2009-09-14

Bra artikel om vaccinet..

En mycket bra artikel på Newsmill angående stundande massvaccination, skriven av sjuksköterskan Rolf Forslund.

Några axplock...:
"När Socialstyrelsen tillfrågades av MP varför de köpte vaccin med kvicksilver blev svaret från deras utredare Hélène Englund indirekt att det råkade bara bli så "Upphandlingen utmynnade i en leveransgaranti och handlade inte om vaccinets exakta innehåll. Eftersom vaccinet levereras i flerdosbehållare behövs någon form av konserveringsmedel för att förhindra att bakterier tillväxer och i detta fall blev det tiomersal"
Sveriges största medicinska instans tar verkligen detaljerna på allvar?. "

"Oroa er inte, tro på oss, tro på vaccinet. "Vaccinationerna innehåller bara 5 mikrogram kvicksilver, det är mindre än vad som finns i en halv portion insjöfisk" säger Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet. Det är en sanning med viss modifikation. Vad man helt då bortser ifrån är att en subkutan injektion av kvicksilver har lite annorlunda verkan än det som man får i sig med föda eftersom det blandas med mat i tarmen."

"Socialstyrelsens hänsvisningar till den lilla mängden kvicksilver klingar falskt. Det känns ungefär som att säga till en potentiell jordnötsallergiker. Ingen fara, vi ska bara spruta i dig motsvarande en jordnöt direkt in i kroppen. Det borde du klara fin fint."

"Att ta fram mer effektiva adjuvans som är "starka" och retar immunförsvaret mer är en viktig del av vaccin forskningen. Skvalen har varit aktuellt i den inflammerade amerikanska debatten om "Gulf War Syndrom". Av soldaterna som deltog i Gulfkriget fick omkring 30 procent svåra diffusa symtom som fibromyalgi, kronisk trötthet och minnesproblem. Kanske bara inbillning? Blir det sådana biverkningar kan vi ju göra samma sak som med amalgam tanterna. Skicka dem till psykvården."

Han redogör mycket och bra gällande kvicksilvret och det jag kan sakna är att han kanske skulle redogjort mer om skvalen.
I övrigt en mycket bra artikel..

8 kommentarer:

 1. "Svininfluensan" är fortfarande sjukt överreklamerad och ska tydligen snart tom nå sin kulmen. Då kanske vi slipper tjatet till slut. Sen ny "digerdöd" nästa år.

  En lite intressant artikel om influensavaccin: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=15092

  SvaraRadera
 2. Själv hör jag väl (dessvärre) till gruppen vaccinationskonspiratörer men skäms inte alls för det. Jag är medvetet inte särskilt noga med källhänvisningar i det jag skriver, för vad är egentligen en säker källa, existerar sådana? Jag ser det som att jag påvisar en tanke, en infallsvinkel. Sedan får läsaren själv finna belägg för eller emot påståendet. "Tänk själv", säger Rolf Forslund och "Akta dig för extremgrupperna". Tänk själv, javisst! Men läs ALLA infallsvinklar säger jag, även de s.k. "extrema". Att kalla något extremt är kanske bara en beteckning vi använder för något som ligger utanför våra erfarenhetsramar.

  SvaraRadera
 3. Digerdöden? De snackar zombies nu!

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1707614/zombies-kan-hjalpa-oss-att-forsta-svininfluensan

  SvaraRadera
 4. Travis: Detta fruktade jag, att man skulle även blanda in nanopartiklar.. Har du sett sidan www.nano.gov? Trillade över bl.a. den när jag håller på med ett inlägg om just nanoteknologi. Att man har en sådan grupp som NNI är kanske bra, men det blir en fadd smak när man ser vilka som är bakom "initiativet": Homeland Security, Dep of defense, Dep of Education för att nämna några..

  Joakim: Håller med dig, fast jag gillar att ha källor..:) Dels för att kunna visa hur/vart jag fått info, men även för att göra det lättare för andra att dra egna slutsatser. Slutsatserna från underlaget kan sedan såklart gå isär, vilket kan ge grund för en disksussion som går framåt. Det är genom att slänga med mina källor i mejl och konversationer privat som allt fler börjar bli skeptiska till vaccinet t.ex. Inget är FÖR extremt tycker jag, det om något har man lärt sig genom att inse att det finns en annan, mörkare, verklighet än den vi är meningen att se..

  Pennan: Det är väl bra att de använder alla metoder för att räkna ut hur illa det kommer gå för oss?..:):) Men att de sk vetenskapsmännen skulla använda fantasifoster för att göra dessa beräkningar verkar minst sagt desperat..

  SvaraRadera
 5. Jag använder också källor i mina artiklar men då är källmaterialet förstås vinklat i den riktning jag själv förespråkar. På så vis utgör källan en förstärkare till det jag skriver. Ja, varför inte kalla det en "adjuvant" (för att använda lite sjuk humor).

  SvaraRadera
 6. Svininfluensa och digerdöd, det liknar allt mer att skrämma upp först, sedan kan de räddhågsan lättare styras in i fållorna. Det ropas redan efter vargen.

  SvaraRadera
 7. Joakim: Adjuvant, där satte du den..:) Bullseye...

  Kjell: Vargen har det ropats o gapats efter så mycket å så länge nu, så man tycker att folket borde tröttnat eller iaf betydligt mer kritisk och skeptisk. Men inte då, de blir uppjagade varje gång.
  "Vi får inte de ledare vi behöver, utan de vi förtjänar" är ett uttryck som passar väl in. Vi förtjänar de giriga och inhumana ledare vi har eftersom vi tror vi är så enormt beroende av dem, samt att vi inte vågar/orkar/vill protestera och vara kritiska. Att knyta näven i byxfickan och beklaga sig inför familj å vänner räcker inte för att förändra något dåligt till något bra...

  SvaraRadera
 8. Hur hanteras biverkningar vid de kliniska tester som nu görs på vaccinet mot svininfluensa?

  Så här t.ex. http://adventuresinautism.blogspot.com/2009/09/swine-flu-vaccination-injured-subject.html

  Man struntar i dom! Enkelt och betryggande för alla, eller hur?

  mvh/ journalisten

  SvaraRadera