2009-09-07

Mer om Pandemrix...

NY BESÖKARE? Titta gärna då även på mitt nya inlägg:
Pandemrix: Sex döda och två missfall på 72 dagar.

Återkommer här med lite mer info,tankar och funderingar kring den stundande massvaccineringen. Har försökt delge en del av detta via t.ex. kommentarer på Aftonbladet, men de raderar dem på löpande band...

Via EMEA, European Medicin Agency (EU's Läkemedelsmyndighet) så kan man läsa om Pandemrix, det vaccin som Sverige har köpt in från GlaxoSmithKline och som man önskar att nästan alla skall låta sig injiceras med.

En sak som jag direkt finner underligt, är att detta vaccin är gjort av H5N1 viruset, dvs fågelinflunsaviruset:
"Pandemiskt influensavaccin (H5N1) (spjälkat virus, inaktiverat, med adjuvans)"
Visst kan det vara helt i sin ordning, jag finner det som sagt bara märkligt att använda ett annat virus än H1N1 ("svininfluensaviruset") för att bekämpa just H1N1.

Sen kommer vi till hur testat detta är. Det finns då flera, för mig iaf, oroande textstycken i dokumentet:
Sidan 3: "Mycket begränsade data tyder på att vuxna i åldern >80 år kan behöva en dubbel dos av Pandemrix vid utsatt datum samt igen efter ett intervall om minst tre veckor för att erhålla ett immunsvar"
Sidan 3: "Det finns ingen erfarenhet från barn."
Sidan 4: "Inga data har tagits fram från vaccination av gravida kvinnor med Pandemrix eller annat vaccin som innehåller AS03-adjuvans."
Sidan 5:"Inga uppföljningsdata från administrering av Pandemrix efter godkännande för försäljning finns tillgängliga.
Sidan 9: "Farmakokinetiska egenskaper: Ej relevant." Enligt Wikipedia: "Egenskaperna hos den potentiella läkemedelskandidaten kan delas upp i farmakokinetiska, vad kroppen gör med läkemedlet, och farmakodynamiska, vad läkemedlet gör med kroppen."
Mao är det ej relevant vad kroppen gör med vaccinet.
Sidan 10: "Då blandbarhetsstudier saknas får detta läkemedel inte blandas med andra läkemedel."

En annan sak som bör göra gällande att antingen så är detta ett vaccin som från början EJ är till för just detta virus, eller så visste man om viruset innan det spred sig. Det sista bör ju i all rimlighet vara omöjligt, eller?
Från sidan 11: "Datum för första godkännandet: 20/05/2008"
Det är nästan ett år före influensan först upptäcktes i Mexiko.

Sen kommer vi in på detta med adjuvans, som enligt FASS är "medel som förbättrar effekten av ett annat läkemedel eller behandling. Adjuvans förekommer bland annat i vacciner där det höjer vaccinets förmåga att bilda antikroppar."

Enligt dokumentet från EMEA, så innehåller Pandemrix adjuvans enligt följande:
"Adjuvans AS03 innehåller skvalen (10,69 milligram), DL-α-tokoferol (11,86 milligram) och polysorbat 80 (4,86 milligram)."
Eftersom detta vaccin inte är testat "live", så har man gjort kliniska studier:
"Incidensen av biverkningarna listade nedan har utvärderats i kliniska studier hos cirka 5 000 individer från 18 års ålder, som fått beredningar innehållande minst 3,75 mikrogram HA/AS03."

Ok... I den kliniska studien har de fått 3,75 mikrogram HA/AS03.
I den verkliga dosen kommer bara adjuvansen skvalen att vara på 10,69 milligram.
Mängderna är jättesmå i sig. Men se på skillnaden!
1 milligram är 1000 mikrogram, vilket mao blir att den verkliga dosen kommer innehålla 10 680 mikrogram skvalen, alltså 2 848 gånger mer än i de kliniska studierna.

Biverkningarna som var genom den kliniska studien:
Blodet och lymfsystemet:
Vanlig: lymfadenopati
Psykiska störningar:
Mindre vanlig: sömnlöshet
Centrala och perifera nervsystemet:
Mycket vanlig: huvudvärk
Mindre vanlig: parestesier, somnolens, yrsel
Magtarmkanalen:
Mindre vanlig: gastrointestinala symtom (t ex diarré, kräkningar, buksmärta, illamående)
Hud och subkutan vävnad:
Vanlig: ekkymos vid injektionsstället, ökad svettning
Mindre vanlig: klåda, utslag
Muskuloskeletala systemet och bindväv:
Mycket vanlig: artralgi, myalgi (artralgi=ledsmärta, myalgi=muskelsmärta)
Allmänna symtom och/eller symtom vid administreringsstället:
Mycket vanlig: induration, svullnad, smärta och rodnad vid injektionsstället, feber, trötthet
Vanlig: frossa, influensaliknande sjukdom, reaktioner vid injektionsstället (t ex värmekänsla, klåda)
Mindre vanlig: sjukdomskänsla


