2009-09-27

Skvalenvaccin, nej tack!

Idag är det 27:e September 2009, och om cirka tre veckor så är det sagt att massvaccineringen mot den sk svininfluensan ska ha sin början i Sverige.
Något som helt saknas i den allmänna debatten är upplysning om adjuvansen skvalen (förklaring följer om vad både adjuvans och skvalen är för något). Först en genomgång vad media i Sverige skriver om skvalen (eller squalene som det heter på engelska).
Detta eftersom det, egentligen, borde vara via massmedia som allmänheten får den mesta av sin information

Media om skvalen:
Aftonbladet, en träff som dock ej handlar om vaccinet
Expressen, ingen träff.
Dagens Nyheter, ingen träff.
Svenska Dagbladet, en relevant träff.
Sveriges Television, ingen träff.
Sveriges Radio, ingen träff.
Nyhetskanalen.se, två irrelevanta träffar.

Media om squalene:
Aftonbladet, ingen träff.
Expressen, ingen träff.
Dagens Nyheter, ingen träff.
Svenska Dagbladet, en relevant träff, dock samma som ovan.
Sveriges Television, ingen träff.
Sveriges Radio, ingen träff.
Nyhetskanalen.se, ingen träff.
Med detta som grund så kan vi alltså anta att detta skvalen inte är värt att nämna ens, så ointressant verkar det vara.
För media vill oss väl enbart väl, och skulle naturligtvis rapportera information som för oss kan vara direkt livsavgörande? Eller??..

De har ju trots allt rapporterat en del om tiomersal som också ingår i vaccinet. Tiomersal är en kvicksilverförening som används som konserveringsmedel i vaccinet, men om detta finns det redan mycket skrivet så jag tar i nuläget inte upp det här.

Här följer vad jag funnit om skvalen, som då är en del av innehållet i det vaccin man vill injicera hela den svenska befolkningen med...

ADJUVANS är enligt FASS: "Medel som förbättrar effekten av ett annat läkemedel eller behandling. Adjuvans förekommer bland annat i vacciner där det höjer vaccinets förmåga att bilda antikroppar." Läkemedelsverkets förklaring är att adjuvans är ett "medel som förstärker effekten av ett annat läkemedel". En adjuvans ger flera fördelar för läkemedlet. Dels så ger det en turboeffekt samtidigt som det krävs mindre av den aktiva substansen. De som gör vaccinet behöver då mindre av viruset i varje dosering innehållande en adjuvans.

SKVALEN är enligt Björn Hammarskjöld "ett kolväte och antioxidant som finns i människans hjärna och nervsystem där den fyller viktiga funktioner". På engelskspråkiga Wikipedia finner man att "Squalene is a natural and vital part of the synthesis of cholesterol, steroid hormones, and vitamin D in the human body". På Wikipedias svenskspråkiga sida finns tyvärr ingen information att tillgå om skvalen/squalene.

Skvalen till adjuvansen tillverkas främst från hajleverolja, och hajleverolja har använts under lång tid som antioxidant och även för att läka bl.a. sår och svullnader. Det är en aktiv ingrediens i t.ex. krämer mot hemorrojder.

Enligt WHO så är det ingen risk med att ha denna adjuvans, där man som grund anger influensavaccinet FLUAD som riktmärke. Detta vaccin innehåller en skvalen-baserad adjuvans som heter MF59, och har getts i 22 miljoner doser i europa sedan 1997. Andelen skvalen är i detta vaccin 9,75 mg/dosering, och ges en gång.


Den adjuvans som kommer finnas i Pandemrix, vaccinet som testats för massvaccinationen, innehåller en annan skvalenbaserad adjuvans som heter AS03.
Det finns flera mycket stora skillnader i jämförelsen mellan dessa två vacciner.
- För det första så är andelen skvalen i en dos Pandemrix 10,69 mg, alltså 0,94 mg mer.
- Sen skall Pandemrix ges två gånger, FLUAD ges en gång. Vid den andra sprutan så har man då fått 11,62 mg mer skvalen än vad WHO anger som något slags "riktmärke" för farligheten sas.

