2009-09-10

Vad vet dom egentligen??

I dagens NWT (Nya WermlandsTidningen) så svarar Eva Andersson, biträdande smittskyddsläkare i Värmland, på frågor från läsarna.

Man har släppt fram kritiska frågor
"Jag tror inte att Dr. Olle Wik vet allt om Pandemrix. I Storbritannien tackade 48 procent av de gravida kvinnorna nej till vaccin. Varför, om det inte finns en risk? /anonym"
Eva:
"Om så är fallet kanske man inte hade all den information vi har nu. I de studier som gjorts har inga allvarliga biverkningar noterats och man har inte funnit något farligt för fostret. Man anser tvärtom att fostret får ett visst skydd när modern vaccineras. Framför allt anser man att riskerna med att avstå från vaccinering vida överskrider eventuell okänd vaccineringsrisk."
Läs sista meningen en gång till...
Hur många känner sig trygga i det svaret?


"Jag har två barnbarn som är 2,5 år och 4 år gamla. Jag har hört att man inte vaccinerar barn under 3 år. Varför det, och är det så stor skillnad på ett barn som är 2,5 år och 3 år? /Rigmor Ingmarsson"
Eva:
"Studier på barn under tre år är fortfarande inte helt avslutade. När detta sker, troligen i slutet av oktober, kan vi troligen erbjuda vaccin även till de mindre barnen. "
Troligen, troligen, troligen... Hmm, undrar vad man egentligen vet om vaccinet? Det är ju bara en månad, eller mindre, till det ska skjutas in i svenska folket....

Gå vidare till en annan fråga:
"Vaccinet har ju framställts väldigt fort, är det verkligen väl testat och helt ofarligt, eller finns det folk som kan vara allergiska mot något som finns i vaccinet? Det sägs att gravida är en riskgrupp som ska få vaccinet först, men om vaccinet inte är väl testat, finns det då risk för att fostret skadas? Om vaccinet inte är väl testat, kanske man tjänar på att inte vaccinera sig? /Henrik"
Eva:
"Angående tester se svar ovan. Personer som nyligen haft en svår allergisk reaktion mot ägg eller vid tidigare influensavaccin ska ej vaccineras. Inget fall av allvarlig biverkning eller anafylaxi (svår allergisk reaktion) har beskrivits när man har testat vaccinet."
Men nu har man ju testat ett "fejk-vaccin" med en dos skvalen som är våldsamt mycket mindre än vad som kommer gälla i det riktiga vaccinet..

Eva hänvisar till studier som gjorts och görs, men kan inte ge ett enda tips på vart man ska finna den informationen.
Jag knallade igen in på Läkemedelsverket för att se om det tillkommit information sen sist. Det senaste jag finner är en riskvärdering gällande gravida från 090903 där man bl.a. skriver att "Risken för skadliga effekter på fostret av vaccinet, och då särskilt av det adjuvant som ingår, är ofullständigt känd. Djurdata visar inte på någon risk."
Jahaja... Adjuvansen skvalen, som påstås vara en/den orsaken till Gulf War Syndrome, är alltså ofullständigt känd. Varför är skvalen förbjuden i USA då, om det inte finns minst en liten grund till oro?

Dessutom...
"Då det tar tid för immunsvaret att ge fullgott skydd - man avser att ge två doser med minst
3veckors mellanrum – och immunsvaret kan förväntas vara svagare under senare delen av graviditeten, bör från nyttosynpunkt en vaccination genomföras så tidigt i graviditeten som möjligt."

Jag trodde man hade ganska bra koll på hur bra/dåligt en gravids immunförsvar är i de olika delarna av en graviditet. För mig, och mina egna erfarenheter efter att ha sas varit med om flera graviditeter (som orsak sas..:)....), så är de blivande mammorna sällan sjuka. Icke att förväxla med oskicket att kasta upp på morgonkvisten, eller ha ett begär av att käka 10-12 äpplen om dagen..:

Från samma datum finns en riskvärdering gällande barn med bl.a. detta som underlag:
"Halv vuxendos av prototypvaccinet ger tillräckligt immunologiskt svar samtidigt som reaktioner på vaccinet såsom feber var färre än vad som setts vid full
vuxendos i denna åldersgrupp."