Förklaring för frekvensindelningen:
Mycket vanlig (≥1/10)
Vanlig (≥1/100, <1/10)>

Viktigt att veta är att detta är baserat just på kliniska studierna av 5000 personer, och att de tydligen fick en otroligt mycket mindre mängd skvalen än vad som kommer vara i de "riktiga" doserna.
Har det relevans? Inte vet jag, men varför testade man inte med den riktiga dosen för??

Skvalen (squalene på engelska) kan ha mycket med det sk Gulf war Syndromet att göra:
"One study found that deployed Persian Gulf War Syndrome patients are significantly more likely to have antibodies to the experimental vaccine adjuvant squalene (95 percent) than asymptomatic Gulf War veterans (0 percent; p<.001), which raises the possibility that squalene was used experimentally (squalene is not approved for use as an adjuvant in the United States) in the Anthrax vaccine given to soldiers prior to deployment in the Persian Gulf War to better induce immunity."

"Subsequent adverse reactions have caused the military to ban it's use and opponents of squalene in vaccinations have drawn a link between Gulf War Syndrome, and the use of the adjuvant."

Gulf War Syndrome uttrycker sig genom " chronic fatigue, loss of muscle control, headaches, dizziness and loss of balance, memory problems, muscle and joint pain, indigestion, skin problems, shortness of breath, and even insulin resistance. Brain cancer deaths, amyotrophic lateral sclerosis (also known as Lou Gehrig's disease) and fibromyalgia are now recognized by the Defense and Veterans Affairs departments as potentially connected to service during the Persian Gulf War."

Om det nu verkligen finns en så stark misstanke till att skvalen kan orsaka så kraftiga biverkningar, varför ha med det i vaccinet öht?
Det är ju trots allt enbart där för att sätta en "turbo" till vaccinet, vilket medför att det krävs mindre av själva vaccinet i varje dos....

Kan det vara den gamla girigheten som är orsaken, igen?
Ju mer skvalen, desto mindre vaccin. Ju mindre vaccin, desto mindre att odla. Ju mindre att odla, desto billigare att framställa. Ju mindre kostnad per dos, desto mer vinst per dos...

9 kommentarer:

 1. Bra grävt, HCA! Men riktigt läskig läsning om denna djävulsbrygd som nu luras på medborgarna med hjälp av skräckpropaganda i tidningar, radio och TV. Blir allt mer övertygad om att vaccinering, per definition, alldrig någonsin hjälpt någon människa. Balanserad, näringsriktig kost, rent vatten och frisk luft ger ett naturligt och starkt immunförsvar som står emot ALLA sjukdomar, även de som har framställts på konstgjord väg av samvetslösa psykopater.

  Något vi behöver mer än allt annat för att bekämpa kommande epidemier är; KUNSKAP!

  SvaraRadera
 2. Tack Joakim... Visst är det läskigt, och än mer läskigt att det tydligen är information som "svensson" inte ska få veta via MSM-kanalerna.
  Agenda på SVT hade ett specialavsnitt om influensan idag: http://svtplay.se/v/1680407/agenda/del_2_av_16

  Inte sett hela, men det jag sett i form av kritik mot vaccinet var i absoluta slutet. Tiomersal kom på tal, men det var "som att äta en halv fisk"... Alltså helt ofarligt.

  Håller med i ditt resonemang om maten. Motsatsen är jag övertygad om är sann, att all skit vi stoppar i oss gör oss sjuka. Kan inte vara nyttigt med allt från socker till konserveringsmedel och allehanda E-ämnen.
  Käka enligt LCHF, det tror jag är grejen.

  SvaraRadera
 3. vaccinationdebate.com visar kurvor som ganska övertygande visar att vaccinationer inte var orsaken till minskningen av många sjukdomar, man menar att det i stället är förbättrade förhållanden med sanitet, mat och vatten som gör nytta!

  Och så det här med att det vaccin man testat med tydligen innehåller mycket mindre skvalen än det "riktiga" (2848 gånger mindre?).
  Men vissa menar att Pandemrix innehåller nästan en miljon(!) gånger mer skvalen än det vaccin gjorde som gavs till soldaterna i Gulfkriget och som man menar orsakade att 25% av dessa drabbades av Gulfkrigssyndromet!