Till detta ska man även tillägga att det skiljer på de andra ämnen som finns i de olika adjuvanserna.
-MF59 innehåller i adjuvansen: Polysorbat 80, Sorbital trioleat, Natriumcitrat, citrinsyra samt vatten.
- Pandemrix har i sin adjuvans: Polysorbat 80, DL-a-Tokoferol

Polysorbat 80 har nämnts innehålla etylenoxid, vilket "är giftig vid inandning. Bland symptomen finns huvudvärk och yrsel, som vid ökad exponering förvärras till konvulsioner och koma."
DL-a-Tokoferol finner jag inget om, men finner att tokoferol är vitamin E: "Vitamin E är den av de fettlösliga antioxidanterna som förekommer i klart högst halt i plasma."

För att återgå till själva skvalen, så är detta ämne minst sagt kritiserat.
Det finns flera som lägger skulden till Gulf War Syndrome helt på skvalen, eftersom en del undersökningar ger ett mycket starkt samband mellan de två.
Sen är det även så att eftersom skvalen redan finns i våra kroppar, och är högst nödvändigt för att vi ska fungera på ett bra sätt, så finns det stor risk att våra kroppar kommer att motarbeta allt skvalen när vi nu får detta injicerat i en relativt hög dos tillsammans med andra för kroppen okända och faktiskt farliga ämnen.

I de tester som man gjort på Pandemrix så har testpersonerna fått en dosering innehållande 3,75 mikrogram skvalen, och det är inga kraftiga biverkningar rapporterade.
Men, som jag skrev tidigare, så är andelen skvalen i den riktiga dosen, den som ska ges till oss alla, på 10,69 milligram. Utläser jag det korrekt, så är det dessutom endast en dosering de fått i testet, medan rekommendationen hittills är att man ska få två doser inom en månad av det "riktiga" vaccinet sedan.
Det innebär att när alla är vaccinerade två gånger så har de fått i sig 21 380 mikrogram skvalen, att jämföras då med testpersonernas 3,75 mikrogram!

5 700 gånger så mycket alltså i den verkliga dosen....

Så här står det i dokumentet från EMEA under punkt 4.8 på sid 4:
"Incidensen av biverkningarna listade nedan har utvärderats i kliniska studier hos cirka 5 000 individer från 18 års ålder, som fått beredningar innehållande minst 3,75 mikrogram HA/AS03."

Detta står vid punkt 2, sid 2:
"Efter blandning erhålls en dos (0,5 ml) som innehåller:
Inaktiverat, spjälkat influensavirus, innehållande antigen* motsvarande:

A/VietNam/1194/2004 (H5N1)-liknande stam (NIBRG-14) 3,75 mikrogram**
* odlat i ägg
** hemagglutinin
Detta vaccin uppfyller WHO:s rekommendationer och EU:s beslut för pandemin.
Adjuvans AS03 innehåller skvalen (10,69 milligram), DL-á-tokoferol (11,86 milligram) och polysorbat 80 (4,86 milligram)."


Man skulle kunna anta att man vill att läsaren ska tro att det man benämner HA/ASo3 är detsamma som de 3,75 mikrogram virus man nämner två sidor innan.
Vad kan biverkningarna tänkas bli om man får 5 700 gånger denna testade dosering?

Betänk även influensan i sig, som media och myndigheter skrämt upp befolkningen med till vansinne.
Man sa att "smittspridningen kommer att ta fart i samband med skolstarten" men av det blev det ingenting.
Hela Sverige skulle bli lamslaget: "Vill det sig illa, så kan uppemot hälften av personalstyrkan bli hemma på grund av influensa i höst." Hösten är här, och det är snarare lugnare än på många år om jag går på hur det är i min egen närhet, arbetsplats, barnens skola...

Vi står nu här, med delfacit i handen, och kan konstatera att de farhågor som var tidigare inte besannats alls. Verkligheten visar att det inte är det kritiska läge som man larmat och skrämt med. Ska vi då tro på dem när de säger att "det är som väderprognoser, det kan slå fel"??

Ska vi villigt låta oss få en eller två sprutor med bevisligen farliga ämnen, och verkligen utsätta oss för stora risker?
De redan kända biverkningarna kommer med stor sannolikhet ge oss 9 000 personer med
neuralgi, kramper, övergående trombocytopeni och 90 000 med sömnlöshet, yrsel, klåda, utslag...
Hur många trafikolyckor kommer dessa biverkningar i sin tur vara orsaken till? Arbetsplatsolyckor? Slarv i sjukvården?...

Tyvärr så kommer denna vaccinering innebära väldigt mycket lidande för väldigt många människor, även om det inte kommer direkt. Vidden av det hela kommer nog inte bli allmänt förrän om flera månader, men då är det varkligen för sent.