Fortfarande finns det, vad jag kan se iaf, inga tester med det vaccin som kommer vara det riktiga.
Som jag berättat om förut, så verkar det som att t.ex. andelen skvalen i vaccinet man ska ge oss är 2848 gånger mer än i prototypvaccinet.

Jag kan ännu inte heller släppa detta med att man ska ha ett vaccin för och av fågelinfluensa för att bekämpa "svininfluensan"...
Låter, för mig, fullständigt ologiskt. Dessutom kanske farligt med tanke på Baxters skandal (som inte nämns alls i svenskt media) med det smittade vaccinet..

Kan vi öht lita på leverantörerna av vaccin efter en sådan sak??

7 kommentarer:

 1. "Kan vi öht lita på leverantörerna av vaccin efter en sådan sak??"

  I h-e heller!!!

  Den gamle propagandamaskinen fortsätter att spä ut "information" till det sovande folket och i sverige så verkar det som att vaccinationer och fluor är det som bäst har präntats in i skallen hos folk.
  Knappt hör man nån kritik av vettigt folk utan det ska ständigt nonchaleras från media och deras s.k. "experter" som de givetvis låter få sista ordet.

  Däremot tycker jag mig se att vi har lyckats informera väldigt många då media måste ignorera oss som "konspirationsnissar".
  Bloggarna har spridit en hel del och det är bra för att det till slut når den vanlige svenne-bananen.

  Fortsätt med det du gör på den här bloggen! (Tusen upptummar till denna bloggen!)

  / Berra Perra

  SvaraRadera
 2. Berra Perra: Tack för upptummisarna..:) Jag gnetar på, har inga tankar på att lägga av. Snarare tvärtom..

  Under senaste veckan har jag pratat med flera om detta med vaccineringen, med tyngpunkt på det som man inte reflekterar en nanosekund i media över.

  Här på bloggen kan jag såklart sväva iväg, på både gott och ont, men privat visar jag bara på de uppgifter som finns att finna enkelt hos EMEA, WHO, Läkemedelsverket, wiki, tidningsartiklar och ibland andra källor. Sen får de dra sina egna slutsatser.
  Hittills är det väl kanske 15 st som gått från ja till nej/nja om att vaccinera sig/barnen....

  100% är heligt förbannade över att riskerna med skvalen inte bemöts och nagelfars av den annars så hetsiga mediasfären.

  SvaraRadera
 3. Det här med att Pandemrix innehåller H5N1(fågelinfluensavirus)och den nya influensan kallas H1N1 togs upp av True Ott i mitten av augusti och han reagerade starkt mot det och undrade om dom försökte bli av med ett gammalt lager av vaccin, och han sa också att om den nya influensan blandades med fågelinfluensan, som har hög dödlighet men inte smittar mellan människor, kunde det bli riktigt farligt. Men jag undrar om det inte är så att man byter ut H5N1-viruset mot det nya H1N1 nu, jag har heller inte sett eller hört True Ott nämna detta i senare intervjuer.

  Såg ett kritiskt svenskt inlägg idag - LCHF.se

  SvaraRadera
 4. Fick just syn på detta, skrivet idag:
  Pandemirix contains the isolated antigen of an especially lethal form of the bird flu virus that was used by Baxter in its contamination of 72 kilos vaccine material in Austria.

  It is not clear how a vaccine with the bird flu virus is supposed to help fight the "swine flu" since these are allegedly two totally different viruses.

