2009-09-04

Allt blir väldigt skevt.

Ministeriet för Skräckpropaganda, i folkmun kallad kvällspressen/main-stream-media, har i sin nyaste text uppgifter och grafer om hur vi kommer drabbas av Nya influensan (fortsatt felaktigt benämns den heta svininfluensan av ministeriet).

Nu är det Aftonbladet, ett av ministeriets främsta propagandamegafoner, som vill få folket att få panik över snuva och hostningar.

Genom att titta in i ministeriets kristallkula, så sätter de rubriken "Så kommer influensan slå mot Sverige" med underrubriken "Läkarna tror att antalet smittade i Sverige kommer att explodera"
Man baserar detta uttalande bl.a. på hur den första vågen av influensasmittade avlöpte i Chile, Australien och Nya Zealand.

Sen kommer det lite information som går stick i stäv med propagandan man matar oss med:
"I Australien har dödligheten varit 0,68 personer per 100 000 invånare. I Chile har motsvarande siffra varit 0,78, och i Nya Zeeland 0,36, enligt en influensarapport från SMI för vecka 35.
Det kan jämföras med att 1 000-2 000 människor dör i Sverige varje år av ”vanlig” säsongsinfluensa, enligt Anders Heddini, vilket utslaget på befolkningsmängden innebär en dödlighet på 11,0-22,0 personer per 100 000 invånare."

Alltså är en vanlig influensa minst tio gångger så dödlig.


Kikar man på WHO's sida, de som har global koll på pandemin, så är siffrorna tills 30/8:
Bekräftade smittade: Över 254206 personer.
Bekräftade dödsfall: Minst 2837 personer.
Grejen är den att siffrorna inte alls går att lita på, eftersom WHO "... countries are no longer required to test and report individual cases, the number of cases reported actually understates the real number of cases. "
Detta gäller endast rapportering av smittade, ej rapportering av dödsfall, se astrix.....


En effekt detta får är att förhållandet mellan smittade och smittade som avlider blir väldigt skevt. Är det inte ett väldigt märkligt beteende? I den första pandemin i modern tid, där man ska massvaccinera hundratals miljoner människor världen över, så har man gjort det frivilligt att rapportera in antalet smittade!? Fattar inte... Statistik är ju ett av de viktigaste verktygen för att öht kunna avgöra om det är farligt eller ej i stor skala...

Sen bör man komma ihåg, att bara för att en som är smittad av Nya influensan dör så innebär inte det per automatik att det är influensan i sig som dödat personen.
Visst kan det ha inverkan, men skulle personen ha klarat sig om det varit en vanlig influensa, eller kanske rent av e kraftig förkylning? Ingen vet, men Nya influensan får skulden per automatik och orsakar därmed att de uppgifterna också är omöjliga att lita på...


Så, hur kan man då så självsäkert säga hur det kommer bli med dessa dåliga underlag? Hela beräkningen faller, och ju fler länder som struntar i att rapportera (eller slarvar) desto mer osäkra prognoser får vi om denna hemska farsot som, enligt Skräckministeriet, riskerar att försvaga samhället och döda massor av människor (men färre än en vanlig flunsa dock)?

1 kommentar:

  1. Hej !

    Mitt i all influensa skickar jag en länk som visar hur vårt land fungerar under "ytan"

    http://www.youtube.com/watch?v=W7MUBoDQz48

    Mvh Micke Håkansson

    SvaraRadera