För ärligt talat tror jag inte man kommer kunna dölja och mörka dessa effekter så som man lyckats med så mycket annat tidigare.

Fast, som sagt, då är det för sent. Alldeles på tok för sent..

19 kommentarer:

 1. http://www.dn.se/nyheter/sverige/forseningen-beror-pa-emea-1.955565

  SvaraRadera
 2. Hej,

  jag har skrivit om squalen/skvalen på min blogg:
  http://medvetenskap.wordpress.com/2009/09/06/squalen-gulfkrigssyndrom-och-vaccin-mot-svininfluensa/

  Jag har några frågor efter att ha läst din bloggpost.

  Du skriver att undersökningar visar på ett mycket starkt samband mellan gulf war syndrome och skvalen - det stämmer inte, se min bloggpost. Om du fortfarande är av den avsikten får du gärna visa vad jag missat?

  Sedan skriver du att Pandemrix-testdosen bara innehåller 3,75 mikrogram skvalen. Var hämtar du den informationen? I din länk framgår det att innehållet är 10,69 milligram. Siffran 3,75 mikrogram gäller innehållet av hemagglutinin. Hur får du det till det du beskriver?

  mvh

  SvaraRadera
 3. Medvetenskap: Börjar med din sista fråga, där jag ber dig att läsa inlägget igen så ser du vart jag hämtat det från samt även ett utdrag. Det står uttryckligen HA/AS03 såvitt jag kan se iaf..

  Angående att det finns kritik mot skvalen, kolla in Sourze-artikeln för referenser (länk finns i inlägget).

  - Din bloggpost tar upp två utvalda undersökningar, som talar emot farligheten. Fann du ingen som talar för, trots att andra verkar göra det?
  - Din bloggpost handlar om adjuvansen MF59, vilket dock inte är den som gäller för Pandemrix.
  - Din bloggpost likställer oralt intag med injicerat. Patetiskt förminskningsförsök enligt mitt tycke. Men, om jag räknar om låt säga tio starköl (fem liter)till motsvarande mängd 100 &-ig alkohol, låter du dig få en spruta med den mängden?
  Ditt resonemang i ditt inlägg gör så gällande iaf...

  Från FDA-dokumentet du länkar till själv: "Four civilian panels have looked into these allegations since 1999 and repeatedly found them groundless. Neither DOD nor anybody else added squalene to anthrax vaccine for our troops. DOD does not conduct illegal experiments."
  Det är alltså illegalt att ha med skvalen i medicinerna, eller hur menar dom? Varför är det i så fall illegalt, om det är ofarligt och harmlöst?

  Mera från samma dokument:
  "Humans cannot live without squalene, because we use squalene as an essential building block to make hormones and other substances in our bodies."
  Vad gör då ett extra tillskott av detta ämne i kroppen, med bl.a. hormonerna? Vad händer om kroppen börjar göra motangrepp mot skvalen? Vad sker med hormonerna hos en bebis/foster? Skvalen är ju samma oavsett om det är "mitt" eller från sprutan....

  Mera ändå...
  "Does the anthrax vaccine contain squalene?
  Maybe. Some lab tests come up positive for squalene."
  Sen följer flera olika förklaringar av olika grader och troligheter.

  Denna lilla rad till sist:
  "There is no squaiene adjuvant in any US-licensed vaccine."
  Varför inte? Det är ju alldeles ofarligt, säkert, testat och ger bara en massa fördelar till vaccinerna. Eller hur?...

  Det var allt en liten guldgruva av bisarra motsägelser och illa förtäckta mörkanden du funnit. Tackar..:)

  SvaraRadera
 4. Det finns ett utdrag ur en bok om skvalen och Gulfkrigssyndromet, på engelska, - www.vaccine-a.com/excerpt.html -

  Viera Scheibner skriver om Autoimmune Disease som skvalenet kan orsaka, låter otäckt.
  www.whale.to/vaccine/adjuvants.html

  ännu en länk om detta:
  www.autoimmune.com/GWSGen.html

  SvaraRadera
 5. HCA,

  du har missförstått texten. 3,75 mikrogram syftar på virusmängden. När de senare skriver 3,75 mikrogram HA/AS03 betyder det är 3,75 mikrogram vaccindos med tillhörande AS03, vilket i innehållsförteckningen anges till 10,69 milligram. Om du nyktert läser lite till (ffa där du tog citaten) är det ganska klart att det förhåller sig på det viset.