  By injecting bird flu virus into people, pandemrix could spark a bird flu pandemic.

  theflucase.com

  SvaraRadera
 5. Stan #1: Enligt GSK så byter de ut H5 mot H1: "The vaccine will comprise antigen of the recently isolated Pandemic (H1N1) 2009 influenza strain and also contain GSK's proprietary adjuvant system AS03. In clinical studies using the bird flu influenza strain (H5N1), the adjuvanted formulation has been shown to stimulate a higher immune response while using a smaller amount of antigen as compared to a formulation without adjuvant. The vaccine containing the adjuvant system therefore helps to substantially increase the number of vaccine doses that can be provided for mass vaccination."
  http://www.gsk.com/media/pressreleases/2009/2009_pressrelease_10084.htm

  Även Läkemedelsverket säger samma sak: "I det slutgiltiga vaccinet mot den nya influensan ersätts virusstammen i Pandemrix, H5N1, med den aktuella pandemistammen H1N1. Utöver virusstammen kan det slutgiltiga vaccinet komma att skilja sig från prototypvaccinet även i vissa andra avseenden, inklusive namnet."
  http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Produktinformation-for-protoypvaccinet-Pandemrix1/

  Fast jag är mest orolig för AS03, skvalen. Här säger de ju rent ut att de späder ut med den för att just kunna tillverka dessa enorma mängder vaccin som krävs...

  Dock märkligt att man sedan detta skrevs (14/8 resp 17/7) inte ändrat informationen. Där står det fortfarande H5N1.

  Sen, blir det verkligen samma resultat när man sas bara byter virusstam?

  Bra artikel på lchf.se..

  Stan # 2: Ja, går man som sagt efter de officiella sidorna, så ska det ju bytas som sagt.
  Såg även detta: "So far, swine flu vaccines have only be tested in healthy adult volunteers. But many healthcare experts believe children and pregnant should get priority immunization."
  Friska, vuxna frivillga är de enda som testat vaccinet alltså, om man ska tro Reuters. Hmmm...

  Ska vi tro på dom, så byter de stammen. Men även om de gör det, så har vi kvar detta elände med skvalen och att det inte på långa vägar är testat klart ännu.
  Historien vimlar ju av exempel där rigoröst testade mediciner ändå orsakat väldiga hälsoproblem och många dödsfall....

  SvaraRadera
 6. Tack för allt du skriver HCA.
  En tanke.

  Eftersom Sos även vill att man ska vaccinera sig mot den vanliga influensan så tog jag mig en titt på FASS. Just detta vaccinet kommer från SBL:

  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980417000108&DocTypeID=3

  Och hittade till att börja med denna vansinnigt konstiga text.

  Efter vaccinering mot influensa har falskt positiva resultat rapporterats vid serologiska undersökningar med ELISA för detektion av antikroppar mot HIV1, hepatit C och särskilt HTLV1. Western Blot-analys motbevisar de falskt positiva ELISA-resultaten. Dessa övergående falskt positiva re­ak­tioner kan bero på vaccinets IgM-svar.


  Fråga 1. Hur i hela världen kan det börja produceras antikroppar mot HIV-1 och Hep. C om det inte finns i vaccinet??

  Fråga 2. Hur vet dom att dessa antikroppsvar är falska och vad är det som säger att antikroppsvar mot den tänkta influensan inte också är falska??

  Fråga 3. Hur betryggande är det att de själva inte vet, utan drar till med att det KAN bero på vaccinets IgM-svar??

  Mvh / Journalisten

  SvaraRadera
 7. Journalisten: Tack.

  "Här finns ingenting att se, ciiiirkulera..."
  Dina frågor är verkligen värda att ställa, och visar ytterligare på att det verkar vara lite sisådär med kontroll, kringkunskaper och intern gallring sas. Trots alla miljarder som pumpas in i forskningen, så kan de inte ge ett klart svar.
  Eller så kan de det, men svaret skulle innebära dödsstöten för vacciner överlag.
  Då står de inför två val: "Ok, vacciner är inte så bra så vi slutar med det och säger därmed nej till X antal tiotals miljarder i intäkter" eller "Hmm, hur kan vi komma förbi dessa negativa resultat utan att vara tvungna att sluta sälja det?"

  Som vi alla vet, så är ju Big Pharma enbart intresserade av att vi ska vara friska och krya, så de skulle såklart välja första alternativet. därför finns det naturligtvis inget att oroa sig för....[lite ironi]

  SvaraRadera