2008-08-24

Den Bedövade Massan

Det är mycket intressant att hamna i en diskussion med en person eller grupp som fortfarande tillhör den bedövade delen av befolkningen, de som fortfarande tror på propagandan vi blir serverade via massmedia dagligen.
Jag har enbart genom min egen uppenbarelelse (viktminksningen) fått vara med om många intressanta, men samtidigt oroande, diskussioner.
Bara för att en persons sinne är bedövat, så innebär det inte att hon/han har tunghäfta eller är rädd för att säga sin mening...
Faktum är att det finns några som inte riktigt tror mig när jag säger att det är genom att äta mycket fett som jag tappat 17 kilo nu på drygt tre månader. Insinuationer om att jag måste ha börjat träna (burr, så enormt tråkigt!) för att få effekten, eller att man "lindar in" att man tror jag ljuger förekommer alltför ofta.
Detta beror på att dessa personer inte kan/vill tränga bort den "fakta" dom får sig itryckt vareviga dag via media, reklam och olika "expertutlåtanden". Man rubbar helt enkelt den verklighet som dessa personer lever i, att media/makten inte kan ha fel, eller att de rent utav ljuger för dom!
I samma veva som detta hamnar på bordet sas, så brukar jag fråga hur många som vet vad alla de E-nummer man stoppar i sig verkligen innehåller. När man visar på vad dessa egentligen är för gifter i vissa fall, så blir reaktionerna dom samma.

På mitt arbete är de flesta en sovande, bedövad skock som lydigt följer alla direktiv från högre auktoriteter, privat som jobb. Jag däremot är en obekväm jävel (enligt gällande bedövarpraxis), eftersom jag inte passar in i deras "mall" som en sovande, lallande medmänniska. Jag rör om, stökar till och vrider deras sanningar upp-å-ner.... Att jag kan ha rätt, det kommer i andra hand som mindre intressant, det värsta är att jag ruckat på deras bild av "sanningarna", att jag faktiskt "dragit ned brallorna på dom".

Ett annat exempel är "klimathotet" och den vedertagna "konensussanning" som kablas ut. Flera gånger har jag haft stora diskussioner, ibland mot flera samtidigt, där det är samma känsla som infinner sig. Jag må ha rätt i sak, men de ser mig ändå som deras "fiende" eftersom jag indirekt säger att "du har blivit lurad". Ingen vill bli lurad eller bortgjord, och skyddar sig genom t.ex. ilska eller att gå på den som levererar meddelandet. Tystnad är också ett vapen i detta läget...
Att jag ofta har ett övertag vad det gäller kunskapen om sakfrågan, innebär också att man tar till "skyddsmedel". Den andra parten känner sig i underläge, och det är en känsla som inte är positiv för någon egentligen. Det blir då lätt att dessa personer vill flytta över frågans fokus på annat, där de har samma eller bättre kunskaper än mig.
Men, jag tar gärna de smällar som detta innebär eftersom det ofta får till effekt att dessa personer söker efter information för att verifiera/diskvalificera mina påståenden. Det är dit jag vill komma, få fler att vakna till en aning och tänka/söka själv.
Bara genom den enkla frågan "vad finns det för bevis för att människans utsläpp av koldioxid är orsaken till den globala uppvärmning som skett?" så får man snabbt reda på att de flesta kastar fram argumenten som står i tidningarna, man säger det på TV, WWF säger det osv..
Sen är det i full gång kan jag säga..:)

Samma scenario blir det gällande 9/11. "Sanningen" är den mediapropaganda de svalt med sänke å lina, där man också genom enkla frågor visar dom att dom faktiskt inte har en susning om vad som är sant eller ens vad som skedde.
Genom att fråga när man från FBI efterlyste Usama, så får man reda på att de flesta inte har en aning. När man sen säger att han aldrig varit efterlyst, då tror de man ljuger..:)
Om man frågar hur många höghus som rasade denna dagen så kommer även då oftast deras okunskaper i dagen. Vaddå WTC7 liksom??

Ofta när man kommer längre in i ett ämne, så hamnar man ofta vid att prata om att det är osannolikt att saker som 9/11 är iscensatt av den egna staten själv eller i maskopi med andra, eller det omöjliga i att man har giftiga saker i maten.
Den bedövade påpekar det omoraliska och att det är inte alls trovärdigt att någon/några är så onda.
Visst är det otrolig ondska som ligger bakom. Samma onda personer har inte några som helst problem med att starta krig och skicka sina soldater dit för att ofta dö själva och att de massakrerar andra soldater och/eller civila, eller att de satsar gigantiska summor på t.ex. rymdprogram/övervakning istället för att ge mat/husrum/sjukvård till sina fattiga medborgare, eller att de med öppna ögon ser miljoner människor svälta i samma länder där de hämtar sin olja...