  Sourze-artikeln har jag läst sedan tidigare, full av felaktigheter. Medvetna eller omedvetna.

  Min bloggpost tar inte bara upp två utvalda undersökningar. De två undersökningar du tänker på behandlar utöver sina egna resultat även resultat från de studier du efterfrågar. Så det kan inte sägas att de ignoreras.

  Min bloggpost handlar inte bara om MF-59. Men, MF-59 och AS03 innehåller i princip lika mycket squalen. Varför är det viktigt skilja på de två adjuvantemulsionerna enligt dig?

  Jag _likställer_ inte oralt intag med intramuskulärt. Men främsta anledningen till att jag tog upp det var för att det är lite kul hur vissa alternativare förordar det, och andra föraktar det. Men eftersom du anser skvalen vara skadligt, tror du inte en oral dos 130 000 gånger den i vaccinet är skadligt också? Varför inte, i sådana fall? (skvalen spjälkas inte i GI-systemet, utan absorberas intakt till blodet)

  Det är olagligt i USA, lagligt i Europa. Men enligt ditt sätt att resonera betyder det lika gärna att det är ofarligt, eftersom det är lagligt i Europa?

  Sen förstår jag inte ditt resonemang:
  "Sen är det även så att eftersom skvalen redan finns i våra kroppar[...] så finns det stor risk att våra kroppar kommer att motarbeta allt skvalen när vi nu får detta injicerat i en relativt hög dos"
  Kan du förklara biologin som ligger bakom ditt resonemang?
  Behöver ett extra tillskott, om det nu ska anses vara "extra", leda till de skadliga effekter du nämner?

  SvaraRadera
 6. The Swine Flu Conspiracy
  http://www.youtube.com/watch?v=CMqYlnAiIUU

  http://twelfthbough.blogspot.com/2009/04/dress-rehearsal.html
  A while back, we discussed on this site a company called Biondvax. They are a pharma company from Ness-Ziona, Israel. The closing price for their stock last week was $28. It just jumped 22% to $34 with a phenomenal spike in trade volume

  De har som grannar Israels biovapenlabb!
  http://www.councilforresponsiblegenetics.org/ViewPage.aspx?pageId=158
  In place of transparent international agreements, the Bush Administration imposes its unilateral and arbitrary standard of the permitted and forbidden – evident also in our overlooking Israeli nuclear and biological weapons programs. (Israel is not a signatory of the BWC and is believed to pursue biological weapons research at Ness Ziona.)


  BiondVax Pharmaceuticals (TASE:BNDK) is developing a revolutionary vaccination that will provide universal multi-season/multi-strain protection against most human influenza virus strains, as well as the Avian flu. The Flu vaccine industry, estimated currently at $2 Billion, is expected to grow to a $4 Billion market by 2012. Between 250 and 300 million doses are currently administered annually worldwide.

  SvaraRadera
 7. I malmö ska de denna vecka börja med vaccinering på en del skolor. Konstigt att man inte läst om de nånstans..

  SvaraRadera
 8. Stan: Taqck för länkarna, ska kolla in dom..

  Medvetenskap: Ok, jag kan ha missförstått texten, eller ej. Luddig formulering i överkant isf..

  Felaktigheterna i Sourze-artikeln är....?

  Vad jag såg så var det bara två referenser nämnda.

  Det är bara MF59 som du nämner som adjuvans, och du skriver "Vad jag förstår innehåller svininfluensavaccinet substansen MF59, en adjuvantlösning som innehåller squalen". Skillnaderna är dels mängden skvalen som är lite mera i AS03, samt att det är skillnad i vad mer än skvalen som ingår i respektive.

  Kul hur alternativare... Tänk även på hur ofta "alternativare" har rätt. Står du på barrikaderna och försvarar alla officiella "sanningar", oavsett ämne? SLV är rätt ute med kostråden? Klimathotet är så som media säger? 9/11 är enligt kommissionsrapporten?
  Sen, hur var det med ölen? Ska jag skicka över så du får låta dig injiceras under nästa helg?

  Nu vrider du till det igen, svarar bara med en motfråga. Varför är det inte tillåtet i USA? Vad har de som grund?

  Då är det ingen fara att få i sig en extra dosering eller två av det naturliga testosteronet heller kanske?
  De skadliga effekterna är de redan kända biverkningarna, så det får du ta be tillverkarna m.fl. ändra efter dina korrigeringar.

