2008-12-30

2009, here i come..

Nytt år snart, nya tider och nya händelser...
Nyårslöften haglar i stugorna, och kanske är det några procent som hålls. Neee, inga slentrianmässiga löften kommer det från mig i alla fall..:)

Däremot så har jag fortsatta "målsättningar":
- Fortsätta med LCHF, eftersom det bevisligen gett resultat för mig både gällande att vågen visat mindre å mindre under senaste halvåret och att jag överlag mår mycket bättre. Häri ligger målsättningen att när vågen tippat under tresiffrigt, så ska jag börja röra på mig oxå.... Träna har jag hört det kallas, låter halvskoj..:( Jag får kalla det "åldersförlängande åtgärd" istället..:)
- Fortsätta röka eller ej? Nja, ska jag försöka öka mina levnadsår med att hyfsa till vissa bitar i den fortfarande dallriga kroppen, så är det väl aningen (ok, mycket) korkat att fortsätta inhalera något så onaturligt som tobaksrök? Hmmm, får nog ge det en funderare till.... Kanske ska gå över till snus? Ett sattyg detta nikotinberoende, men kunde en i familjen tvärsluta efter att ha blossat ett paket om dagen i 50 år, så vore det väl f-n om det inte skulle funka för mig! Inställning, motivation och vilja behövs...får leta reda på de sakerna....
- Jag kommer fortsätta skriva på denna sidan, och ge min syn på saker å ting. Blandat kompott som vanligt, som jag hoppas tilltalar några iaf. Snudd på 28 000 besök under 2008 är låååångt över alla förväntningar jag hade.... Tack alla!
- Vara där för mina barn... Svårt, när en av dom bor 100 mil bort. Men en av grabbarna bor numera hemma hos mig på heltid, och minstingen är hos mig så ofta han kan... Att vara ensamstående farsa är ingen lek alla gånger, men det ger tillbaka så oerhört mycket så det är självklart värt alla "uppoffringar". Larva sig kan man göra när de är stora..:)
- Jobba ska jag, man är ju fortfarande löneslav....
- Aj fan, kom på en sak som nog får bli ett löfte iaf... Att jag ska bråka ordentligt med Nordea..:)
Personligen så har jag inget att vara rädd för från deras sida, så de kan komma med vilken "moteld" som helst. Slutade buga mig för överheten för 1 ½ år sen, och snart har jag skaffat mig nog med "ammunition" för att attackera Den Stora Banken....
Det kommer troligen bli en livlig resa...:)

Önskar alla att ni får ett kanonår 2009, och att världen blir mer human...

4 kommentarer:

 1. Om nikotinberoende: Är du musikalisk av dig, HCA? I så fall har du ett fantastiskt alternativ till att ta dig en cigg; du tar dig en rytm, en låt, en musikslinga! Få saker är så välgörande som att, live, plinka på ett instrument man känner för. Själv är jag såld på djembetrumma men på senare år även gitarr. Spelar inte så bra men det är mindre viktigt. Gott Nytt År, alla!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr så är jag inte musikalisk öht, men jag gillar idén! Har man inte talang, så får man ta igen det med mer slit..:)

  SvaraRadera
 3. Gott slut och gott nytt, HCA! Trevligt att ha gjort din cyberbekantskap :)

  Jag lyckades sluta bolma för snart fem år sedan, genom att sluta tvärt när jag var ute på krogen (det var ju tillåtet att röka där då). Jag fick ett ryck helt enkelt, som fortfarande sitter i, som tur är..:) Jag tror att nyckeln är att hitta det som motiverar en allra mest, och det kan ju självklart skilja sig från person till person.

  Förresten, kul att läsa att det verkar funka med boysen.

  SvaraRadera
 4. Tack detsamma Magne...:)
  Grattis till ett lyckat "ryck", å hoppas du inte trillar dit igen.
  Motivationen hoppas jag kommer, om inte annat så är det ju sjukt att för 40:-/dygnet misshandla sina egna lungor. Troligen mycket tveksamt att man skulle göra samma sak om man fick betalt...:/

  SvaraRadera