  Otroligt att man inte hör något om detta av svenska experter, det måste väl finnas medicinkunniga som är kritiska. Eller de räknar med att karriären tar slut om man inte lyder direktiven?

  SvaraRadera
 4. Stan: Mycket intressanta grafer! De säger ju en hel del onekligen. Letade efter andra källor om mjältbrandsvaccinet de fick 90/91, men fann inget just då. I det nuvarande mjärltbrandsvaccinet så är det inget skvalen med iaf..

  Inte så konstigt att det är tyst. Var det många inom det medicinska skrået som varnade för den svenska forskningen inom rasbiologi? Eller den "utrotning" av psykiskt sjuka m.fl. som flera påstår pågick i Sverige så sent som på 40-talet? Eller tvångssteriliseringen som pågick tills på 70-talet?
  Eftersom det är en alldeles vedertagen sanning att vaccin är hur bra som helst och räddat jorden från flera sjukdomar, så skulle det innebära ett yrkesmässigt självmord att gå emot det. Å då åker ju privatlivet med såklart..

  Se hur man behandlar många som har en åsikt som går emot den officiella linjen, såsom klimathot, invandring, 9/11, förintelsen osv osv... Det är helt legitimt att behandla dessa personer på ett väldigt illa sätt, tom göra det olagligt att ha en annan åsikt. Sånt sätter spår, och skrämmer.
  Mycket enklare att se till sitt eget bo å håva in feta lönecheckar och se åt ett annat håll. Det sker ju ändå överallt, hela tiden och av de flesta..
  Få är orädda som Annika Dahlqvist och Burgermeister. Tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Läs på lite mer. Glad att man fått Pandemrix istället för cellodlat vaccin.
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sa-funkar-vaccinet-mot-pandemin-1.941421

  SvaraRadera
 6. Slutatde läsa när jag ser att du inte gjort tillräcklig kontroll av dina källdata:

  "En sak som jag direkt finner underligt, är att detta vaccin är gjort av H5N1 viruset, dvs fågelinflunsaviruset:
  "Pandemiskt influensavaccin (H5N1) (spjälkat virus, inaktiverat, med adjuvans)"
  Visst kan det vara helt i sin ordning, jag finner det som sagt bara märkligt att använda ett annat virus än H1N1 ("svininfluensaviruset") för att bekämpa just H1N1."

  På EMEA:s hemsida framgår det tydligt att vaccinet först utvecklades för fågelinfluensan med H5N1, men att det senare har modifierats och testats för H1N1.

  http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/pandemrix/pandemrix.html

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet förutom faktan som föler här
  "Efter blandning erhålls en dos (0,5 ml) som innehåller:
  Inaktiverat, spjälkat influensavirus, innehållande antigen* motsvarande:
  A/California/7/2009 (H1N1)v-liknande virus (X-179A) 3,75 mikrogram**
  * odlat i ägg
  ** hemagglutinin"
  alltså när de skriver 3,75 mikrogram så menar de mänden influensavirus i vaccinet inte AS03.

  SvaraRadera
 8. Jag ska ta vaccinet imorgon? vägra eller inte? Gud jag vet inte! Det här var som sagt läskigt att läsa. Vet du om det är det större risk för biverkningar om man är sjuk när man tar det?

  SvaraRadera
 9. Natty: Rent logiskt så bör det vara större risk för biverkningar om man är sjuk, och är man t.ex. sas "tillfälligt sjuk" i en flunsa e.d. så ska man väl vänta enligt rekommendationerna..

  Men har man en sämre hälsa i allmänhet av en eller annan orsak, så bör ju rimligen eventuella biverkningar kunna slå till hårdare då också, likväl som man säger att influensan drabbar hårdare...
  De som rapporterats officiellt och inofficiellt som drabbats av allvarliga biverkningar av vaccinet har varit både friska och sjuka, medan de som avlidit i influensan i Sverige har uteslutande haft mer eller mindre dålig hälsa (svårt cancersjuk, hjärtproblem, kraftig övervikt, muskelsjukdom mm).

  Personligen så befinner jag mig i ett par riskgrupper som de säger, men tar inte vaccinet ändå eftersom jag anser att det bästa försvaret är att kroppen sas lär sig själv.
  Möjligen kan det finnas ett litet fåtal som kan hjälpas av vaccinet, men då tror jag att de även utsätter sig för allvarligare biverkningar.

  Säkert är dock att man bör se mer allvarligt på vaccinet och se influensan som den milda säsongsinfluensa som det handlar om.
  Sen ta ett beslut vägt efter sin egen "magkänsla" och övertygelse, inte bara efter vad alla andra omkring dig säger..

  SvaraRadera