  SvaraRadera
 9. Dessa skeptiker & slumpteoretiker är för sorgliga.. Deras enda chans att få misstänka något är om det redan är vetenskapligt bevisat.

  Ingen försöker bevisa för er Skeptiker att Vaccin är vetenskapligt bevisat 100% livsfarligt. Men det ni Skeptiker gång på gång missar är att tillräckligt många signaler och röster redan har höjts för att en tänkande människa själv ska kunna inse att något inte står rätt till med vacciner. Många drabbas av oförklarliga skador och dödsfall.
  Inga vaccin testas mot ett placebo innan de släpps ut på marknaden, de jämförs alltid mot ett annat vaccin. Det borde säga er så kallade Skeptiker något om den vetenskapliga bevisföringen.

  Exemplen på där Vetenskapen haft vansinnigt fel och medvetet manipulerat vetenskaplig studier är otaliga. Ta er en titt på medicinen Vioxx till att börja med. Det var vetenskapligt bevisat SÄKERT & EFFEKTIVT. Men sedan började människor att inse att något inte stod rätt till. Folk blev svårt sjuka och dog. Inte alla. Men alldeles för många.

  Nu har det visat sig, efter att tillräckligt många "konspirationsteoretiekr" höjt sin röst att Vioxx faktiskt VAR livsfarligt. Det drogs tillbaka efter många dödsfall. Läkemedelsbolagen hade mörkat siffror, betalat läkare, ljugit i kliniska studier etc. Men allt detta ljug passerade obemärkt den så kallade Skeptikerns radar, eftersom Vetenskapen aldrig har fel.

  Den mängd signaler och varningsflaggor, genom studier, människors berättelser och vakna läkare som har hissats för vaccin är långt fler än de som hissats för t.ex. Vioxx. Ändå fortsätter blåögda skeptiker att försvara de som gång efter annan lurat och dödat oskyldiga människor.
  Så vad är egentligen en Sann Skeptiker? / Journalisten

  SvaraRadera
 10. Journalisten: Håller med. Bra skrivet.. Ett annat område som vetenskapen är mer än lovligt bristfällig är den om kostråden. Efter att jag själv har gått tvärtemot kostråden av idag, så blev det bättre. Tappat 23 kg, en enveten migrän är nästan ett minne blott, magen är i fin form mot förut (bildligt och bokstavligt) mm.
  Hundratals, om inte tusentals, vittnar om samma resultat. Väldigt många diabetiker har kunnat sluta eller kraftigt minska på sina medicinintag. Allergier har gett med sig. Ledvärk och muskelvärk har försvunnit...
  Allt genom att man skippar kolhydrater så mycket man kan och ökar intaget av naturligt fett!

  Livsmedelsverket ljuger sig blåa i ansiktet, och kan inte presentera de "tusentals studier" som de säger ligger till grund för sina kostråd. Efter påtryckningar mäktade de med att vaska fram 72 undersökningar, men dessa blev totalt nedsablade i bl.a. Dagens Medicin. Sedan dess är det huvet ner i sanden som gäller för detta verk...

  Väldigt många av de undersökningar som gjorts inom livsmedelsområdet har varit bekostade av branschen själva och även utförda av dem. Samma med läkemedelsbranschen.
  Känns ungefär som att låta en mördare sköta utredningen av mordet man begått, och förvänta sig att det är objektivt och att det anklagande fingret hyttes åt rätt håll..

  Anonym: Vem ägd av vem?

  SvaraRadera
 11. HCA du har hellt rätt som vanligt, mycket kloka och förståndiga komentarer. Vill också stryka under att när Polisen gör fel är det Polisen som utreder och åtalar, När en politruck gör fel är det likadant, när en läkare gör fel är den en kollega på SOS som utreder, när ett läkemedel förgiftar folk är det en kollega på Läkemedelsverket som utreder. Vi skattebetalare får som kollektiv ta hand om skiten och vara tysta? Eller! När sådana som medvetenskap? kommer med sina försvarande inlägg blir jag skitglad när han får däng!

  SvaraRadera
 12. Tack Kjell..:)

  Det är intressant det där du beskriver om vilka som är utredarna....
  Vilka utreder och kontrollerar media? Inte f*n är det media själva iaf, de kritiserar inte ens sina "konkurrenter" som medvetet eller omedvetet fört fram lögner eller undanhållit viktiga sanningar.
  När senast såg man t.ex. Expressen granska Aftonbladet? Jag kan inte påminna mig ngt liknande öht..

