2009-09-07

En injektion propaganda?

SVT's Agenda hade ikväll ett specialprogram om influensan.
Naturligtvis i uppenbart propagandasyfte.....

De visar villigt upp hur de, media, skrämt upp allt från barn till vuxna. De som ringer eller mejlar in är enbart oroliga personer, så även om det fanns kritiska frågor eller liknande så släpptes de inte fram till panelen. Hade jag vetat om det, så hade jag skickat ett par frågor om skvalen iaf..:)

Det hela gick ut på att pränta in i tittarna hur extremt viktigt det är att vaccinera sig, där man använde alla argument som finns. Allt från de egna barnen till att vara solidarisk med de sjuka lades fram, och en intervju med en drabbad anhörig..

Kritik? I slutet, en snabb fråga om kvicksilvret som avfärdades med att det "är som att äta en halv fisk"...

Vill du ha en dos licensfinansierad propaganda? Då ska du kolla här....

12 kommentarer:

 1. Så intressant. När jag ser denna expertpanel (av odjur som liknar människor) uttala sig så läser jag ut följande "mellan raderna": Den nya influensan får ett explosionsartat förlopp i två vågor (eftersom den sprids via vaccinet). Sjukdomen orsakar blodiga upphostningar. Danskarna är förskonade och premieras eftersom endast en av fyra injiceras med vaccinet (viruset). Svenskarna är inte väl sedda (av makteliten), så rejält ogillar de oss att de vill att vi tar vaccinationen två gånger.

  SvaraRadera
 2. Visst är det intressant.. Spanien, där skulle bara 40% vaccineras, Danmark 25%, USA har köpt in 100 miljoner doser till 300 miljoner invånare... Men här, här är det sååå viktigt att varenda en tar två sprutor?? Är vi så mycket klenare, eller så mycket lättare att leda i fållan? Vart är de kraftiga protesterna från våra politiker att dessa länder, med flera, inte tar sitt solidariska ansvar som dom menar att vi ska göra? Verkligheten går emot propagandan, igen...

  SvaraRadera
 3. Ja, det är kärlek mina herrar. Det luktar så förbannat illa om detta. Det jag tycker är mest spännande är att det inte tas fasta på att influensan är betydligt mindre dödlig än den vanliga säsongsinfluensan, samt att media och sjukhus verkar ovilliga att rapportera om de svåra fallens bakomliggande medicinska historik/sjukdomshistoria.

  Dock är jag lite nervös över hur det kommer låta när det är dags för vaccinering av folket. Kikade på lagtexten för några veckor sedan och kunde faktiskt hitta stöd för att genomföra med tvång tack vare den status som A(H1N1) erhållit. Fanns ett kryphål dock, man kan själv föreslå annan hantering (t.ex sätta sig själv i karantän i hemmet).

  Tror dock inte att det kommer bli något tvång. Kanske om Sveriges folk var lite mer självständiga och tänkande och i större utsträckning gav vaccinet fingret. Men det ser ju ut som om de flesta gladeligen tänker springa in i fållan.

  Tror dock inte att vaccinet kommer orsaka massdöd. Känns som en försöksrunda.

  SvaraRadera
 4. Thomas: En direkt massdöd är jag också tveksam till, men hur är det med fertilitet, missfall, livsförkortande sjukdomar? Detta är saker som inte ses direkt, utan över en tid. Har då viruset muterat mot den värre sorten, så kan man ju alltid lägga skulden på det... Detta trots att Spanska sjukan m.fl. (se klippet) blev mildare när de muterade, men det ska tydligen inte ske med Nya influensan..

  Tvång bli det såtillvida att det kommer vara en enorm press på t.ex. barnen i skolan att ta vaccinet. Andra föräldrar och skolans personal kommer troligen inte ha överseende med de som antingen säger själva att de inte ska ha vaccinet, eller barnens föräldrar. Pga propagandan så kommer man ses som en avart, en missanpassad stackare...
  Har själv två barn i skolan, så det ska bli intressant att se/höra deras reaktioner..