Det som är så sjukt, är att den bedövade ofta faktiskt tror att dessa personer även är de som bara vill dom väl!

14 kommentarer:

 1. Jäkligt sant min gode man. Jag har upplevt exakt likadana reaktioner när jag diskuterat samma ämnen som du på jobbet och i andra sammanhang.

  Uppvaknandet kommer brutalt för dessa
  människor. I
  oktober ,november detta år kommer med all sannolikhet Israel och USA att anfalla Iran. Sker detta kommer Ryssland att ingripa till Irans försvar och förmodligen kommer Ryssland också att anfalla de baltiska staterna och troligen även Sverige. Tredje världskriget är ett faktum och Tolgfors kommer att stå med byxorna nere.

  Detta är inte mina egna fantasier utan denna info har jag fått från Ameri-kanska ,Israeliska, Engelska, Egyptiska, Iranska med flera källor.

  Packa överlevnadsväskan. Det smäller snart.

  Emil

  SvaraRadera
 2. Känner igen ditt inlägg från egna erfarenheter. Om jag går till familj och släkt och vänner ser jag samma tendenser. Ingen vill se eller vågar se verkligheten.
  Lugnast är att gå hypnotiserad och sköta sina sysslor utan att bry sig om sanningen, för man förstår den inte och kan därför inte göra något åt saken.
  Då är det roligare att titta på allsång, spela v75 och drömma om rikedomar, för de kommer ju?!
  Sporten är elitens bästa gren! Där kan man verkligen tillsammans med TV hålla kvar folket i hypnos.
  Måste det hända något hemskt för att folket skall vakna och se verkligeheten?
  Om vi tar en sådan sak som att få den "dödliga diagnosen cancer" ingen vågar ju gå egna vägar, ingen vågar ju eller får söka alternativ vård? Nej alla går till sin läkare och får domen! Sedan går de hem i chock och förgiftar sin omgivning med denna diagnos?
  Sanningen är ju att läkevetenskapen och staten har skapat sig en kassako! Då får inga hamna utanför, alla måste skrämmas in i fållan.

  SvaraRadera
 3. Emil: Hoppas att du har otroligt fel. Men samtidigt har jag liknande känsla, att det är något inihelvete stort på gång...
  Som tur är så har jag haft fel förut, och vill helst ha fel igen.
  Ett krig i Iran innebär att Bush kommer inte släppa makten. Ryssland kommer att assistera Iran, och dras därmed in i ett storskaligt krig. NATO´s nära närvaro i Europa kommer inte ses med blida ögon. Sverige, som oavsett neutralitetsvilja, kommer stå på NATO´s sida och blir därmed ett fint villebråd för Ryssarna att flytta fram positionerna. NATO kommer inte lyfta ett finger för att hjälpa oss, samt det kommer räcka med att ryssarna säger BU! så lämnar Reinfeldt över rikets nycklar. Tolgfors kommer stå bredvid med nedkissade byxor..
  Ett tips är att Sverige kommer kapitulera inom 2-3 dygn, utan nämnvärt många offer.
  Två-tre strategiska attacker och vi är som en skadeskjuten larv.
  Kanske kommer det räcka med att hota, för vi har inte en chans att försvara oss. Det tar ETT ÅR att mobilisera 10 000 man!!! Vi är ett skämt när det kommer till att försvara oss. Gerillakrig är det som gäller...
  Någonstans läste jag att Sverige (och även Norge) ses enbart som en plats där man ska bedriva krigsslag. Det vi har att erbjuda är en strategsik placering mellan två block, NATO och Ryssland.
  De lär ta både Sverige och Norge så löjligt snabbt, och har därmed full kontroll mot Atlanten. De baltiska staterna lär bjuda än mindre motstånd. Finland kommer ge sig raskt sen, inklämda som dom är och utan medlemskapet i NATO som kunde vara en liten garant för hjälp...

  KG: Visst är det lugnare för sinnet att gå med i skocken. Gå till jobbet för att rtjäna ihop pengarna som man ska ge till banken som lånat mig pengar de inte hade, eller betala skatt som sedan ska förvaltas av de som är mest egotrippade, brunnäsade och minst lojala mot landet.
  Finns nog de som lyckas med konststycket att se bakom skynket, men blir så rädd så man väljer självmant att blunda. Hela journalistkåren måste tillhöra denna rädda skara människor, även en sådan "tuff" kill som Josefsson.
  Som bedövningsmedel är sport, musik och film alldeles perfekt.
  Flytta fokus.....

