2010-01-12

Bra initiativ!


Första numret av den nya tidningen Godmorgon finns att läsa och ladda ner här..

Skriv ut några ex, ge till vänner och familj, lämna kvar ett eller flera exemplar av den på olika platser såsom tandläkarmottagningar, bussen, tåget, fikabordet osv.

En stor eloge till alla de anonyma skribenter som rott detta i hamn.
Nu ska det bara spridas, och förhoppningsvis så kommer det bara bli fler och fler läsare och fler och fler kritiska röster kommer höras och märkas.

Seså, sprid på nu..:)

5 kommentarer:

 1. Ett väldigt bra och ambitiöst initiativ! Frågan är hur många som faktiskt läser bladet, om man nu skriver ut tidningen och lägger den exempelvis på sin arbetsplats. Hur många kommer dissa den omedelbart såsom "konspirations-trams" eller som en version av humortidningen "Blandaren"? Och hur många "läser utan att läsa", skummar igenom innehållet utan att göra en koppling till verkligheten?

  Kanske är jag för pessimistisk här, det kan ju hända att tidningen Godmorgon faktiskt blir en katalysator, en väckarklocka för de som anat att något är galet med samhället men som inte vågat ta tankesteget fullt ut. Jag ska göra ett ärligt försök att sprida Godmorgon (om nu bara skrivaren är på gott humör).

  SvaraRadera
 2. Skriva ut den kan bli svårt då den är i sk tabloidformat. Allt för att se ut och kännas som en tidning. Mejla ut den! Till varenda mejladress ni hittar. Känd som okänd. Ju fler som får den, desto större chans att folk läser den och desto mera "snackis" blir det om den vilket får fler att faktiskt efterfråga och läsa den. I teorin... :-)

  /Maj-Britt

  SvaraRadera
 3. Joakim: Visst kommer den att dissas. Självklart kommer den att ignoreras och förläjligas.
  Men... För varje som tar den på mer allvar och får sig en rejäl funderare och kanske även vaknar till liv, så medför det att den personen i sin tur får med sig ytterligare personer i sin närhet.

  Det tror jag att varje person som sett bakom skynket kan intyga att så är fallet.
  Då är grejen att komma in till dom på ett annat vis än det vi har nu, dvs nätet med bloggar/hemsidor.

  Det skulle vara hur tufft som helst att testa att sätta ut en monter med några hundra ex av denna på en ågstation eller i tunnelbanan.
  Inte helt otroligt att den skulle gå åt mer än Metro..:):)

  SvaraRadera
 4. Takk for tipset, denne avisen var bra, meget bra altså. Jeg har
  printet noen eksemplarer og gitt
  dem bort til folk jeg kjenner,
  så langt er de meget begeistret!!

  Nordmannen i Sunne
  :-)

  SvaraRadera
 5. Maj-Britt: Ja, det blev halvbra med vanlig uskrift. Men tjuvar man från kneget så kan man använda den monstermaskinen som finns där.
  Det kom även ut som en iding efter en del försök..:)

  Nordmannen: Bra, nu får du kanske trixa till en norsk utgåva..;) Btw, är ditt "projekt" klart? Mkt nyfiken...

  SvaraRadera