2010-01-11

Värmland, hemvist för de lydiga i skocken?

Värmland verkar bestå av väldigt många lydiga medborgare...
"Värmlänningar mellan 6 månader och 18 år är vaccinerade till 90 procent.- Det är en enastående siffra, säger Olle Wik. Att vi ligger högt i vaccinationstal är bra, men inget självändamål i sig. Det viktiga är ju de positiva effekter som det medfört och som vi lyckats uppnå trots ryckiga vaccinleveranser under hösten."

"61 procent av svenskarna uppskattas ha vaccinerat sig mot den nya influensan. I en attitydundersökning uppger hälften av de som inte vaccinerat sig att de tänker göra det. Det gör att Sverige kan nå 80 procent vaccinerad befolkning.
I Värmland är uppskattningsvis 65 procent av befolkningen vaccinerad."


Landstinget i Värmland kör nu även med radioreklam, där man säger att de svårast sjuka i den Nya influensan är friska personer i åldrarna 20-40 år. Fast mest trycker man på att det handlar om att vaccinera sig för att inte sprida smittan.

Vi alla som inte ännu tagit vaccinet lockades med att kunna göra det på ett stort köpcenter:
"-Under första vardagen efter jul kunde man inte bara byta julklappar eller fynda på rean på Bergviks köpcentrum. Man kunde även bli vaccinerad mot svininfluensan. Drygt 300 personer tog tillfället i akt.Under första vardagen efter jul kunde man inte bara byta julklappar eller fynda på rean på Bergviks köpcentrum. Man kunde även bli vaccinerad mot svininfluensan. Drygt 300 personer tog tillfället i akt.

Vad säger mitt Landsting om biverkningar då?:
"Räkna med ömhet i armen runt stickstället ett par dagar. Vissa kan få feber i cirka ett dygn. Inga dödsfall eller allvarliga biverkningar har konstaterats av vaccinet Pandemrix"
Herrjösses, är det inte ganska fel av ett Landsting att fara fram med sådana lögner, som dessutom är extremt lätta att kolla upp (texten finner man i högerspalten vid denna artikel, vilken även den handlar om shoppingvaccineringen man är så stolta över)?:
"Sjukvården har hittills rapporterat 426 biverkningar med allergiska symtom hos 371 patienter. Reaktionerna har inträffat i nära anslutning till vaccination med Pandemrix. I de fall som bedömts vara allvarliga har patienterna behövt behandling med antihistaminer, adrenalin och kortison och i vissa fall också övervakning på akutmottagning eller inneliggande på sjukhus. I samtliga fall har överkänslighets-reaktionerna emellertid avklingat fullständigt inom kort tid."

En herre som heter Ingemar Hallén har följande att säga:
"De dödsfall som orsakats av den nya influensan i Sverige har nästan bara drabbat män.
- De medicinska orsakerna till detta är inte helt klarlagt ännu men man kan konstatera att de varit ovaccinerade och i flera fall dessutom sökt sjukvården i relativt sent skede., säger Ingemar Hallén."
Herr Hallén verkar inte ha järnkoll på vad media skrivit iaf. Flera dödsfall som sägs ha med influensan att göra, har ju skett efter det att personen nekats vård. Ibland flera gånger till och med... Det verkar vara helt ok för Landstingen att ljuga, igen. Eller iaf för dess företrädare.

Sen kan jag inte undvika att se hur Läkemedelsverket slår knut på sig själva för att friskriva vaccinet för allvarliga biverkningar:
"Hos 6 kvinnor har missfall rapporterats i nära anslutning till vaccination med Pandemrix och hos en kvinna konstaterades intrauterin fosterdöd i v 24 två dagar efter vaccinationstillfället. Ett ytterligare fall av intrauterin fosterdöd har konstaterats hos en kvinna gravid i vecka 41, 5 dagar efter vaccination. Fallet är fortfarande under utredning.Mot bakgrund av att ett stort antal gravida kvinnor är vaccinerade finns inte anledning att misstänka att vaccinet förorsakat de avbrutna graviditeterna. Missfall är vanligt förekommande och intrauterina dödsfall av foster (äldre än 28 veckor) inträffar ca 300 gånger/år i Sverige enligt tillgänglig statistik."
Tänk om man hade samma synsätt på de man sagt avlidit i influensan.. Fast det går ju inte, för så hade man inte haft ett enda dödsfall i flunsan heller.
Det räcker med att vara smittad av Nya influensan och sedan dö, så är det flunsan som är dödsorsaken. Inga sammanträffanden, inget om slumpen, inget om underliggande orsaker, inget om tillfälligheter...
Men, när det gäller vaccinet så är det enbart tillfälligheter, slumpen, underliggande orsaker och tillfälligheter som är dödsorsaken.

Är det verkligen så illa att folk inte ser dessa extrema motsägelser?

Jag blir illamående av att se hur man duperar, ljuger och döljer sanningen.

Sen verkar det som att jag bor i det län med flest personer som villigt och blint litar på vad myndigheter säger till dom. Inte så konstigt att man känner sig lite ensam ibland..:)

4 kommentarer:

 1. Intressant pdf-tidning.

  http://drop.io/stanA2010/asset/godmorgon-nummer-1-pdf

  SvaraRadera
 2. Otroligt om det fortfarande finns de som går och tar vaccinet. Nu höjs röster från flera håll om att utreda hela affären, t.o.m. på sr.se tar man upp det:
  Världshälsoorganisation ska utreda sin egen hantering av svininfluensan efter kritik om att organisationen överdrivit riskerna av sjukdomsutbrottet. Utredningen ska utföras av oberoende utomstående experter.
  Men man kan ju verkligen undra hur oberoende dessa utredare blir!

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt synd att så många fortfarande är så godtrogna och blåögda.

  Att en utredning skull ekomma fram till någon typ "fällande" dom e.d. är naturligtvis inget som kommer ske. Detta är bara ett av alla de teatraliska föreställningar man pysslar med, för att ge sken av att man lyssnar på kritik mm.

  Se på ClimateGate t.ex.
  Det tystas ner, marginaliseras, istället för att göra en helt öppen utredning om allt elände.
  Jämför även med Clinton och Lewinskyaffären och den exponering det fick samt att kostnaden för den uppgick till minst $30 milj (vissa säger 70 milj). 9/11-utredningen fick först $3 milj, men till slut blev det $15 milj..

  Så kontentan är, att hade Margaret Cheng gett Obama ett eller flera BJ's, så hade vi kunnat se fram emot en grundlig utredning...;)
  Nu kommer det att förhalas, örminskas och så småningom glömmas bort.
  Kanske tills nästa pandemi bara..

  SvaraRadera
 4. Wolfgang Wodargh i Europarådets hälsokommitté verkar i alla fall ha huvet rätt påskruvat:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

  Ja, HCA - i Värmland verkar de flesta mera intresserade av "Dansbandskampen" än av det globala bondfångeri som just nu pågår. Det är tragiskt. Det är väl som Peter Wahlbeck sa i en intervju i Aftonbrajan nyligen: allting är bara en gegga, ingen bryr sig om någonting längre. Det är lika bra att bara DANSA!

  SvaraRadera