  Ett handgripligt tvång blir det om för många inte vaccinerar sig.
  först påminnelse till alla som "missat" att ta sprutan, sen hembesök. Därefter kanske man tar hjälp av kronofogde/polis/militär..
  (Fogden skulle nämligen tilltvinga sig tillgång till mitt hus, när jag vägrade låta Fortum installera ny elmätare!! Plus att jag skulle få betala för det....)

  En teori:
  Ett sätt att sätta en icke-tvingande press på alla ovaccinerade, är att de som vaccinerar sig får t.ex. ett armband i stil med LiveStrong. Alla vill ju vara en god medborgare, och stoltsera med armbandet. I en förlängning kan ju t.ex. kollektivtrafiken förbjuda resenärer utan armband att åka med. Danshak, reatauranger, sjukhus, skolor osv osv tillämpar samma princip.
  För att finansiera del av vaccineringen, så kan ju företag köpa rätten att i "armbandets namn" erbjuda förmåner, som att McDonalds ger alla ett glas eller 10% på KappAhl.
  Alla är ju vana denna typ av behandling mtp alla kundkort som finns, t.ex. ICA Kundkort. Har man inte kortet, får man inte förmånen...

  Startar massvaccinering världen över simultant, då tror jag dock det kan vara läge att oroa sig för att det är något riktigt fuffens på g..

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Det var ett bra tag sedan jag gav mig in och kommenterade. Men jag läser regelbundet din fina blogg.

  Heja!

  Jag tänkte bara göra er uppmärksamma på Sven Britton, infektionsläkaren som var med i programmet. Han har uttalat sig kritisk till vaccinet tidigare, men då han var med i tv4 tyckte jag att det luktade inplanterat... Han hade på sig en brokig skjorta från afrika (iofs snygg, men inte så vanligt att de som vill framstå som seriösa i ett sådant känsligt ämne har på sig så "crazy" kläder). Sedan uttryckte han sig som sagt kritiskt till influensavaccinet, men det var ändå väldigt lamt ansåg jag, om han verkligen tyckte på det sättet. Jag tänkte då:"nu har de lagt in lite motröster i propagandan, så de kan hävda att man har debatterat".
  Min slutsats förstärktes i det vedervärdiga programmet agenda, då denna gamla räv och vaccinkritiker var den som hade fått ta hand om den unge man som behövt ECMO-behandling för sin överlevnad. Detta skakade Britton i grundvalarna och plötsligt är han för vaccinering. Nä, men då finns det ju inte något att tveka på längre. Den ENDA motståndaren i Sveriges långa land har ändrat sig....
  Oj, oj, oj... Vart ska detta sluta?
  Kolla in Alex Jones kl 17 i kväll (8/9). Han har tydligen något spännande värre att berätta./ Mihra

  SvaraRadera
 6. Mihra: Tack, å välkommen "tillbaka"..:) Ja, hans tvärvändning verkar ju aningen larvig. Att det skulle skaka honom så mycket mer än HIV å lepra verkar bara, som sagt, inplanterat: "Sven Britton forskar inom ämnesområdet infektionsimmunologi i synnerhet avseende lepra, tuberkulos, HIV och EBV. Han har publicerat cirka 170 originalartiklar. Under fyra år var han verksam i Etiopien med arbete kring framför allt lepra och tuberkulos."
  http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?l=sv&d=2882

  Även hans arbete i Rwanda bör ha renderat värre syner än vad han såg här:
  http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=2882&a=13695&l=sv

