av bara.. Eller så kostar det dubbelt upp per överstigande kwh om man bryter mot denna tilldelning. Tekniken finns där, och den politiska viljan att ytterligare sno oss på pengar finns alltid.
  Personliga utsläppsrätter kan komma, och då är det bara för alla föreningar att betala en summa för varje utövare, som man sedan höjer klubbavgifter för t.ex.
  Varför inte en koldioxidskatt på kondomer å p-piller mm? Det blir ju ökad co2 när man använder varorna?
  Ja, när man menar allvar med att mäta kossornas pruttgaser, då tror jag vilket stolleri som helst...

  SvaraRadera