  Däremot så är de oerhört samstämmiga i när och vad de framför för information, och av ngn outgrundlig anledning så är det samma nyheter de alla samtidigt undviker att rapportera.

  Mao så är det egentligen samma skit man får, bara paketerat med olika logotyper. Rapporteringen ut mot folket skulle bli lika objektiv och innehålla samma ämnen om vi bara hade en enda mediakanal a lá totaldiktatur..

  SvaraRadera
 13. HCA,

  source-artikelns innehåll är delvis redan avhandlad, och det här är inte platsen för att dissikera den vidare.

  Två referenser ja, men i de referenserna diskuteras som sagt de artiklar som startade diskussionen kring squalen.

  Skillnaden i mängd squalen i MF59 och AS03 är knappast tillräckligt stor för att man ska förvänta sig väsentligen skilda effekter.

  Hur ofta har alternativare rätt? Påminn mig. Deras felaktigheter finns det i alla fall överflöd av.

  Injicera kontra oralt intag av öl ger inte rakt motsatta effekter, så som det verkar påstås om squalen. Onykter kan du bli både av att injicera och dricka alkohol (kinetiken är däremot så klart annorlunda).

  Jag vet inte varför squalen inte är tillåtet i USA, kanske för att de i USA inte testat det än? Att det inte är tillåtet är inte lika med att det är farligt. Varför är det förbjudet i USA? Varför är det tillåtet i EU?

  SvaraRadera
 14. Medvetenskap:
  Sourze-artikeln, varför inte dissikrera den? Den avhandlar ju trots allt en hel del av det jag har med. Polysorbat 80, fosfater, Dr Russel Blaylock, undran vart i h-e visruset kommer ifrån mm mm är saker du inte tar upp som felaktig "alternativa" påhopp.

  Du verkar väldigt vacklande och osäker i din egen jämförelse av adjuvanserna. Snacket om tipping points är ju aktuellt, och med ett möjligen felaktigt antagande att du är AGW-troende så vet du nog vad jag menar. Det är inte applicerbart med TP här? Vart går isf gränsen för när det är lagom eller för mycket? WHO gör lik tusan jämförelsen med ett vaccin som geds EN gång mot ett som ges TVÅ ggr (initialt var det så iaf). Barn skall få totalt en vuxen dos, delat på två sprutor.

  Jag kan göra en "medvetenskapare" här och lite fult bara vända på det. Hur ofta har de "officiella" haft fel? Men då jag känner att du bjuder in mig till att slå in öppna dörrar så måste jag visa på några saker:
  - Det sk klimathotet. Detta komplexa "ämne" har visat sig inte alls gå efter de officiella planerna, där dina sk "alternativare" visat sig ha rätt gång på gång. Utförligare beskrivning kan fås..
  - Peter Schiff. Denne man som blev hånad för sina varningar redan 2006 om en kommande finankrasch, visade sig ha rätt. Motargument typ "tur" eller "tillfällighet" lär komma tillbaka här, men likväl hade han rätt...
  - Styrt media. Lite av min "favorit" att påvisa hur media med största sannolikhet styrs. Exemplen är många, men vi kan ta senaste Bilderbergmötet, föregående presidentval i USA, klimathotsrapporteringen, influensarapporteringen, "lilla Saltsjöbadsavtalet" och den kompakta tystnaden kring sanningen om pengar som exempel...
  - 9/11. Om klimatrapporteringen är komplext, vad ska man kalla det som varit kring denna händelse? Nåväl, även här så anser jag att "alternativarna" har betydligt mer på fötterna än de som kramar de officiella teorierna. Senaste fynden kring thermite av bl.a. en dansk forskare bekräftar det ytterligare, vilket dock SVT anser "inte ha nyhetsvärde".
  - Kapitaltäckningsgrad. Om man nu ska kalla det alternativt att berätta hur pengar kommer till och hur man rånar oss, fast likväl så är det ju ett faktum. Federal Reserve är privatägt, men hur många känner till det??
  - Maten. Alla som känner till Codex Alimentarius och deras kommande makt, upp med en hand! Är det alternativt att påtala redan skriven sanning från källan själv? Tja, bör kanske klumpas ihop med det styrda media, men likväl är vi där att man ses som ha en alternativ och knäpp teori trots att man berättar vad exempelvis SLV skriver på sin egen hemsida.. Åhåjaja..
  - WMD's. Det var en massa som sa att USA var fel ute, inklusive FN's egna inspektörer. Är de alternativare då? Tja, bör väl ses som det mtp vad sanningen var och hur de officiella tåtarna drogs för att kunna ordna ett krig..
  - Estonia. Var det inte så att flera påstod att man fraktade vapenhemligheter e.d. på detta fartyg? Vilket sedan bekräftades av den svenska militären? Hmmm...