  Att ta hand om medmänniskor via sjukvården handlar om att så billigt som möjligt få en person så lite sjuk som möjligt.
  Inte att få dom så friska som möjligt till en högre kostnad. Inom äldrevården, som jag har bra inblick i, så är det förvaring som gäller. Personalen är underbetald, oengagerad, outbildad (inte alltid, men alltför ofta) och ombeds nästan att se/behandla de äldre som boskap. Det är ofta nummer som gäller som "B4" (rum B, säng 4, alt. lghnr)istället för deras namn.
  Samtidigt som man anser att det inte finns ekonomi till de äldre, så finns det pengar till att subventionera företagsetablering t.ex. Kommunerna är experter på att slösa våra pengar på totalt imbecilla saker, och det är genom kommunerna som oftast våra riksdagsledamoter har haft sin "karriär"...

  SvaraRadera
 4. HCA - det är en otroligt klockren beskrivningen av den bedövade massan du gör.
  Jag vet inte hur många gånger jag stångat mitt huvud blodigt för att försöka få folk att vakna upp.
  Jag har fått stämpeln "foliehatt", paranoid och det annat.
  Men det roliga är att de som jag lyckats väcka har på efterhand tackat mig för upplysningarna och min egen sociala status har ökat avsevärt hos de.

  Hos den bedövade delen är jag fortfarande en dåre som man inte ska lyssna på.

  Keep up the work!

  SvaraRadera
 5. Kompis_en: Tackar...
  Keep up the good work du med. Kommer man bara förbi tröskeln att man vågar ta upp dessa saker (bland många) så är mycket vunnet även på det personliga planet. Att man skakar liv i andra är det bästa, men iaf jag kan känna en bra känsla av att kunna påverka, om än så lite.
  Personligen så har jag aldrig brytt mig i om man ansett mig vara knepig e.d., vilket i sig faktiskt retar många.
  Aldrig brytt mig om att tävla mot grannarna om snyggaste häcken, flådigaste kärran, tuffaste stereon osv. Blir heller inte ett skvatt imponerad av de som vill skylta med materiella ting för att på det viset påtala att de är bättre än mig på något konstigt vis.
  Så har det varit nästan jämnt, men jag har också trillat i den fällan några gånger, och låtit mig dras med i tävlandet. Får skylla på ungomligt oförstånd..;)

  Det ÄR en stor sak att motsäga sig de officiella teserna om klimathot, 9/11, kostråd osv just för att man indirekt säger att den man pratar med är lurad och förd bakom ljuset. I regel är man också jäkligt ensam. Vi är ju lärda sedan blöjstadiet att man ska följa strömmen, lyssna/lita på de som bestämmer (föräldrar, lärare, chefer osv), vara kritisk men helst vara tyst, inte göra det rätta utan det som ger bäst utdelning mm, mm..

  Vi är alla dårar, mer eller mindre. Men den största dåren är den som konsekvent vägrar låta sin världssyn rubbas, eller få sin övertygelse utmanad. De har verkligen stängt in sig med ett litet, fyrkantigt, seende och då krävs det något i hästväg för att den personen ska lätta på garden.
  Men, då är det i regel väldigt för sent...
  Välkommen i gänget förresten, vi är många "dårar" som du..:):)

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar blogg!
  Jag känner igen mig i allt du skriver, från högfettkost till 9/11-soppan...
  Folk går omkring som i ett fiktivt Matrix. Det är som att de inte vill veta att det finns ett "Red Pill"...
  Nu är du i mina favoriter!!
  Magne

  SvaraRadera
 7. Tack Magne..
  Ju fler vi som ser "matrixen" kan öppna ögonen på andra, desto närmare en förändring kommer vi.

  SvaraRadera
 8. HCA - Yup, det är väl så man får se det.
  Det var himla kul att "upptäcka" din blogg, och känna igen så mycket som man känner "Fan, har ingen koll på det här!?" om...
  Egentligen inte så konstigt - det vittnar bara om en viss objektivitet när flera personer, oberoende av varandra, kommer fram till samma sak/saker.

  Tänk vad långt efter rådande paradigm och norm ligger. Långt efter de vetenskapliga rönen, långt efter faktakunskaper om nutidshändelser som 9/11 etc, blinda för det som rapporteras (eller upprepas) i medierna...
  Det ligger väl i sakens natur - paradigmskifte går ju inte över en natt, och vad som är normal att tro på ändras inte så snabbt heller. Därmed MÅSTE ju normen vara en bit bakom... Det vanliga, rent historiskt, är att de gamla förespråkarna dör och byts ut av oliktänkande. Sen sker samma sak igen i något mänsklighetens hamsterhjul.