  SvaraRadera
 7. BREAKING NEWS!! PANDEMIC BILL PASSES S 2028 (sept 04 2009) 1,000 FINE PER DAY , UP TO 6 MONTHS JAIL


  FATTA efter åtta år! Vi vill inte vara lurade. Vi vill inte vara samvetslösa. Så låt oss förstå - Vi är ju ändå läskunniga. Läs vad Christopher Bollyn tagit reda på - ladda ner det - skriv ut det - 70 sidor!!! - läs det! Sprid det till dina vänner:
  http://tiny.cc/solving911pdf
  http://www.bollyn.com/solving-9-11-the-book

  SvaraRadera
 8. Men nu kan svenska folket pusta ut! http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5757191.ab
  Tur att det finns seriös journalistik. Hon lär ju ha källgranskat och åter källgranskat detta påstående./ Mihra

  Och förresten.. Med tanke på Britton, att han baserade sin ändring av åsikt på grundval av känslor och inte statistik och siffror, som annars är så viktiga i den vetenskapliga världen. Detta har jag mött hos andra läkare också. Då det handlar om vacciner, är de plötsligt tillåtna att vara känslosamma. Det tar hos folket det. De annars så kalla släktet läkare, är också människor. DET känns skönt!

  SvaraRadera
 9. Håller med om att vaccinet säkerligen inte är dödande i sig. Det är kombinationen med vissa "andra faktorer" som ger det resultat som makthavarna önskar. De är barnsligt förtjusta i just dessa "subtila kombinationer".

  SvaraRadera
 10. Anonym: Vänligen gör ditt yttersta för att hålla dig till ämnet....

  Mihra: Läkare, så som vi alla andra, blir "avtrubbade" inom det område vi arbetar inom. Detta både på gott och ont såklart. Hade det varit en vanlig snickare som gjort tvärvändningen så hade jag köpt det, men inte med en man med Brittons erfarenheter.

  Joakim: Ser man på effekterna av skvalen iom GWS, så handlar mycket om huvudet. Yrsel, huvudvärk, minnesproblem, dåsighet, hjärncancer, kronisk trötthet. Vår kropp gillar tydligen inte att få hajleverolja injicerat.
  Kanske vill de verkligen få oss till viljelösa slavar, med starkt nedsatt hjärnkapacitet?
  På köpet får de då att vi inte orkar/vill/kan reproducera oss, för när vi arbetat klart orkar vi inte. Sen blir vi troligen inte lika intresserade av samkväm sas om vi blivit skuggor av vårt forna jag...
  Vi blir dessutom troligen väldigt lättpåverkade, iom den nedsatta hjärnfunktionen.
  Detta kommer såklart utnyttjas via vår tids altarikon, TV'n.

  Jag skulle vilja ha Reinfeldt eller Bildt brevid mig när de vill ge mig vaccinet, och helt oförberett be dom ta sprutan istället, precis innan den ska skjutas i mig (om jag nu skulle ta vaccinet, för det kommer jag inte att göra).
  Kan garantera att ingen av dom skulle ta den, utan de skulle bli extremt nervösa.
  Sätter någon emot?

  SvaraRadera
 11. Det var den sämsta s.k. "expertpanel" jag sett. 35 min ägnades åt pinsamma frågor med lika pinsamma svar från skrämda människor. En kritisk fråga!??? vad arg man blir!... Nåja, likadant såg det ut i aftonbladet då jag fick tillfälle att ställa en fråga till någon från smittskyddsinstitutet.
  Självklart kom min nyfikna fråga om vaccinets innehåll inte med.
  Och frågorna som släpptes fram såg ungefär ut som de gjorde i agenda.

  Tragiskt är bara förnamnet...

  SvaraRadera
 12. Berra Perra: Sen var det väl inte ens en fråga från allmänheten, om jag minns rätt, utan bara en snabbt ställd fråga från programledaren? Strunt samma, kan bara instämma i att det är väldigt tragiskt.

  På AB får jag ideligen se mina kommentarer som behandlar skvalen raderas. Kanske ska ge mig in i fler MSM-träsk å se om det är samma visa där...

  SvaraRadera