  Så, det var ett litet axplock av alternativ. Önskas flera?

  Nu slingrar du dig igen! Du pratar om en skillnad på 130 000 oralt vs injicerat, och då bör detta vara applicerbart på mer än skvalen.
  Men jag tar ditt svar som att du inte ämnar ta samma mängd öl intramuskulärt som oralt, pga att effekten är mycket annorlunda. Dvs att det krävs en betydligt mindre mängd injicerat för att få samma effekt via mängden man tar oralt. Case closed mao...

  USA litar inte på europa mao? I det dokument du själv hänviasar till, så snackas det om att t.ex. Fluad använts med skvalen. Ändå så är inte något vaccin i USA licensiret innhållande skvalen. Verkar osm ingen litar på någon.. Att det är tillåtet i EU kan bero på att man inte brytt sig om varningarna som fanns efter GWS?
  Man kan ju bara säga Vioxx, för att påtala att visst kan läkemedlesindustrin göra medvetna fel för vinnings skull..
  I USA är det tillåtet med högre pronillehalt samt lägre ålder för att ta körkort. Har vi fel regler här, eller är de mer oansvariga??

  SvaraRadera
 15. HCA,

  ang tipping points. Vad har du för argument för att det finns en tipping point i just det snäva intervall av skillnad i squalenmängd mellan de olika vaccinen? Bekvämt av dig mena att det skulle finnas ett just där, utan att ha något belägg för det?

  Flera av de som enligt dig är exempel på när alternativare haft rätt är bara rätt inom den bubbla av konspirationsteoriserande du befinner dig i. Det duger inte.
  9/11-konspirationsteorierna exempelvis, där nämner du specifikt det påstådda fyndet av nano-thermites. Den artikelns slutsatser är däremot väldigt tveksamma, av flera anledningar. Rekommenderad läsning, om du är intresserad...
  http://forums.randi.org/showthread.php?t=140017

  (En annan rekommenderad sida för dig: http://www.logicalfallacies.info/ , applicerbart vid några av de andra exemplen, confirmation bias var kärnan för mitt initiala påståenden ang alternativare)

  Det behöver inte krävas en betydligt mindre mängd injicerat för att få samma effekt som om man tar det oralt. Delvis beror det på var det injiceras (intramuskulärt, subkutant, venöst), delvis hur/var det utövar sin effekt mm. I alkoholexemplet (gällande rus-effekt) handlar det om hur snabbt det tas upp i blodet, och mängd. Tillförsel till blodet i samma takt som motsvarande oralt kommer ge samma effekter. Och nej, en injicerad (var helst) mängd x etanol kommer inte behöva 130 000 gångder den mängden oralt för att ge ekvivalent effekt.
  Så om en squalendos 130 000 gånger den i vaccinet tas oralt, varför ger det inte alls någon negativ effekt (eller tom positiv?) likt de mikrogram i vaccinet? Det kan finnas anledningar, men jag hör det gärna från dig vars ståndpunkter är beroende av det.

  Squalen fanns väl i europeiska vaccin innan GWS? Nej de kanske inte brydde sig om varningarna eftersom det inte fanns underlag som gav anledning till det.
  Om GWS orsakades av spårmängder squalen, varför har då inte något liknande GWS uppträtt i Europa där squalen-mängder många gånger fler använts i miljontals vaccindoser?

  SvaraRadera
 16. Medvetenskap: Ber dig att läsa vad jagf skrev om TP igen, det verkar som du missuppfattat vad jag skrev.
  Ett "snävt intervall", är det annars att för vissa att få fyra sprutor inom 9-12 månader där jämförelsen är en spruta på ett år?