  Måste fråga dig, och andra som läser detta - hur kom det sig att du "vaknade upp", och hajade att allt inte är som det först verkar? Kost, 9/11, global warming etc etc - var det en enskild aha-upplevelse, eller kom det bit för bit?
  Detta är av visst intresse, för ser man mönster i det så kanske man kan komma fram till hur man kan väcka andra på bästa sätt.
  Själv trillade jag in på Annika Dahlqvists blogg, gjorde egen research, fattade att det kostetablissemanget yrar om var och är felaktigt, och sedan var det inte långt att applicera denna nyligen upptäckta "jag söker bäst upp sanningen själv"-förmåga i andra sammanhang.
  Ha det // Magne

  SvaraRadera
 9. Mange: Innan jag vaknade upp så tillhörde även jag mer eller mindre den ovetande massan. Sen råkade jag se Loose Change (bara sista halvan dock) på TV4 Fakta och blev direkt intresserad. Efter att ha letat reda på filmen på webben så jag kunde se hela, så blev jag övertygad om att det inte stod rätt till. Konsumerade mängder av siter, filmer, bloggar mm för att se om det fanns bäring i alla påståenden som sanningssökarna kom med. Å det anser jag att de definitivt har....
  I mitt eget sökande så kom jag i kontakt med Mikael Wäliwaara som hade bloggen UUAARadio, där han på ett fenomenalt sätt tog upp många viktiga ämnen. Tyvärr gick han bort första april i år, men hans alldeles lysande texter finns att läsa ännu. Han var orsaken kan man säga att jag startade Se Verkligheten....
  Genom allt detta sökande så har jag trillat på mängder av annan information som varit dolt för mig tidigare. Detta har även lärt mig att media sitter i knät på "eliten" och är deras verktyg för att fortsätta bedöva massorna, och inte är på den lilla människans sida. Ju djupare man gräver, desto skitigare blir det.
  Jag har upplevt hopplösheten, sorgen, rädslan som detta inneburit, men även glädjen och den "berusande" känslan av att man faktiskt KAN vara med och påverka. Är det bara en enda person som jag hjälpt att vakna upp, så är jag mycket nöjd..

  Mitt eget "sätt" att få personer att vakna till live sas, är att ta upp något som sas "passar in" på den personen. Det kan vara 9/11, AGW, kosten, London Bombings, Oklahoma City Bombing, Usama, Irakkriget, Bankernas totala bedrägeri mot oss alla mm, mm. Det finns, tyvärr, hur mycket som helst man kan "använda". Sen får man sakta och metodiskt "lura ut" personen, få den såpass nyfiken så han/hon söker själv. Ibland är det en lång process, vilket jag förstår och respekterar. Bara man går framåt, och inte av rädsla/bekvämlighet springer in i massan igen när det man finner ställer all den "sanning" man lärt sig ställs på ända...

  Det finns mycket att göra.......

  SvaraRadera
 10. Loose Change på TV4 fakta alltså? Det var ju positivt.
  En bit kvar till SVT på bästa sändningstid dock...

  9/11 utgör helt klart en bra "ingång", i och med att det finns så mycket bildbevis, att händelsen är så känd etc.
  Världsbilden får sig en riktig kyss när det går upp för en att det bara var det gamla false flag-tricket i ny skepnad...
  En bra sida är http://www.ae911truth.org/ , Architects and Engineers for 9/11 Truth (vilket jag starkt misstänker att du känner till, dock noterade jag att de inte finns bland dina länkar). Det finns en tvåtimmars föreläsning på deras framsida - den föreläsningen kan nog övertyga den mest inbitne official story-anhängaren.
  Om man kan få en ur Matrixen att titta på den, blir nog de en färre och vi en fler.
  Jag håller med dig om att processen måste få ta tid, och detta måste respekteras. Och infon ska nog inte köras ned i halsen på folk - därav tycker jag ett plakat med "Google 9/11 Truth" är bättre än "9/11 was an inside job", vilket i sin tur iofs är bättre än inget alls...

  Förresten, bland det första jag såg av 9/11 var i Penn & Tellers "Bullshit". Fy fan vilken smörja, det gör skäl för sitt namn sas, men det visste jag inte då. Tittade på't häromdagen på tuben... Det är skrämmande. Evidensgraden är noll, och de undviker de riktiga argumenten som en katt skyr vatten.
  Och sånt har man suttit och blivit matad med...

  SvaraRadera
 11. Har inte uppdaterat länklistorna på ett tag, de behöver en rejäl översyn..:)
  Man ska tänka på att den som väl vaknat ordentligt, mycket sällan (om det händer alls?) går tillbaka till det sovande stadiet. Det innebär enligt mitt synsätt att de upplysta, vakna, kan bara växa och de sovande bara bli färre....
  Det är bra.

  SvaraRadera
 12. Får jag sno din text rakt av till bloggen och länka hit?

  SvaraRadera
 13. Det går bra Lisa...:)
  Vad har du för adress till din blogg?

  SvaraRadera
 14. www.rockabillystar.blogg.se

  SvaraRadera