  Min ståndpunkt om 9/11 är att det inte hände enligt de officiella teorierna, men jag kan inte säga stensäkert hur, varför och av vilka det annars utfördes.
  Du är en av de som trots vad som tas fram emot den av dig ståndaktigt försvarade officiella hållningen, kommer skydda den. Logik, kritiskt tänkande, sunt förnuft och möjligheten att se att "eliten" gör fel finns inte, och kommer inte finnas hods dig.
  Tragiskt, men sant. Dock gör detta dig till en nyttig lakej för "dem".
  Utan att veta något om dig eller ditt yrke, så kan jag gissa mig till att det handlar om en stark önskan om karriär i ett företag alt myndighet där du sällen eller aldrig kritiserar de ovanför dig på karriärstegen. Lydnaden är i det närmaste total, och du ser dig som en blivande stark ledare för de som är under dig. Intelligens enligt dig handlar om hur högt upp man kommer, inte vad man kan och vet. Du är ganska hänsynslös i ditt agerande, där du ser "management by fear" som det bästa medlet. Du skulle aldrig jobba inom vården som US eller liknande, och andra lågavlönade arbeten ser du ner på.
  Märk väl att detta bara är lösa spekulationer som jag baserar på et typisk mall hur jag ser på personer som aldrig skulle kunna tro på något som inte makten sagt att du ska tro på.

  Det är även intressant att se hur du valde att rikta in dig på 9/11.
  Kan du inte ge dig på mina andra "alternativa teorier"?
  Ska vi ta media nästa gång, där jag påstår att de är styrda?
  Kan du inte slå hål på detta med kapitaltäckningsgraden, och mina påståenden att pengar görs av bankerna från ingenting?

  "Tillförsel till blodet i samma takt som motsvarande oralt kommer ge samma effekter."
  Ok, jag ställer upp på ett försök där jag dricker en valfri mängd öl/sprit/bensin om du tar samma mängd via spruta intramuskulärt.

  Jag kan inte för mitt liv begripa att man så hårdnackat försvarar, och dessutom tror på!, att det är samma sak att ta något via spruta som att dricka eller tom inandas det...
  Då är mao Keminspektionen allvarlig fel ute i deras rekommendationer ang hanteringaen av kvicksilverlampor, f'låt, lågenergilampor? Eftersom det är ofarligt att få upp till fyra sprutor med en liten mängd kvicksilver, så är det väl med denna officilla logik applicerad även ofarligt att andas in det?

  Vilka övriga vacciner som innehåller skvalen har jag tyvärr dålig koll på, men ska undersöka det vidare. Du kanske har tips?

  SvaraRadera
 17. Ok, ang squalen i de två adjuvansemulsionerna. Vi tar det från början. MF59 innehåller 9.75 mg squalen, AS03 10.69 mg; en skillnad på 0.94 mg. Du antydde att det fanns en viktig distinktion att göra mellan dessa två doser? (eftersom du ansåg squalenforskningsresultat baserat på 9.75 mg inte var överförbart på 10.69mg-dos).

  Min ståndpunkt ang. 9/11 är baserad på att ha lyssnat på konspirationsargumenten och motargument mot dessa, allt tillsammans med logik, kritiskt tänkande, "sunt förnuft", psykologi mm. Ingredienser som enbart väldigt selektivt används av konspirationsteoretikerna.

  Ang. ditt försök till profilering så var det ganska kul eftersom det var ganska fel...

  ... men nu var det squalen det handlade om.

  Du missförstår oral vs. injektions-debatten. Jag har inte påstått att injektion och oralt intag av något alltid ger ekvivalenta effekter. Det jag skrev ang. etanolintag var att en intravenös tillförsel i takt _motsvarande_ den blodtillförsel som sker av ett oralt etanolintag kommer att ge samma effekt*. Eftersom då kommer blodet innehålla samma etanolkoncentration som därefter påverkar hjärnan i samma utsträckning. Håller du inte med?

  Förresten, varför har du kommentars-moderering på din blogg? Man kan tycka att du, baserat på vad din blogg handlar om, borde vara för fritt kommenterande?

  (*med reservation för att en viss etanolomsättning ev kan ske i levern vid första passage efter upptag i portasystemet, och beroende på vilken ven man väljer injicera etanolen)

  SvaraRadera
 18. Nu kryper läkemelsverket till korset: Skvalen har uteslutits ur vaccinet eftersom det kan ha orsakat narkolepsi... Ändå kan de inte medge att det verkligen är så, utan garderar sig med att man inte vet säkert och utesluter det för säkerhets skull. jag är så glad att jag inte gick på hysterin förra året och besparade mig och min familj att drabbas av biverkningar genom att inte ta vaccinet!

  SvaraRadera